Ανακοίνωση συνάντησης Ομάδας Ανάγνωσης Συμβολαιογράφων 15.10.2018

ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ

 

Σας καλούμε τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 4.00 μμ. στην αίθουσα του 1ου ορόφου του Συλλόγου μας, στη συνάντηση της Ομάδας Ανάγνωσης Λογοτεχνίας Συμβολαιογράφων.

Η συνάδελφος Μαρίνα Μαργαρίτη, συμβολαιογράφος Πειραιώς και μέλος της Ομάδας, θα μας παρουσιάσει το πρώτο βιβλίο (ΚΛΕΙΩ) της Ιστορίας του ΗΡΟΔΟΤΟΥ.

Ανακοίνωση Συλλόγου – Ενημερωτικό σεμινάριο για τον Ν.4557/2018 την Πέμπτη 11.10.2018

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 και ώρες 16.00 μέχρι 18.00, στην αίθουσα σεμιναρίων του κτιρίου του Συλλόγου μας (Γ. Γενναδίου 4-1ος όροφος) θα διεξαχθεί-στο πλαίσιο της αξιολόγησης της Ελλάδας από την Financial Action Task Force (FATF)-ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα:

«Ν. 4557/2018-Πρόληψη και Καταστολή της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας».

 Εισηγητές:

  • Ευτυχία Κατσιγαράκη, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης Δικαιοσύνης Διεθνών Νομικών Σχέσεων και  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
  • Παρασκευή Θεοδωροπούλου, Δικηγόρος με έμμισθη εντολή στην Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών.
  • Αντώνιος Μπαλτάς, Νομικός-Ειδικός Συνεργάτης στο, Γραφείο Νομοθεσίας Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της διαφθοράς.
  • Κωνσταντίνος Στάμου, Συντονιστής της συντακτικής ομάδας για την εκπόνηση της πρώτης εθνικής έκθεσης εκτίμησης κινδύνου για την καταπολέμηση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.
  • Αθανάσιος Δράγιος, Συμβολαιογράφος Αθηνών,   Μέλος Δ.Σ. του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ.

Συντονιστές:

  • Γεώργιος Ρούσκας, Πρόεδρος Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ.
  • Ελένη Κοντογεώργου,   Αντιπρόεδρος  Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ.

Τo σεμινάριo θα βιντεοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου (enotariat.gr).

Με τιμή

             O Πρόεδρος                                                                                  Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                                                                Θεόδωρος Χαλκίδης

33η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διοργάνωσε και φέτος στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134) έκθεση έργων κρατουμένων και προϊόντων που παράγονται στις φυλακές, στο πλαίσιο της πολιτικής του για μια «ανοικτή φυλακή» και για την υποβοήθηση της κοινωνικής επανένταξης των φυλακισμένων. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων κατατίθενται απευθείας στους λογαριασμούς («χρημάτια») των κρατουμένων για την οικονομική ενίσχυση αυτών και των οικογενειών τους, τα έσοδα δε από τις πωλήσεις των προϊόντων διατίθενται ως «κεφάλαια εργασίας κρατουμένων» για την εκπαίδευση των κρατουμένων και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις φυλακές.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος με ομόφωνη απόφαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου αθλοθετήθηκε βραβείο κρατουμένου, το οποίο αποδόθηκε κατά την τελετή των εγκαινίων της έκθεσης, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχαήλ Καλογήρου και των εκπροσώπων μας, Θεοδώρου Χαλκίδη, Γενικού Γραμματέα και Μηνά Σεφεριάδη, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας. Ο Υπουργός ευχαρίστησε όλους τους αθλοθέτες, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην συμμετοχή των συμβολαιογράφων σ΄ αυτή την ειδική εκδήλωση, με την οποία επιδεικνύον την κοινωνική τους ευαισθησία.

Ανακοίνωση Ομάδας Ανάγνωσης για ημερήσια εκδρομή στη Σαλαμίνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΟΥ  ΑΙΑΝΤΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ,  6η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

 

Η Ομάδα Ανάγνωσης Λογοτεχνίας Συμβολαιογράφων, συνεχίζοντας το δρόμο της ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑΣ και με αφορμή τον Όμηρο (Ιλιάδα & Οδύσσεια) διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στη Σαλαμίνα.

Η εκδρομή μας θα γίνει το Σάββατο, Οκτωβρίου 2018 (Αναχώρηση από το Σύνταγμα – αρχή Μητροπόλεως και ώρα 09.00).

Θα μας ξεναγήσει στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων, το Αρχαιολογικό Μουσείο Σαλαμίνας και τη Μυκηναϊκή Ακρόπολη στα Κανάκια ο αρχαιολόγος – ξεναγός Αλέξανδρος Γεωργίου.

Το κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο είναι 20,00 ευρώ.

Στο παραπάνω  κόστος συμπεριλαμβάνονται η μεταφορά με το πούλμαν και το κόστος ξεναγού.

Για την καλύτερη διοργάνωση, σας παρακαλούμε, όσοι ενδιαφέρεστε, να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018, στη συνάδελφό μας Μαρίνα Μαργαρίτη (τηλ. 210 – 4122.855 – 6).

Υπενθύμιση για επιμορφωτικά σεμινάρια για ΥΜΣ

ΘΕΜΑ: Επιμόρφωση συμβολαιογράφων ως Υπηρεσία Μίας Στάσης (ΥΜΣ)

 Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Σας υπενθυμίζουμε, ότι σύμφωνα με το άρθρ. 16 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθμ. 63577/13-6-2018, με τίτλο «Καθορισμός διαδικασιών, Προϋποθέσεων, Τεχνικών Λεπτομερειών και λοιπών θεμάτων σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών μιας στάσης για τη σύσταση εταιριών» (ΦΕΚ 2380 Β), μεταξύ των προϋποθέσεων λειτουργίας των συμβολαιογράφων ως Υπηρεσία Μίας Στάσης (ΥΜΣ) είναι και η επιτυχής συμμετοχή τους σε σχετικό πρόγραμμα επιμόρφωσης.

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης σχετικά με το πληροφοριακό σύστημα ΥΜΣ καταρτίζεται από τη Διεύθυνση Εταιρειών του αρμοδίου Υπουργείου με τη συμβολή της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, σε συνεργασία με την Κεντρική Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. και υλοποιείται υπό την εποπτεία της Κεντρικής Υπηρεσίας Γ.Ε.ΜΗ., τουλάχιστον σε εξαμηνιαία βάση.

Με την Εγκύκλιό μας υπ’ αριθμ. 33/2018, σας κοινοποιήθηκε πρόσκληση για συμμετοχή στο προαναφερθέν πρόγραμμα επιμόρφωσης, ενώ με την από 23-7-2018 Ανακοίνωσή μας σας αποστάλθηκε αρχείο κειμένου με την αίτηση συμμετοχής, την οποία –εφ’ όσον επιθυμείτε να λειτουργήσετε ή να συνεχίσετε να λειτουργείτε ως ΥΜΣ– έπρεπε να συμπληρώσετε και αποστείλετε στο Σύλλογο στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου notaries@notariat.gr ή notarieslaw@notariat.gr.

Δεδομένου ότι πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στον προγραμματισμό της επιμόρφωσης, παρακαλούνται όσοι δεν έχουν αποστείλει ακόμα τις αιτήσεις σας να μεριμνήσουν μέχρι την 28-9-2018 γι’ αυτό. Προς διευκόλυνσή σας, επισυνάπτουμε τη φόρμα αίτησης συμμετοχής.

