Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι την προσεχή Τρίτη, 30 Απριλίου 2019 (Τρίτη του Πάσχα) η οικονομική υπηρεσία του Συλλόγου (λογιστήριο, ταμείο, μεγαρόσημα, τριπλότυπα) δεν θα λειτουργεί.

Επίσης, το γραφείο του Συλλόγου στον Πειραιά θα παραμείνει κλειστό την Τρίτη 30.4.2019 και την Πέμπτη 2.5.2019.

Με τιμή

              Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                              Θεόδωρος Χαλκίδης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ – Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγόρων 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πανελλήνιο Συνε΄δριο Δικηγόρων - Προκόπης Παυλόπουλος

Στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγορικών Συλλόγων (19-22/4/2019) στις Σέρρες, με θέμα «Δικηγορία και Δικαιοσύνη στη νέα εποχή», υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος και κήρυξε τις εργασίες του συνεδρίου, συμμετείχαν ο κ. Γεώργιος Ρούσκας, Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου (ΣΣΕΑΠΑΔ) και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Συμβολαιογράφων (Council of the Notariats of the European Union), κι ο κ. Θεόδωρος Χαλκίδης, Γενικός Γραμματέας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου (ΣΣΕΑΠΑΔ).

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την εναρκτήρια ομιλία του, επεσήμανε την υποχρέωση των δικηγόρων και των δικαστών να υπερασπίζονται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, διότι έτσι υπερασπίζονται τη θεμελιώδη αρχή της Διάκρισης των Εξουσιών και την ίδια την Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία.

Στο συνέδριο χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Γεώργιος Σάρλης, ως εκπρόσωπος του υπουργού Μιχάλη Καλογήρου, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών κ. Παναγιώτης Καρίπογλου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων κ. Δημήτρης Βερβεσός, ο Πρόεδρος της Ένωσης των Εισαγγελέων κ. Ελευθέριος Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χριστόφορος Σεβαστίδης, ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Κωνσταντίνος Χαλκιάς και ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Πέππας. Παραβρέθηκαν επίσης η βουλευτής της Ν.Δ. κ. Φωτεινή Αραμπατζή και η ευρωβουλευτής κ. Ελίζα Βόζενμπεργκ

Πανελλήνιο Συνε΄δριο Δικηγόρων - Γεώργιος ΡούσκαςΟ κ. Γεώργιος Ρούσκας, Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου (ΣΣΕΑΠΑΔ), στην εισήγηση του υπογράμμισε τον πολύτιμο ρόλο της δικαιοσύνης στη εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και έθεσε το ζήτημα της ανάγκης του εκσυγχρονισμού της δικαιοσύνης και όλων των συναφών ζητημάτων που άπτονται αυτής, με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα αλλά και σε αρμονία με τις απαιτήσεις μίας διαρκώς αναπτυσσόμενης κοινωνίας σε ένα εξαιρετικό απαιτητικό περιβάλλον παγκοσμιοποίησης. Ο κ. Ρούσκας δεν παρέλειψε ακόμα να αναφερθεί στην συστηματική και στενή συνεργασία των συμβολαιογράφων με τους εκπροσώπους της δικαιοσύνης και υπογράμμισε τη σχέση αλληλεπίδρασης που έχει διαμορφωθεί στο πέρασμα των δεκαετιών και η οποία θα πρέπει να θωρακιστεί, με κοινό πάντα στόχο την εξυπηρέτηση και την προστασία των πολιτών και της ελληνικής κοινωνίας.

Με τιμή

        Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                                         Θεόδωρος Χαλκίδης

 

Ανακοίνωση Ομάδας Ανάγνωσης για παρακολούθηση παράστασης 08.05.19

ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ

 

O «Επιτάφιος Λόγος του Περικλή» σε θεατρική μορφή παρουσιάζεται και φέτος στην οικία Αγγέλου και Λητούς Κατακουζηνού (Αμαλίας 4, Αθήνα, απέναντι από τη Βουλή των Ελλήνων) σε απόδοση του Θουκυδίδη από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, με τη σκηνοθετική ματιά του Δήμου Αβδελιώδη και την ερμηνεία της Ιωάννας Σπανού.

Με αφορμή την ταφή των πρώτων νεκρών του Πελοποννησιακού πολέμου, ο Περικλής εκφώνησε στον Κεραμεικό έναν επιτάφιο λόγο, τον κορυφαίο πολιτικό λόγο  που διαμόρφωσε την πολιτική συνείδηση  της ανθρωπότητας στην αναζήτηση ενός ιδανικού πολιτεύματος.

Με τον λόγο αυτό γονιμοποιείται αενάως το πνεύμα της Δημοκρατίας, που είναι η σοφή διαχείριση  του Λόγου και της Βούλησης σαν ανώτερου θεϊκού εργαλείου από τους ανθρώπους, ώστε οι ίδιοι με απόλυτη συνειδητότητα μέσα στον παρόντα χρόνο να επιλέγουν την ομορφιά από την ασχήμια, την διακριτικότητα από τον εγωισμό, την ελευθερία από τον καταναγκασμό, την απόλαυση  από τον βασανισμό, τον ανθρωπισμό και το φως από την βαρβαρότητα και την μυστικοπάθεια, επιλογές που ενέχουν την ενθουσιώδη προσδοκία μόνο θετικών και καλών έργων.

Το έργο αυτό  απέσπασε το Βραβείο «Κάρολος Κουν» Σκηνοθεσίας Ελληνικού Έργου.

Η ομάδα μας θα παρακολουθήσει την παράσταση αυτή την  Τετάρτη 8-5-2019.

Ώρα προσέλευσης  20,00  μ.μ.

Ώρα έναρξης  20,30 μ.μ.

Εισιτήριο παράστασης 10 ευρώ

 

‘Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν,  τα μέλη της ομάδας Ανάγνωσης Συμβολαιογράφων,  κάθε συνάδελφος  και  κάθε φίλος, παρακαλούνται να ενημερώσουν  το μέλος της ομάδας ανάγνωσης Παρί  Παναγιώτου με mail ή τηλεφωνικά.

Email:  paripanagiotoy@gmail.com

210 9829317 – 6972090538

 

Συνημμένα αρχεία:

Έκθεση πεπραγμέων ΔΣ-CNUE-Λονδίνο 15.04.2019

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

 

Tη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 συνεδρίασε στο Λονδίνο και στο κτίριο της Γαλλικής πρεσβείας το Διοικητικό Συμβούλιο του CNUE με θέματα, εκτός των άλλων:

  1. Συζήτηση σχετικά με την πορεία και τις επιπτώσεις του Brexit
  2. Ομιλία του Προέδρου του CNUE Pierre-Luc Vogel

Ομιλίες εκπροσώπων του Βρετανικού νομικού συστήματος:

  • κ. Michael Clancy – Δικηγορικός Σύλλογος Σκωτίας
  • κ. Nigel Ready – Συμβολαιογράφοι Λονδίνου
  • εκπροσώπου του Δικηγορικού Συλλόγου Law Society
  1. Δήλωση του Γάλλου Πρέσβη στο Ηνωμένο Βασίλειο, Jean-Pierre Jouyet
  2. Συζήτηση και ανταλλαγή ιδεών
  3. Ζητήματα Οργάνωσης Ομάδων Εργασίας- Πρόταση για την αναδιάρθρωση των ομάδων εργασίας

Εκτός των άλλων, αποφασίσθηκε, λόγω της Ελληνικής Αντιπροεδρίας και της επικείμενης ανάληψης της Προεδρίας του CNUΕ, να συμμετάσχουν και στις έξι (6) Ομάδες Εργασίας δύο (2) εκπρόσωποι της Ελληνικής Συμβολαιογραφίας.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Ρούσκας

Ανακοίνωση Συλλόγου 2019-Διαβίβαση εγγράφου Γενικής Γραμματείας Εμπορίου-παράταση ΥΜΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

σε συνέχεια της με αριθμ. πρωτ. 473/15-04-2019 ανακοίνωσής μας, σας κοινοποιούμε το υπ’αριθμ. πρωτ. 42074/15.04.19 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου αναφορικά με την παράταση προθεσμίας πιστοποίησης των συμβολαιογράφων-ΥΜΣ για τη σύσταση εταιρειών έως την Τετάρτη 05 Ιουνίου 2019.

 

     Με τιμή

Ο Γενικός Γραμματέας
Θεόδωρος Χαλκίδης

Απήχηση κοινής συνέντευξης τύπου για τους δασικούς χάρτες

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

σας παραθέτουμε ορισμένα από τα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο μετά την κοινή συνέντευξη τύπου της 11/4/2019 που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλογου μας.

http://www.kathimerini.gr/1019127/article/epikairothta/ellada/emplokh-me-dasikoys-xartes

https://www.dimokratiki.gr/12-04-2019/ta-agkathia-gia-toys-dasikoys-chartes-to-megalytero-provlima-sta-nisia/

http://www.enikos.gr/economy/639520/ta-agkathia-gia-tous-dasikous-chartes

http://www.real.gr/oikonomia/arthro/ta_agkathia_gia_tous_dasikous_xartes-536872/

http://www.newsnowgr.com/article/1248772/ta-agkathia-gia-tous-dasikous-xartes.html

http://www.enikonomia.gr/my-money/212271,ta-agkathia-gia-tous-dasikous-chartes.html

https://dasarxeio.com/2019/04/14/66761/

https://www.eleftherostypos.gr/ellada/395547-tessera-agkathia-stoys-dasikoys-xartes-frenaroyn-ti-diadikasia/

https://vimeo.com/329783288

Ανακοίνωση Συλλόγου 2019-Παράταση για ΥΜΣ έως 05.06.2019

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της με αριθμ. πρωτ.457/11-04-2019 ανακοίνωσής μας, σας ενημερώνουμε ότι, η καταληκτική ημερομηνία πιστοποίησης ως Υπηρεσία Μιας Στάσης έχει παραταθεί έως την 05.06.2019. Θα ακολουθήσει σχετικό έγγραφο απ’ τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, το οποίο και θα σας κοινοποιηθεί.

    Με τιμή

       Ο Γενικός Γραμματέας
Θεόδωρος Χαλκίδης

Συνημμένα αρχεία:

Ανακοίνωση Δημοτικών-Περιφερειακών Εκλογών& Ευρωεκλογών 26.05.2019

ΘΕΜΑ: Διορισμοί συμβολαιογράφων ως δικαστικών αντιπροσώπων

               στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές και στις Ευρωεκλογές

                της 26ης Μαΐου 2019.

 

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Παρακαλείσθε όπως το αργότερο μέχρι την 18η Απριλίου 2019 αποστείλετε στο Σύλλογο (υπόψη κκ. Εύης Αθανασέκου και Έλσας Βουβονίκου, e-mail: notaries@notariat.gr) συμπληρωμένο, σύμφωνα με την επιλογή σας, το έντυπο αίτησης εξαίρεσης ή διορισμού σας, ως αντιπροσώπων της Δικαστικής αρχής των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών και των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου 2019, καθώς και τυχόν επαναληπτικών εκλογών για τους Δήμους και τις Περιφέρειες στους οποίους δεν αναδειχθεί επιτυχών συνδυασμός την πρώτη Κυριακή, υποδείγματα των οποίων συνημμένα  αποστέλλονται (βλ. και ιστοσελίδα Α.Π. www.areiospagos.gr, εγκύκλιος Αρείου Πάγου-αρ.πρωτ. 1086/10.4.2019).

Σας επισημαίνουμε ότι η αρμόδια Γραμματεία του Αρείου Πάγου δεν θα παραλαμβάνει μεμονωμένες αιτήσεις (προτίμησης ή εξαίρεσης), ούτε αιτήσεις που δεν έχουν συμπληρωθεί σύμφωνα με τα συνημμένα έντυπα.

Με τιμή

          Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                                         Θεόδωρος Χαλκίδης