Συνάντηση, με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

DSC_0043 Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη συνάντηση, που είχαμε με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προκειμένου να συζητηθούν μία σειρά από κρίσιμα θέματα που αφορούν τόσο τον συμβολαιογραφικό κλάδο όσο βέβαια και την ομαλή εξέλιξη των πλειστηριασμών, μία διαδικασία, που όπως έχει μέχρι στιγμής διαφανεί καταφέραμε να διασφαλίσουμε προς το συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας ανταποκρινόμενοι στο εξαιρετικά δύσκολο εκ των συνθηκών και απαιτητικό καθήκον μας ως θεματοφύλακες του δικαίου και της νομιμότητας.

 

 

DSC_0044Ειδικότερα, την Τρίτη 17 Απριλίου 2018 και ώρα 11:00 η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ του Συλλόγου μας δηλαδή το Προεδρείο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Αθανάσιος Δράγιος, Ελένη Καραγεωργοπούλου, Μελπομένη  Μπαρλαμά, Μηνάς Σεφεριάδης, Μαρία Τρούσα και Θεόδωρος Χαλκίδης, συναντηθήκαμε κατόπιν δικής μας πρωτοβουλίας με τον Υπουργό  Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρο Κοντονή, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Δημήτρη Παπασπύρου και με στενούς συνεργάτες τους. Στη συνάντηση παρευρέθησαν και η Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Αικατερίνη Καρακάση-Μπάτζιου, ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Παππάς και ο Γενικός Γραμματέας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Σούρμπας- Σερέτης.

 

DSC_0046Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μία αναλυτική και εμπεριστατωμένη ενημέρωση του Υπουργού σχετικά με την πορεία και λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τους πλειστηριασμούς. Επιπλέον, συζητήθηκαν και τέθηκαν επί τάπητος θέματα που αφορούν τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου για τους πλειστηριασμούς και εν γένει για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.  Κρίσιμο επίσης θέμα που τέθηκε και συζητήθηκε εκτενώς είναι η συμμετοχή των συμβολαιογράφων στην απονομή της δικαιοσύνης και οι απαιτούμενες βελτιωτικές παρεμβάσεις στον Κώδικα των Συμβολαιογράφων.

Πρόκειται για μία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και χαρακτηρίστηκε  εποικοδομητική καθώς τέθηκαν όλα εκείνα τα ζητήματα που απασχολούν τόσο τον κλάδο όσο βέβαια και την πορεία και θεσμική εξέλιξη των καθηκόντων μας με στόχο πάντα τόσο την ισχυροποίηση του συμβολαιογραφικού λειτουργήματος όσο και την αδιαμφισβήτητη θέση μας ως εκπρόσωποι και θεματοφύλακες των νόμιμων συμφερόντων όλων των πολιτών της χώρας.

DSC_0050Το επόμενο μάλιστα χρονικό διάστημα θα γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις και συσκέψεις για την προώθηση των ως άνω ζητημάτων. Δεσμευόμαστε ότι θα εξακολουθήσουμε, όπως άλλωστε πράττουμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, να σας ενημερώνουμε σχετικά με τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουμε αλλά και την εξέλιξη τους και που μόνο σκοπό έχουν την εδραίωση της θέσης μας στην δικαιοσύνη και την κοινωνία.

 

 

 

 

Με τιμή

O Πρόεδρος                                                              Η Γενική Γραμματέας

Γεώργιος Ρούσκας                                                         Ευτυχία Καραστάθη

Συνημμένα αρχεία:

Ανακοίνωση Συλλόγου – Πλειστηριασμοί σε Κέντρο Αθήνας-Γκύζη-Άλιμο

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, με συνέπεια στην ορθή ενημέρωση της κοινής γνώμης αναφορικά με τα στοιχεία των πλειστηριασμών και το προφίλ των οφειλετών και εφόσον ορισμένοι εξακολουθούν κατά σύστημα πλέον να στοχεύουν στη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων αγνοώντας ηθελημένα ή μη τις συνέπειες που μπορούν να επιφέρουν στην οικονομία της χώρας και κατά συνέπεια και στην κοινωνία, θα συνεχίσει να αποκαθιστά την αλήθεια. Ως εκ τούτου ανακοινώνεται ότι οι δύο πλειστηριασμοί, στους οποίους τόσο μαχητικά αναφέρονται συλλογικότητες, που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη 11 Απριλίου 2018 σε συμβολαιογραφικό γραφείο στη Σταδίου αφορούν: μισθωμένη κατοικία στον Άλιμο, συνολικής επιφανείας 166,36 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς € 180.000 και συνολική οφειλή € 905.000 και δύο γραφεία στου Γκύζη, κατασχεθέντα για ποσό € 150.000 με συνολική οφειλή € 784.000, για τα οποία οι οφειλέτες είναι απόλυτα ενημερωμένοι για τη σχετική διαδικασία. Και οι δύο πλειστηριασμοί αφορούν επιχειρηματικά δάνεια και είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για κύριες κατοικίες. Αντιλαμβανόμαστε ότι ενδεχομένως να υπάρχει ένας βαθμός δυσκολίας, ιδιαίτερα όταν τα πραγματικά στοιχεία δεν εξυπηρετούν τις όποιες επιδιώξεις προσωπικές ή πολιτικές προς άγραν υποστηρικτών, αλλά είμαστε πάντα στη διάθεση όλων να βοηθήσουμε στην κατανόηση αυτών όπως ανακοινώνονται δημόσια στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών. Ως προς τους ισχυρισμούς για πλειστηριασμούς “λαϊκών περιουσιών” και τις επαναλαμβανόμενες συκοφαντίες η μόνη απάντηση είναι ο δρόμος της δικαιοσύνης.

                                                                             Με τιμή

O Πρόεδρος                                                                      Η Γενική Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                                                   Ευτυχία Καραστάθη

Συμπαράσταση σε δικαστικούς επιμελητές

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο σύνολο των Δικαστικών Επιμελητών της χώρας, μετά το θλιβερό περιστατικό με πυροβολισμό στα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό», κατά το οποίο συνάδελφός τους βρέθηκε αντιμέτωπος με την πιο ωμή μορφή βίας, που δεν είναι άλλη από την απειλή κατά της ανθρώπινης ζωής. Ο κλάδος μας έχει αντιμετωπίσει κατά επανάληψη φαινόμενα βίας με τη μόνη αυθαίρετη καταδίκη ορισμένων ότι εκτελούμε τα νόμιμα καθήκοντά μας. Ως εκ τούτου, οι απειλές, οι τραμπουκισμοί και η άσκηση βίας κατά εκπροσώπων της Δικαιοσύνης και του Νόμου δεν θα μπορούσαν να μην καταδικαστούν απερίφραστα από εμάς. Άλλωστε πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό που δείχνει ότι ορισμένοι επιθυμούν την κατάλυση της νομιμότητας προς ίδιον και μόνον όφελος.
​ Με τιμή
O Πρόεδρος​ ​ ​ Η Γενική Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας ​ Ευτυχία Καραστάθη

Χαρτόσημο συναινετικών διαζυγίων

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
δυστυχώς γίναμε μάρτυρες για άλλη μια φορά, όπως μας είχαν συνηθίσει άλλωστε, οι παραιτηθέντες στα δύσκολα, πρώην συνάδελφοί μας στο Διοικητικό Συμβούλιο, μιας παλαιοκομματικής, στα όρια του παιδιάστικου, ανεύθυνης συμπεριφοράς από δεκατρείς συναδέλφους μας συμβολαιογράφους.
Συγκεκριμένα με την από 04/04/2018 επιστολή τους, αντί να χαιρετίσουν την επιτυχία της ανάθεσης των συναινετικών διαζυγίων στους Συμβολαιογράφους, κάτι που αποτελούσε στόχο δεκαετιών, έσπευσαν ανερυθρίαστα να οικειοποιηθούν τα εύσημα για την διευκρινιστική διάταξη σχετικά με την χαρτοσήμανση των ιδιωτικών συμφωνιών των συζύγων, διάταξη που δεν θα ήταν καθόλου απαραίτητη αν αυτοί οι συγκεκριμένοι δεν είχαν δημιουργήσει πρόβλημα με δημοσιεύματα και επιστολές , επιμένοντας ότι κακώς δεν υπάρχει πρόβλεψη για την είσπράξη χαρτοσήμου φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ψέγουν την μέχρι τότε πρακτική των δικαστών, που απαράδεκτα κατά την γνώμη τους εξέδιδαν συναινετικά διαζύγια με αχαρτοσήμαντες συμφωνίες για την διατροφή των τέκνων και των συζύγων.
Η αλήθεια είναι ότι η επιστολή που ισχυρίζονται ότι απέστειλαν σχετικά με την επίλυση του εν λόγω θέματος εστάλη τουλάχιστον ένα μήνα μετά την ενσωμάτωση, με ενέργειες και πρωτοβουλία της Διοίκησης, της σχετικής διευκρινιστικής διάταξης, η οποία επέλυε το πρόβλημα, που αυτοί εδημιούργησαν.
Ολίγη αιδήμων σιωπή δεν θα έβλαπτε αγαπητοί κύριοι συνάδελφοι, αποστολείς επιστολών, και προ πάντων δεν θα προσέβαλε την νοημοσύνη των συναδέλφων , που και παρακολουθούν και γνωρίζουν τα πεπραγμένα ενός εκάστου εξ ημών.
Καλό Πάσχα! Χριστός Ανέστη εχθροί και φίλοι, όπως έγραψε ο Δ. Σολωμός!
​ Με τιμή
O Πρόεδρος​ ​ ​ Η Γενική Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας ​ Ευτυχία Καραστάθη

Ανακοίνωση συνάντησης ομάδας ανάγνωσης 16.4.2018

ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ

 

 

 

Σας καλούμε τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 και ώρα 4.00 μμ. στην αίθουσα του 1ου ορόφου του Συλλόγου μας, στη συνάντηση της Ομάδας Ανάγνωσης Λογοτεχνίας Συμβολαιογράφων, για να αποχαιρετήσουμε τον Πλάτωνα με αφορμή εισήγηση της συναδέλφου Ελένης Ζανιά «Ο μύθος στον Πλάτωνα» και να προγραμματίσουμε επίσκεψη στο χώρο της Ακαδημίας.

Ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Υγεία σε όλους.

Ανακοίνωση Ομάδας Ανάγνωσης Συμβολαιογράφων – Ημερήσια εκδρομή στις Μυκήνες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

   ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΜΥΚΗΝΕΣ ΤΟΥ  

 ΑΓΑΜΕΜΝΩΝΑ

   22 Απριλίου 2018

Η Ομάδα Ανάγνωσης Λογοτεχνίας Συμβολαιογράφων, συνεχίζοντας το δρόμο της ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑΣ και με αφορμή τον Όμηρο (Ιλιάδα & Οδύσσεια) διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στις Μυκήνες.

Η εκδρομή μας θα γίνει την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 (8 π.μ. αναχώρηση από το Σύνταγμα – αρχή Μητροπόλεως).

Θα μας ξεναγήσει στο χώρο και το Μουσείο ο αρχαιολόγος – ξεναγός Αλέξανδρος Γεωργίου.

Το κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο είναι 20€ (ευρώ).

Στο παραπάνω  κόστος συμπεριλαμβάνονται η μεταφορά με το πούλμαν και το κόστος ξεναγού.

Για την καλύτερη διοργάνωση, σας παρακαλούμε, όσοι ενδιαφέρεστε, να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Δευτέρα 16 Απριλίου 2018, στη συνάδελφό μας Μαρίνα Μαργαρίτη (τηλ. 210 – 4122.855 – 6).

Ανακοίνωση Συλλόγου – Συνάντηση Ζωής Κωνσταντοπούλου & Ελένης Καραγεωργοπούλου με Συμβολαιογραφικό Σύλλογο & Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε συνημμένα το δελτίο τύπου της ΕΡΤ σχετικό με τη συνάντηση της επικεφαλής της ΠΛΕΥΣΗΣ «κας Ζωής Κωνσταντοπούλου» με τα Διοικητικά Συμβούλια του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Κέρκυρας και Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας. Στην ως άνω συνάντηση μετείχε και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του  Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, κα Ελένη Καραγεωργοπούλου.

     Με τιμή

               O Πρόεδρος                                                              Η Γενική Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                                         Ευτυχία Καραστάθη

Συνημμένα αρχεία:

Ανακοίνωση Συλλόγου – Απόφαση ΔΣ-Καταδίκη της από 21.3.2018 επιστολής Ελένης Καραγεωργοπούλου

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Με την από 27.3.2018 απόφαση του Δ.Σ., η οποία ελήφθη με πλειοψηφία 11 ψήφων σε σύνολο 12 συμβούλων παρόντων (απούσης μιας συμβούλου, λόγω ασθενείας) σας κοινοποιείται το παρακάτω κείμενο καταδίκης της επιστολής, που απέστειλε προς τα μέλη του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ., στις 21-3-2018, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, συμβολαιογράφος Λαυρίου, κα Ελένη Καραγεωργοπούλου.

«Η Συμβολαιογραφία δέχθηκε –όπως άλλωστε και το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας- στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, αλλεπάλληλα πλήγματα. Προσπαθήσαμε να σταθούμε όρθιοι και να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, στα πλαίσια της νέας κατάστασης που προέκυψε, μετά τις νομοθετικές αλλαγές.

Στην προσπάθειά μας αυτή, αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες και απίστευτες καταστάσεις ανομίας. Επί ένα και πλέον έτος συνάδελφοί μας συμβολαιογράφοι, εμποδίζονται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, προπηλακίζονται, υφίστανται επιθέσεις με καταστροφές και βανδαλισμούς στα γραφεία τους, ενώ δεν λείπουν και οι απειλές, γιατί διενεργούν στα πλαίσια των καθηκόντων τους, απολύτως νόμιμους πλειστηριασμούς.

Το Δ.Σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, με σειρά ανακοινώσεων κατέστησε σαφές ότι οι συμβολαιογράφοι στα πλαίσια των καθηκόντων τους διενεργούν και πλειστηριασμούς και είναι ανεπίτρεπτο να εμποδίζονται στο έργο τους.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου,  ήταν αδύνατο να δεχθούμε, δεν ανεχθήκαμε και αρνούμαστε να συμμορφωθούμε σε υποδείξεις, αρνούμαστε να υποταχθούμε στη βία.

Πιστεύουμε ότι, ως Συμβολαιογράφοι, δηλαδή άμισθοι Λειτουργοί της Δικαιοσύνης, αλλά και ως ελεύθεροι πολίτες, έχουμε μοναδικούς οδηγούς το Σύνταγμα και την ισχύουσα νομοθεσία.

Από τις αρχές αυτές, που περιγράφονται με σαφήνεια και στην από 5-3-2018 ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, δεν σκοπεύουμε να παρεκκλίνουμε.

Στις ανοίκειες και εκτός νομιμότητας επιθέσεις στην από 5-3-2018 ανακοίνωσή μας απαντούμε:

Πλανώνται πλάνην οικτράν, όσοι νομίζουν όπως η συνάδελφος και μέλος του Δ.Σ. κα Ελένη Καραγεωργοπούλου, ότι  δεν θα απολογηθούν  ενώπιον της Δικαιοσύνης, για τις πράξεις αυτές.

Για το Διοικητικό Συμβούλιo
O Πρόεδρος                                                                        Η Γενική Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                                                   Ευτυχία Καραστάθη