Με τιμή

        Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                                          Θεόδωρος Χαλκίδης

Συνημμένα αρχεία:

Ανακοίνωση Συλλόγου-Σεμινάριο ΕΝΦΙΑ-25.9.2018-Royal Olympic

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Την  Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018   και ώρες 15.30 μέχρι 19.00, στην αίθουσα ”Olympia” του ξενοδοχείου Royal Olympic (οδός Αθ. Διάκου αρ. 28-34) θα πραγματοποιηθεί ενημερωτικό σεμινάριο από την κα Άννα Κόλλια, Προϊσταμένη Α΄ Τμήματος του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας της Διεύθυνσης Εφαρμογής Φορολογίας Κεφαλαίου της Α.Α.Δ.Ε, με θέμα:

«Κωδικοποίηση της  περιπτωσιολογίας  προσάρτησης πιστοποιητικών ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις σχετικές ερμηνευτικές εγκυκλίους».

Εισηγήτρια:

  • Άννα Κόλλια, Προϊσταμένη Α΄ Τμήματος του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας της Διεύθυνσης  Εφαρμογής Φορολογίας Κεφαλαίου.

Συντονιστές:

  • κ. Γεώργιος Ρούσκας, Πρόεδρος Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ.
  • κ. Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος, Μέλος Δ.Σ. Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ..

Τo σεμινάριo θα βιντεοσκοπηθεί και θα είναι προσβάσιμο μετά από μερικές ημέρες από την ιστοσελίδα μας (enotariat.gr).

Όποιος συνάδελφος το επιθυμεί δύναται να αποστείλει τις ευκρινείς, συντόμως και ακριβώς διατυπωθείσες ερωτήσεις του (μέχρι 10 σειρές) σχετικά με τo ανωτέρω σεμινάριo, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, στο email: notaries@notariat.gr, ή στο fax: 210-3848335 .

Με τιμή

             O Πρόεδρος                                                                                 Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                                                             Θεόδωρος Χαλκίδης

Ανακοίνωση Συλλόγου-Ημερίδα οικογενειακού δικαίου-Βρυξέλλες

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι στις 23 Οκτωβρίου 2018, θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες, ημερίδα Ευρωπαϊκού Οικογενειακού Δικαίου που θα αφορά τους νέους Κανονισμούς για τις περιουσιακές σχέσεις συζύγων και καταχωρημένων συντρόφων – 2016/1103 & 2016/1104, που θα τεθούν σε ισχύ από τις 29-1-2019.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν έως τις 16 Οκτωβρίου 2018. Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε, θα βρείτε περαιτέρω πληροφορίες για την ημερίδα και μπορείτε να εγγραφείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.notariesofeurope-conference.eu/fr/

Σας αποστέλλονται συνημμένα α) ο Κανονισμός (ΕΕ) 2016/1103 του Συμβουλίου

της 24ης Ιουνίου 2016 για τη θέσπιση ενισχυμένης συνεργασίας στον τομέα της διεθνούς δικαιοδοσίας, του εφαρμοστέου δικαίου και της αναγνώρισης και εκτέλεσης αποφάσεων σε ζητήματα περιουσιακών σχέσεων των συζύγων  και β) ο Κανονισμός (ΕΕ) 2016/1104 του Συμβουλίου της 24ης Ιουνίου 2016 για τη θέσπιση ενισχυμένης συνεργασίας στον τομέα της διεθνούς δικαιοδοσίας, του εφαρμοστέου δικαίου και της αναγνώρισης και εκτέλεσης αποφάσεων σε ζητήματα περιουσιακών σχέσεων των καταχωρισμένων συντρόφων.

          Με τιμή

             O Πρόεδρος                                                                               Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                                                        Θεόδωρος Χαλκίδης

Συνημμένα αρχεία:

Ανακοίνωση συνάντησης Ομάδας Ανάγνωσης συμβολαιογράφων 17.9.2018

ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ

 

Σας καλούμε τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 4.00 μμ. στην αίθουσα του 1ου ορόφου του Συλλόγου μας, στη συνάντηση της Ομάδας Ανάγνωσης Λογοτεχνίας Συμβολαιογράφων για να μιλήσουμε για τον Ηρόδοτο και να προετοιμάσουμε την ημερήσια εκδρομή μας στη Σαλαμίνα στις 6 Οκτωβρίου 2018, ημέρα Σάββατο.

Ανακοίνωση Συλλόγου – Συνάντηση με Πρόεδρο & εκπροσώπους Γερμανικής Συμβολαιογραφίας

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 20/7/2018 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου μας, μετά από σχετικό αίτημά τους, επίσκεψη του κ. Jens Bormann, Προέδρου της Γερμανικής Συμβολαιογραφίας, ο οποίος συνοδευόταν από την κα Julie Francastel, Διευθύντρια του Γραφείου της Γερμανικής Συμβολαιογραφίας στις Βρυξέλλες και τον κ. Peter Stelmaszczyk, ασκούμενο συμβολαιογράφο και διοικητικό στέλεχος του ανωτέρω Γραφείου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ανταλλάχθηκαν απόψεις, πρακτικές και προβλέψεις για το παρόν και το μέλλον των δύο συμβολαιογραφιών, εξετέθησαν τα επιτεύγματά τους και τέθηκαν κοινοί στόχοι για τα έτη 2019 – 2020.

Χαρακτηριστικά οι Γερμανοί συνάδελφοί μας έδειξαν ενδιαφέρον για την πλατφόρμα διεξαγωγής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και τόνισαν την σημασία της αποκλειστικότητας, που κατάφερε να πετύχει η ελληνική συμβολαιογραφία στα συναινετικά διαζύγια.

Από την μεριά τους, μας εξέθεσαν τον τρόπο λειτουργίας της γερμανικής συμβολαιογραφίας και τη διασφάλιση της θέσης της μέσω της πληροφορικής που κυριαρχεί στην καθημερινότητά τους. Προτάθηκε δε η περαιτέρω συνεργασία των δύο συμβολαιογραφιών σε διάφορα θέματα όπως ενδεικτικά το εταιρικό δίκαιο και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη μπορείτε να δείτε στον ιστότοπο του Συλλόγου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://enotariat.gr/?p=4285.

Με τιμή

                        Ο Πρόεδρος                                      Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                   Θεόδωρος Χαλκίδης

Eπίσκεψη Προέδρου της Γερμανικής Συμβολαιογραφίας

DSC_0121DSC_0153

 

 

 

 

 

 

Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 20/07/2018 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου μας, μετά από σχετικό αίτημά τους,  επίσκεψη του  κ. Jens Bormann, Προέδρου της Γερμανικής Συμβολαιογραφίας, ο οποίος συνοδευόταν από την κα Julie Francastel, Διευθύντρια του Γραφείου της Γερμανικής Συμβολαιογραφίας στις Βρυξέλλες και τον κ. Peter Stelmaszczyk, ασκούμενο συμβολαιογράφο και διοικητικό στέλεχος του ανωτέρω Γραφείου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ανταλλάχθηκαν απόψεις, πρακτικές και προβλέψεις για το παρόν και το μέλλον των δύο συμβολαιογραφιών, εξετέθησαν τα επιτεύγματά τους και τέθηκαν κοινοί στόχοι για τα έτη 2019 – 2020.

DSC_0133

Χαρακτηριστικά οι Γερμανοί συνάδελφοί μας έδειξαν ενδιαφέρον για την πλατφόρμα διεξαγωγής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και τόνισαν την σημασία της αποκλειστικότητας, που κατάφερε να πετύχει η ελληνική συμβολαιογραφία στα συναινετικά διαζύγια.

Από την μεριά τους, μας εξέθεσαν τον τρόπο λειτουργίας της γερμανικής συμβολαιογραφίας και τη διασφάλιση της θέσης της μέσω της πληροφορικής που κυριαρχεί στην καθημερινότητά τους. Προτάθηκε δε η περαιτέρω συνεργασία των δύο συμβολαιογραφιών σε διάφορα θέματα όπως ενδεικτικά το εταιρικό δίκαιο και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

 

 

 

Με τιμή

Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γενικός Γραμματέας

Γεώργιος Ρούσκας                                               Θεόδωρος Χαλκίδης

Συνημμένα αρχεία: