Δελτίο Τύπου της Ένωσης Αμίσθων Υποθηκοφυλάκων Ελλάδος

ΕΝΩΣΗ ΑΜΙΣΘΩΝ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 13.2.2019

Αγίας Κυριακής 45 Παλαιό Φάληρο Τ.Κ. 17564

Τηλ: 210 9818708, 6020309, Fax: 210 9415556, 6620482

E-mail: info@greeklandregisters.gr

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε από την ψήφιση του N. 4512/2018 για το πρωτοφανές -χωρίς εκκαθάριση- κλείσιμο της εταιρίας του κτηματολογίου «ΕΚΧΑ Α.Ε.» και την ίδρυση ενός ενιαίου Οργανισμού Κτηματολογίου υπό τον Υπουργό Περιβάλλοντος. Στην ουσία πρόκειται για απλή μετονομασία της εταιρίας που έχει την αποκλειστική ευθύνη σύνταξης Εθνικού Κτηματολογίου, ως «συγχωροχάρτι» για τις ανυπολόγιστες σε κόστος και βαρύτητα ευθύνες της από την επί 25 έτη αποτυχία σύνταξης κτηματολογίου, παρά τα ιλιγγιώδη ποσά ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που έχουν δαπανηθεί έως σήμερα.

Ο Ν. 4512/2018 προέβλεψε την κατάργηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου θεσμού των υποθηκοφυλακείων (αμίσθων και εμμίσθων), την αποκοπή της λειτουργίας μας από τη δικαστική εξουσία και την πλήρη υπαγωγή της στην εκτελεστική, επιχειρώντας να αποστερήσει βίαια και παράνομα τον Έλληνα πολίτη, το Ελληνικό Δημόσιο και κάθε συναλλασσόμενο από την προστασία της ιδιοκτησίας του, την οποία μπορεί να εγγυηθεί μόνο η ανεξάρτητη λειτουργία των Υποθηκοφυλάκων. Με βάσει τις διατάξεις του εν λόγω νόμου, ο νέος «φορέας» θα υπόκειται αποκλειστικά και μόνο στην εντολή του Υπουργού Περιβάλλοντος και θα λειτουργεί βάσει αποφάσεων ενός κομματικά διορισμένου Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ θα εισπράττει και θα καρπώνεται ο ίδιος όλα τα τέλη που έως σήμερα εισπράττονταν από τα Υποθηκοφυλακεία και αποδίδονταν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Οι άμισθοι Υποθηκοφύλακες της χώρας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι των πολιτών και επιθυμώντας να διαφυλάξουμε τη συνταγματική τάξη, προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη με αίτημα να κηρυχθεί αντισυνταγματική η ως άνω ρύθμιση. Η υπόθεση αυτή παραμένει εκκρεμής έχοντας παραπεμφθεί πρόσφατα στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Παρά την σκόπιμη και συστηματική εκ μέρους της Πολιτείας απαξίωση της κεφαλαιώδους θεσμικής και οικονομικής σημασίας του λειτουργήματός μας, οι άμισθοι Υποθηκοφύλακες συνεχίζουμε να ασκούμε τα κατά νόμο καθήκοντά μας, εγγυώμενοι την ασφάλεια των συναλλαγών. Οποιαδήποτε σύνδεση της έως σήμερα  αποχής μας με τα αναρίθμητα και απαράδεκτα σφάλματα και παραλείψεις του κτηματολογίου και των αναδόχων μελετητών του, λόγω δήθεν μη επεξεργασίας των κατατεθειμένων πράξεων από τα υποθηκοφυλακεία συνιστά άλλο ένα ψεύδος των ιθυνόντων, οι οποίοι προσπαθούν εκ νέου να εφεύρουν ένα άλλοθι για τις τεράστιες καθυστερήσεις του έργου και την ασύλληπτη γραφειοκρατία που συνεπάγεται η κάκιστη ποιότητα κτηματογράφησης. Με αυτόν τον τρόπο, βεβαίως, εξαπατούν για ακόμα μία φορά τον Έλληνα πολίτη και την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχουν από κοινού χρηματοδοτήσει το έργο, παρά την επανειλημμένη διαπίστωση της βροντώδους αποτυχίας του.

Στην παρούσα φάση της κτηματογράφησης του μεγαλύτερου μέρους της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των ευαίσθητων παραμεθόριων περιοχών, η ολοένα αυξανόμενη υπερπληθώρα των λαθών των αρχικών εγγραφών στο Κτηματολόγιο  αποτελεί την σοβαρότερη τροχοπέδη για τις συναλλαγές. Πολίτες με νόμιμα μεταγεγραμμενους τίτλους καλούνται, είτε έναντι του κτηματολογικού γραφείου είτε έναντι των δικαστηρίων, να αποδείξουν από την αρχή τα ήδη μεταγεγραμμένα στο υποθηκοφυλακείο και κατοχυρωμένα δικαιώματά τους έναντι τρίτων διεκδικητών ή καταπατητών και, μάλιστα, υπό την απειλή της οριστικής και αναπότρεπτης απώλειας της ακίνητης περιουσίας τους, δηλαδή μίας πρωτοφανούς δήμευσης της ιδιοκτησίας τους. Μέσω του δόγματος «ό,τι δηλώσεις έχεις και ό,τι δεν δηλώσεις το χάνεις» μια διαδικασία που μόνο σε πρώην κομμουνιστικά κράτη και αφρικανικές χώρες έχει λειτουργήσει, επιχειρείται η μεγαλύτερη στην ιστορία της νεότερης και σύγχρονης Ελλάδας, αλλά και πανευρωπαϊκώς, αποστέρηση ατομικής και δημόσιας περιουσίας από τον φυσικό της ιδιοκτήτη.

Σε ένα ήδη επιβαρυμένο οικονομικά περιβάλλον, στο οποίο η ασφάλεια των συναλλαγών απειλείται άμεσα, ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι, σε πείσμα των καιρών και των πονηρών βουλήσεων και παρότι η κατάργηση μας έχει ήδη ψηφιστεί, εμείς εξακολουθούμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας ελέγχοντας και καταχωρώντας τις εισερχόμενες πράξεις και εκδίδοντας τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά.

Αυτό που αρνούμαστε να ανεχθούμε πλέον είναι να αποτελούμε τον κυματοθραύστη ενός αποτυχημένου οργανισμού κτηματολογίου, αντιμετωπίζο-ντας καθημερινά -εμείς και μόνο- το αυξανόμενο και δικαιολογημένο (αλλά όχι έναντι ημών) μένος των πολιτών για τα άπειρα λάθη της κτηματογράφησης, για τα οποία ωστόσο ουδόλως ευθυνόμαστε. Αποτελεί πλέον κοινή διαπίστωση όλων ότι χάρη στην αποφασιστική συνδρομή των Ελλήνων Υποθηκοφυλάκων παρέμεινε ζωντανό το έργο. Δεν πρόκειται, ωστόσο, να εξακολουθήσουμε να παρέχουμε εμείς άλλοθι για τις δυσλειτουργίες του κτηματολογίου.

 

 

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                                                       Η Γενική Γραμματέας

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ                                                ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΡΟΥΛΑΚΗ

Ανακοίνωση Συλλόγου 2019-Σεμινάριο ΕΝΦΙΑ 29.01.19

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Την  Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019  και ώρα 15.30, στον 1o όροφο του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτικό σεμινάριο από τον  Πρόεδρο του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ. Γεώργιο Ρούσκα και την Ταμία του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ. Ευτυχία Καραστάθη, με θέμα:

Φορολογικοί έλεγχοι ΕΝΦΙΑ -Νομοθετικές αλλαγές

-ΠΟΛ1232/20.12.2018-Διοικητική Κωδικοποίηση των διατάξεων για την υποβολή δήλωσης στοιχειών ακινήτων-Ε9

-Ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων ΦΜΑ, γονικών παροχών-Mείωση αριθμού Δ.Ο.Υ.

 

Με τιμή

             O Πρόεδρος                                                                               Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                                                          Θεόδωρος Χαλκίδης

Συνημμένα αρχεία:

Ανακοίνωση Συλλόγου-Κοινοποίηση μελέτης για δασικούς χάρτες

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση μελέτης για τους δασικούς χάρτες «ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ – ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΕΡΙ ΔΑΣΩΝ & ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ & ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ»

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Σας κοινοποιούμε συνημμένα, προς ενημέρωσή σας, τη μελέτη που εκπονήθηκε από το Σύλλογό μας σχετικά με τους δασικούς χάρτες, με τίτλο «ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ – ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΕΡΙ ΔΑΣΩΝ & ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ & ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ».  Η παρούσα μελέτη, ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει τον οδηγό για τη συμβολαιογραφική διαχείριση των δασικών χαρτών. Σημειώνεται ότι η παρούσα μελέτη μας έχει ζητηθεί και θα την αποστείλουμε σε δημόσιους φορείς, σε Ο.Τ.Α., καθώς και στους συναδέλφους δικηγόρους.

 

Με τιμή

          Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                                    Θεόδωρος Χαλκίδης

Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δ.Σ.-Πέμπτη 20.12.2018-18:00 μμ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Κυρίες & Κύριοι Συνάδελφοι,

            Προσκαλείσθε να προσέλθετε την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18:00, στα γραφεία του Συλλόγου,  στο  β΄ όροφο, όπου θα συνεδριάσει  το Διοικητικό Συμβούλιο με θέματα :

1-)        Yλοποίηση των αποφάσεων της από 13-12-2018 έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ., που ομόφωνα ελήφθησαν επί των προτάσεων που υποβλήθηκαν εγγράφως και προφορικώς και όπως αυτές ακριβώς διατυπώθηκαν κατά την ως άνω συνεδρίαση της έκτακτης Γ.Σ. – Ενημέρωση Προέδρου.

2-)        Aναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων Συλλόγου έτους 2018.

3-)        Ανακοίνωση για εκδήλωση ενδιαφέροντος και υποβολή προσφορών για νέο λογισμικό του Συλλόγου.

4-)        Αιτήσεις.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρούσκας

Συνημμένα αρχεία:

Μεταγραφή Συμβολαίων

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Κατόπιν ερωτημάτων που υποβλήθηκαν στο Σύλλογο από συναδέλφους, σας ενημερώνουμε ότι συμβόλαια, τα οποία θα υπογραφούν μέχρι την 31/12/2018, μπορούν να μεταγραφούν και μετά την ημερομηνία αυτή. Δεν επηρεάζεται η μεταγραφή των συμβολαίων από την αλλαγή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων από 01/01/2019.

Μετά την παρέλευση έτους από της υπογραφής των συμβολαίων γίνεται επανεκτίμηση της αξίας των ακινήτων μόνον για τον υπολογισμό των δικαιωμάτων των υποθηκοφυλάκων.

 

Με τιμή

Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γενικός Γραμματέας

Γεώργιος Ρούσκας                                                        Θεόδωρος Χαλκίδης

Συνημμένα αρχεία:

Ανακοίνωση ΕΛΕΠΑΠ-φλουρί 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

H ΕΛΕΠΑΠ – Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων – www.elepap.gr – με περισσότερα από 80 χρόνια λειτουργίας προσφέρει υπηρεσίες στα παιδιά με κινητικές αναπηρίες, φροντίζοντας παράλληλα για τη στήριξη των οικογενειών τους. Η ΕΛΕΠΑΠ προσφέρει μια σειρά προγραμμάτων ολοκληρωμένης παρέμβασης για παιδιά από τη βρεφική έως την εφηβική ηλικία.  Για την ευόδωση του έργου της καταβάλλει έναν υπεράνθρωπο αγώνα για να καλυφθεί από πολύτιμες δωρεές των παλαιών και νέων φίλων της, καθώς και την υποστήριξη από εκδηλώσεις και γενναιόδωρες εταιρικές χορηγίες.

H ΕΛΕΠΑΠ, όπως κάθε χρόνο κυκλοφορεί το Γούρι της Νέας Χρονιάς.

Ο Οίκος Ζολώτα για 12η συνεχή χρονιά φιλοτέχνησε το Γούρι 2019 υπέρ των σκοπών της ΕΛΕΠΑΠ, εμπνευσμένο από το σύμβολο της γυναικείας χάρης και της γονιμότητας, το κρίνο, το αρχαίο λείριον, το ολόλευκο άνθος που συνδέθηκε με τη Θεά ΗΡΑ.

Η “HERA” μια δημιουργία με στόχο την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της ΕΛΕΠΑΠ για τα παιδιά και τους ενήλικες με αναπηρία, κυκλοφορεί σε ασήμι επιχρυσωμένο σε συσκευασία δερμάτινου πουγκιού στην τιμή των τριάντα -30- Ευρώ σε ματ έκδοση και θα το βρείτε στον γ’ όροφο του Συλλόγου (κα Έλσα Βουβονίκου).

Προσφέροντας το Γούρι του 2019 για την ΕΛΕΠΑΠ, ένα δώρο αγάπης για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, συμβάλλετε στη στήριξη των προγραμμάτων που παρέχουν διάγνωση, θεραπεία, εκπαίδευση & επαγγελματική κατάρτιση στα παιδιά με αναπηρία.

Ας είναι τυχερό το λαμπερό ολόλευκο κρίνο για τη νέα χρονιά!

Από το Σύλλογο

Συνημμένα αρχεία:

Επαναληπτική έκτακτη Γενική-13.12.18

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Μετά την υπ’αριθμ.πρωτ.1660/19.11.2018 αίτηση συναδέλφων-συμβολαιογράφων, ο Πρόεδρος του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ., σύμφωνα με το άρθρο 105 παρ.2 του Κώδικα Συμβολαιογράφων καλεί εκτάκτως τα μέλη του Συλλόγου σε επαναληπτική Γενική Συνέλευση, την Πέμπτη 13.12.2018 και ώρα 16:00 μ.μ., στην αίθουσα του ημιωρόφου του ξενοδοχείου «Τιτάνια» (Πανεπιστημίου 52) με τα ακόλουθα θέματα, όπως αυτά ορίζονται στην ως άνω αίτηση:

 • Νόμιμες ενέργειες για την αναστολή των ελέγχων για την ορθή εφαρμογή του άρθρου 54Α του νόμου 4174/2013, μέχρι την ολοκλήρωση νομοθέτησης των αναγκαίων διατάξεων, την απλοποίηση και κωδικοποίηση των διατάξεων του ΕΝΦΙΑ. Λήψη απόφασης
 • Προτάσεις και ενέργειες για τον καθορισμό κριτηρίων και διαδικασίας ελέγχου στοιχείων κατά τις διατάξεις του άρθρου 54Α του ν.4174/2013, λόγω της ιδιαιτερότητας του συμβολαιογράφου ως άμισθου δημοσίου λειτουργού. Λήψη απόφασης.
 • Προτάσεις για τροποποίηση της σχετικής διάταξης του άρθρου 54Α του ν.4174/2013, προκειμένου για τον εξορθολογισμό του προστίμου. Λήψη απόφασης.
 • Προτάσεις και νόμιμες ενέργειες για κατάργηση του προστίμου διόρθωσης του Ε9 και πιο δίκαιο σύστημα των κριτηρίων παλαιότητας και άλλων στοιχείων των ακινήτων. Λήψη απόφασης.
 • Λήψη απόφασης για ανοιχτές «δημόσιες» συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ.

Όσοι εκ των συναδέλφων κατοικούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων από την έδρα του Συλλόγου, είναι δυνατόν με επιστολή τους προς τη Συνέλευση ν’ αντιπροσωπευθούν από συνάδελφό τους. Κάθε συμβολαιογράφος μπορεί να αντιπροσωπεύσει ένα μόνο συνάδελφό του (άρθρο 1 παρ.3 του Π.Δ.190/1991).

 

Με τιμή

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρούσκας

Συνημμένα αρχεία:

Ανακοίνωση Συλλόγου 2018-παράταση χρόνου παραγραφής

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι, κατόπιν ενεργειών του Συλλόγου μας στα αρμόδια Υπουργεία, στο προς ψήφιση νομοσχέδιο με τίτλο «Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε στη Βουλή και συγκεκριμένα στα άρθρα 60-61 αυτού, επεκτείνεται ο χρόνος της γενικής παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου να επιβάλλει φόρους και πρόστιμα στις υποθέσεις φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, προικών και κερδών από τυχερά παίγνια, από το τέλος του έτους 1994 (που ισχύει σήμερα) στο τέλος του έτους 2003. Η παρούσα εξέλιξη έχει ιδιαίτερη σημασία κυρίως λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε.

Με τιμή

     Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                                          Θεόδωρος Χαλκίδης

Συνημμένα αρχεία:

Ανακοίνωση Συλλόγου-Σεμινάριο Κτηματολογίου-10.12.18

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018  και ώρες 15.30 μέχρι 19.00, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτικό σεμινάριο στον πρώτο όροφο του Συλλόγου, με θέμα:

«Το Κτηματολόγιο στη Συμβολαιογραφική πρακτική. Η εφαρμογή των νόμων 2308/1995 και 2664/1998, όπως ισχύουν».

Εισηγητές:

 • κ. Κωνσταντίνος Κωτούλας και κα. Σοφία Τζαβέλλα (Δικηγόροι, τέως Νομικοί Σύμβουλοι Κτηματολογίου).

Παρεμβάσεις θα γίνουν από τους : κ. Γεώργιο Ρούσκα, Πρόεδρο Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ. και κ. Κωνσταντίνο Καραΐσκο (Διευθυντή Διοικητικής Υποστήριξης – Μηχανογράφησης και Κτηματολογίου Υποθηκοφυλακείου Αθηνών)

Συντονιστής:

 • κ. Θεόδωρος Χαλκίδης, Γ. Γραμματέας Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ.

Τo σεμινάριο θα βιντεοσκοπηθεί και θα είναι προσβάσιμο μετά από μερικές ημέρες από την ιστοσελίδα μας (enotariat.gr).

Όποιος συνάδελφος το επιθυμεί δύναται να αποστείλει τις ευκρινείς, συντόμως και ακριβώς διατυπωθείσες ερωτήσεις του (μέχρι 10 σειρές) σχετικά με τo ανωτέρω σεμινάριo, το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, στο email: notaries@notariat.gr, ή στο fax: 210-3848335 .

Με τιμή

             O Πρόεδρος                                                                                 Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                                                             Θεόδωρος Χαλκίδης

Συνημμένα αρχεία:

Πρόσκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης-06.12.18

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Μετά την υπ’αριθμ. πρωτ. 1660/19-11-2018 αίτηση συναδέλφων-συμβολαιογράφων, ο Πρόεδρος του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ., σύμφωνα με το άρθρο 105 παρ.2 του Κώδικα Συμβολαιογράφων καλεί εκτάκτως τα μέλη του Συλλόγου σε Συνέλευση την Πέμπτη 06.12.2018 και ώρα 15.00 στα γραφεία του Συλλόγου μας (Γ. Γενναδίου 4, 1ος ) με θέματα όπως αυτά ορίζονται στην ως άνω αίτηση, τα εξής :

 • Νόμιμες ενέργειες για την αναστολή των ελέγχων για την ορθή εφαρμογή του άρθρου 54Α του νόμου 4174/2013, μέχρι την ολοκλήρωση νομοθέτησης των αναγκαίων διατάξεων, την απλοποίηση και κωδικοποίηση των διατάξεων του ΕΝΦΙΑ. Λήψη απόφασης
 • Προτάσεις και ενέργειες για τον καθορισμό κριτηρίων και διαδικασίας ελέγχου στοιχείων κατά τις διατάξεις του άρθρου 54Α του ν.4174/2013, λόγω της ιδιαιτερότητας του συμβολαιογράφου ως άμισθου δημοσίου λειτουργού. Λήψη απόφασης.
 • Προτάσεις για τροποποίηση της σχετικής διάταξης του άρθρου 54Α του ν.4174/2013, προκειμενου τον εξορθολογισμό του προστίμου. Λήψη απόφασης.
 • Προτάσεις και νόμιμες ενέργειες για κατάργηση του προστίμου διόρθωσης του Ε9 και πιο δίκαιο σύστημα των κριτηρίων παλαιότητας και άλλων στοιχείων των ακινήτων. Λήψη απόφασης.
 • Λήψη απόφασης για ανοιχτές «δημόσιες» συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ.

Όσοι εκ των συναδέλφων κατοικούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων από την έδρα του Συλλόγου, είναι δυνατόν με επιστολή τους προς τη Συνέλευση ν’ αντιπροσωπευθούν από συνάδελφό τους. Κάθε συμβολαιογράφος μπορεί να αντιπροσωπεύσει ένα μόνο συνάδελφό του (άρθρο 1 παρ.3 του Π.Δ.190/1991).

 

Με τιμή

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρούσκας

 

Συνημμένα αρχεία: