Ανακοίνωση του Αρείου Πάγου για τις Ευρωεκλογές και τις Δημοτικές–Περιφερειακές Εκλογές

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης του Αρείου Πάγου, όλοι οι υποψήφιοι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι που δεν έχουν διοριστεί, είτε έχουν κάνει αίτηση εξαίρεσης, είτε δεν έχουν παραλάβει διορισμό, καλούνται να υποβάλουν αίτηση προτίμησης για διορισμό σε θέση ΤΑΚΤΙΚΟΥ (μόνο) Αντιπροσώπου έως την 17η Μαΐου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00, λαμβάνοντας υπόψη τα κενά στις εκλογικές περιφέρειες όπως αναφέρονται στους πίνακες που μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου (www.areiospagos.gr)

Οι αιτήσεις αυτές (Πρότυπο) πρέπει να αποστέλλονται στο e-mail ekloges@areiospagos.gr ή αντίστοιχα στα παρακάτω FAX:

ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ Fax: 210 6411503

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Fax: 210 6423399

ΚΡΗΤΗ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ-ΚΥΚΛΑΔΕΣ-ΑΙΓΑΙΟFax210 6411504

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΕΥΒΟΙΑ Fax: 210 6411514

ΗΠΕΙΡΟΣ  – ΕΠΤΑΝΗΣΑ Fax: 210 6440254

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ-ΠΙΕΡΙΑ-ΚΟΖΑΝΗ-ΓΡΕΒΕΝΑ-ΦΛΩΡΙΝΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΕΛΛΑ-ΗΜΑΘΙΑ Fax: 210 6419260

ΚΙΛΚΙΣ-ΣΕΡΡΕΣ-ΚΑΒΑΛΑ-ΔΡΑΜΑ-ΞΑΝΘΗ-ΡΟΔΟΠΗ-Ν.ΕΒΡΟΥ Fax: 210 6411507.

Θα επακολουθήσει ανακοίνωση του Αρείου Πάγου με την οποία θα καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τη δυνατότητα ήδη διορισθέντες Αναπληρωματικοί να υποβάλλουν αίτηση προτίμησης ως Τακτικοί Αντιπρόσωποι στα ανωτέρω κενά εκλογικά τμήματα.

Επιπλέον για τη διευκόλυνση της διαδικασίας ο Άρειος Πάγος δέχεται αμοιβαία ανταλλαγή διορισμών, μόνο για σοβαρούς λόγους και όχι εντός του ίδιου Νομού, μεταξύ δύο διορισθέντων Δικαστικών Αντιπροσώπων, με την προϋπόθεση ότι έχουν αποδεχτεί και παραλάβει τους διορισμούς τους. Τα πρωτότυπα των διορισμών πρέπει να περιέλθουν στον Άρειο Πάγο, Λ. Αλεξάνδρας 121, ΤΚ 11522, γραφείο 111 (τηλ. 2106419153) μαζί με δήλωση των δύο Αντιπροσώπων ότι επιθυμούν την συγκεκριμένη αμοιβαία αλλαγή, από Δευτέρα έως Πέμπτη μέχρι ώρα 16:00 και την Παρασκευή 17/5/2019 μέχρι ώρα 18:00. Στην επόμενη απόφαση των διορισμών από τον Άρειο Πάγο, θα περιλαμβάνεται η συγκεκριμένη αλλαγή των διορισμών και θα αποσταλούν τα νέα διοριστήρια στις κατά τόπους Εισαγγελίες, από όπου θα τα παραλάβουν οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι.

 Με τιμή

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρούσκας

Συνημμένα αρχεία:

Ανακοίνωση Συντονιστικής – Διευκρίνιση για την Αναστολή Πλειστηριασμών κατά τις εκλογές

ΘΕΜΑ: Διευκρίνιση για αναστολή πλειστηριασμών κατά τις εκλογές

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

          Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 959 § 8 ΚΠολΔ, «[η]λεκτρονικός πλειστηριασμός δεν μπορεί να γίνει από 1η Αυγούστου έως 31 Αυγούστου, καθώς και την προηγούμενη και την επομένη εβδομάδα της ημέρας των εκλογών για την ανάδειξη βουλευτών, αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Οργάνων Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τις επαναληπτικές εκλογές και μόνο για τις περιφέρειες που διεξάγονται τέτοιες».

          Επομένως, οι πλειστηριασμοί αναστέλλονται λόγω εκλογών για το χρονικό διάστημα από την 20η Μαΐου 2019 έως και την 31η Μαΐου 2019, ενώ για τις περιφέρειες όπου διεξάγονται επαναληπτικές εκλογές το χρονικό διάστημα παρατείνεται έως και την 7η Ιουνίου 2019.

 

Με τιμή

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρούσκας

Ανακοίνωση Συντονιστικής 2019 – Αιτήσεις προτίμησης δικαστικών αντιπροσώπων – Παράταση 8.5.2019

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

κατόπιν της σημερινής συνάντησης όλων των νομικών φορέων στο Υπουργείο Εσωτερικών, με θέμα το διορισμό των δικαστικών αντιπροσώπων στις Ευρωεκλογές, Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 και στις επαναληπτικές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 2ας Ιουνίου 2019, σας γνωρίζουμε ότι, όποιος συνάδελφος επιθυμεί, δύναται να υποβάλλει αίτηση προτίμησης το αργότερο μέχρι αύριο, 8 Μαΐου 2019, ημέρα  Τετάρτη και ώρα 13:00 μ.μ., στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου notaries@notarat.gr (υπόψη κ.κ. Εύης Αθανασέκου & Ελισάβετ Βουβονίκου).

Με τιμή

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρούσκας

 

Αναστολή εργασιών διακστηρίων κ.λπ. κατά τις εκλογές

ΘΕΜΑ: Ευρωεκλογές, Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 και επαναληπτικές δημοτικών και περιφερειακών εκλογών 2ης Ιουνίου 2019

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Σας αποστέλλουμε συνημμένα, προς ενημέρωσή σας, το υπ’ αριθμ. πρωτ. οικ. 27002/6-5-2019 έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Τμήμα Οργάνωσης Δικαστηρίων & Υπηρεσιακής Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών), σύμφωνα με το οποίο οι εργασίες των δικαστηρίων της Χώρας αναστέλλονται από την 22α Μαΐου 2019 έως και την 31η Μαΐου 2019, και σε περίπτωση διενέργειας επαναληπτικών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών σε περιφέρεια Πρωτοδικείου έως και την 5η Ιουνίου 2019.  Κατά τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα αναστέλλεται και η διενέργεια πλειστηριασμών. Περαιτέρω, αναστέλλονται οι εργασίες των εμμίσθων υποθηκοφυλακείων της Χώρας από την 24η έως και την 28η Μαΐου 2019 και σε περίπτωση διενέργειας επαναληπτικών εκλογών από την 24η Μαΐου έως και την 3η Ιουνίου 2019.

 

Με τιμή

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Ρούσκας

Ανακοίνωση Συντονιστικής 2019-Διευκρινίσεις σχετικά με Ασφαλιστικό Οδηγό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Κατόπιν ερωτημάτων Συναδέλφων, σε σχέση με την ορθή επανάληψη της υπ’ αριθ. Πρωτ. 153/04.04.2019 Εγκυκλίου της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αναφορικά με την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής προς τον ΕΤΕΑΕΠ, διευκρινίζεται ότι η αποστολή της κρίθηκε αναγκαία μετά την εκ παραδρομής εσφαλμένη αναγραφή της ημερομηνίας αυτής από το συντάκτη του αναλυτικού οδηγού, για την έγκαιρη ενημέρωσή σας και την τήρηση της προθεσμίας πληρωμής προς τον ΕΤΕΑΕΠ.

 

Με τιμή

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρούσκας

Ανακοίνωση Συντονιστικής 2019-Σεμινάριο στο Βουκουρέστι

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της υπ’αριθμ. 75/27-02-19 6ης Εγκυκλίου της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, αναφορικά με τα σεμινάρια που θα διοργανωθούν στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας στις 21 και 22 Μαρτίου 2019, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εφόσον υπάρξει συμμετοχή τουλάχιστον 15 ελλήνων συμβολαιογράφων, θα μας διατεθεί διερμηνεία και στην ελληνική γλώσσα.

 

Με τιμή

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρούσκας

Συνημμένα αρχεία:

Ανακοίνωση Συντονιστικής-Συνάντηση Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος-Βελγίου

Α Ν Α Κ ΟΙ Ν Ω Σ Η

 

Συνάντηση των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος – Βελγίου-04.03.19

20190304_135630Στο πλαίσιο της ανάληψης της αντιπροεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Συμβολαιογράφων (Council of the Notariats of the European Union) από τον πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου & Δωδεκανήσου κ. Γεώργιο Ρούσκα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 04.03.19 εκτενής συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας (Γεώργιος Ρούσκας, Θεόδωρος Χαλκίδης, Ευτυχία Καραστάθη, Αλεξάνδρα Αλεξοπούλου, Αθανάσιος Δράγιος,  Μηνάς Σεφεριάδης, Ελένη Τσερτσιγιάννη και Νικόλαος Στασινόπουλος τ. Πρόεδρος του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ.) με τον Πρόεδρο του Βελγικού Συλλόγου Συμβολαιογράφων Marc Bombeeck και τον εκπρόσωπο τους στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Συμβολαιογράφων Robin Frissyn.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του συμβολαιογραφικού επαγγέλματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ειδικότερα τέθηκαν τα εξής θέματα στα οποία διαπιστώθηκε σύμπλευση, συμπόρευση και συναίνεση ως προς την διαχείριση και διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου που θα απαντά και θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της ευρωπαϊκής συμβολαιογραφικής αγοράς.

Τα θέματα που τέθηκαν υπό συζήτηση είναι τα ακόλουθα:

  • Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος)
  • Ηλεκτρονικοποίηση της λειτουργίας του συμβολαιογραφικού θεσμού στην ΕΕ
  • Επικείμενη έκθεση του ΟΟΣΑ για τον χαρακτηρισμό της συμβολαιογραφικής υπηρεσίας
  • Εφαρμογή ευρωπαϊκού κανονισμού των επαγγελματικών προσόντων και αύξησης του αριθμού των συμβολαιογράφων στην ΕΕ
  • Επικείμενες μελέτες της ΕΕ και των ευρωπαίων συμβολαιογράφων για το real estate
  • Ψηφιοποίηση του εταιρικού δικαίου (σχέδιο δράσης των συμβολαιογραφιών των κρατών μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Συμβολαιογράφων) και
  • Δημόσια έγγραφα και ιδιωτικά συμφωνητικά

Επί του θεμάτων αντηλλάγησαν απόψεις και συμφωνήθηκε η σύσταση διαρκούς επιτροπής μεταξύ των δύο συλλόγων (βέλγικού και ελληνικού) για την διαμόρφωση μίας κοινής και εποικοδομητικής θέσης επί των κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν το συμβολαιογραφικό έργο.

Η ελληνική αντιπροεδρία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Συμβολαιογράφων (Council of the Notariats of the European Union) αποτελεί μία ιδανική συγκυρία και ευκαιρία για την ελληνική συμβολαιογραφία όχι μόνο να διασφαλίσει και να ισχυροποιήσει την παρουσία και τη θέση της στα ευρωπαϊκά δρώμενα που αφορούν την οικονομία και την κοινωνία τα επόμενα χρόνια αλλά και να αναβαθμίσει την θέση της ως συνδιαμορφωτή αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Ρούσκας

Ανακοίνωση Συντονιστικής 2019-Υπενθύμιση οριστικοποίησης πιστοποιητικού Α54Α

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

σας υπενθυμίζουμε ότι η εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών για την οριστικοποίηση (κάψιμο) των πιστοποιητικών του άρθρου 54Α του Ν.4174/2013 (ΕΝΦΙΑ), που προσαρτώνται σε συμβόλαια συνταχθέντα μέχρι 31-12-2018, θα λειτουργεί μέχρι 30 Ιανουαρίου 2019 (βλ. σχετική ανακοίνωση με αρ.πρωτ. 407/31.12.18).

Με τιμή

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρούσκας

Ανακοίνωση Συντονιστικής 2019-Αντιπροεδρία CNUE 16.01.19

Α Ν Α Κ ΟΙ Ν Ω Σ Η

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

O Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, κ. Γεώργιος Ρούσκας, μετά την εκλογή του κατά τη Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Συμβολαιογραφιών (CNUE) της 6.12.2018, ανέλαβε τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου του ανωτέρω Συμβουλίου στη  συνεδρίαση των αντιπροσωπειών των μελών του CNUE, που διεξήχθη την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, στο Παρίσι.

Τα καθήκοντα Προέδρου ανέλαβε ο Γάλλος συμβολαιογράφος, με έδρα το Saint-Malo, κ. Pierre-Luc Vogel, ο οποίος διαδέχεται τον Γερμανό συμβολαιογράφο, κ. Marius Kohler. Από ελληνικής πλευράς  το παρόν στη συνεδρίαση έδωσαν ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Ρούσκας και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου κ. Θεόδωρος Χαλκίδης. Μέλη επίσης του Διοικητικού Συμβουλίου του CNUE για το έτος 2019 είναι συνάδελφοι από τους Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους της Ουγγαρίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας και της Σλοβενίας. *

Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και ενόψει του Brexit και των Ευρωεκλογών, το Συμβούλιο των Συμβολαιογράφων της Ενωμένης Ευρώπης ανέδειξε το ρόλο του συμβολαιογράφου, ως θεματοφύλακα της νομιμότητας σε μια Ευρώπη που βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές εσωτερικές και εξωτερικές προκλήσεις.

* φωτογραφίες της ανωτέρω εκδήλωσης μπορείτε να δείτε στο link http://enotariat.gr/?p=4643

Κατά τη συνεδρίαση των αντιπροσωπειών των μελών του CNUE  επιβεβαιώθηκε ο δημόσιος χαρακτήρας της άσκησης του συμβολαιογραφικού επαγγέλματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ τέθηκαν και θέματα που αφορούν συνολικά στη σύσταση εταιρειών. Το ζήτημα των προτυποποιημένων επιγραμματικών καταστατικών για τη σύσταση εταιρειών, που ισχύει πλέον σε όλη την Ε.Ε. απασχόλησε μάλιστα εκτενώς τις εργασίες της συνεδρίασης.

Οι αντιπροσωπείες των μελών του CNUE εξέφρασαν επίσης την πρόθεσή τους να εντείνουν τις επαφές και τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών σχετικά με τα ζητήματα ασφάλειας των συναλλαγών, τα οποία προκύπτουν από τη χρήση προτυποποιημένων επιγραμματικών καταστατικών στην πράξη, ενώ δεσμεύτηκαν να αναλάβουν δράση για τα ζητήματα που άπτονται του οικογενειακού δικαίου.

Το νέο προεδρείο του CNUE  προτίθεται να επωφεληθεί από την ανανέωση των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να παρουσιάσει συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις  σχετικά με τη βελτίωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, προκειμένου να διευκολύνει τη ζωή των πολιτών, των οικογενειών και των επιχειρήσεων, που πλήττονται από διασυνοριακές νομικές δυσλειτουργίες.

 Μια επίσης από τις προτεραιότητες που έθεσε το νέο προεδρείο είναι να ευαισθητοποιήσει τα νέα μέλη των ευρωπαϊκών θεσμών ως προς την ανάγκη για κανονιστικές πολιτικές των νομοθετικά κατοχυρωμένων επαγγελμάτων και τα πλεονεκτήματα που θα προκύψουν από το σεβασμό της πολυπολιτισμικότητας και της πολυγλωσσίας.

Τέλος, ορίστηκε ειδική συνεδρίαση στο Λονδίνο του Διοικητικού Συμβουλίου του CNUE, προκειμένου να εξεταστούν και να αναζητηθούν λύσεις στα ενδεχόμενα προβλήματα που θα ανακύψουν μετά το Brexit κατά την άσκηση του συμβολαιογραφικού έργου.

Ο νέος Αντιπρόεδρος του CNUE, κ. Γεώργιος Ρούσκας δήλωσε: «Σε μια ενωμένη Ευρώπη, που πασχίζει να αντιμετωπίσει υπέρμετρες προκλήσεις εντός και εκτός συνόρων, με τους πολίτες της να απαιτούν πλέον ένα πιο πυκνό δίχτυ ασφαλείας και προστασίας, η Ευρωπαϊκή Συμβολαιογραφία μπορεί και πρέπει να παρέχει τα εχέγγυα της νομιμότητας και της δικαιοσύνης, σεβόμενη τις ιδιαιτερότητες και το νομικό πλαίσιο εκάστου εθνικού κράτους.»

Με τιμή

Ο Γενικός Γραμματέας

του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου

Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου

Θεόδωρος Χαλκίδης

Συνημμένα αρχεία:

Nέο ΔΣ του CNUE – Ανάληψη Αντιπροεδρίας

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

O Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, κ. Γεώργιος Ρούσκας, μετά την εκλογή του κατά τη Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Συμβολαιογραφιών (CNUE) της 6.12.2018, ανέλαβε τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου του ανωτέρω Συμβουλίου στη  συνεδρίαση των αντιπροσωπειών των μελών του CNUE, που διεξήχθη την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, στο Παρίσι.

Τα καθήκοντα Προέδρου ανέλαβε ο Γάλλος συμβολαιογράφος, με έδρα το Saint-Malo, κ. Pierre-Luc Vogel, ο οποίος διαδέχεται τον Γερμανό συμβολαιογράφο, κ. Marius Kohler. Από ελληνικής πλευράς  το παρόν στη συνεδρίαση έδωσαν ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Ρούσκας και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου κ. Θεόδωρος Χαλκίδης. Μέλη επίσης του Διοικητικού Συμβουλίου του CNUE για το έτος 2019 είναι συνάδελφοι από τους Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους της Ουγγαρίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας και της Σλοβενίας. *

Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και ενόψει του Brexit και των Ευρωεκλογών, το Συμβούλιο των Συμβολαιογράφων της Ενωμένης Ευρώπης ανέδειξε το ρόλο του συμβολαιογράφου, ως θεματοφύλακα της νομιμότητας σε μια Ευρώπη που βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές εσωτερικές και εξωτερικές προκλήσεις.

Κατά τη συνεδρίαση των αντιπροσωπειών των μελών του CNUE  επιβεβαιώθηκε ο δημόσιος χαρακτήρας της άσκησης του συμβολαιογραφικού επαγγέλματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ τέθηκαν και θέματα που αφορούν συνολικά στη σύσταση εταιρειών. Το ζήτημα των προτυποποιημένων επιγραμματικών καταστατικών για τη σύσταση εταιρειών, που ισχύει πλέον σε όλη την Ε.Ε. απασχόλησε μάλιστα εκτενώς τις εργασίες της συνεδρίασης.

Οι αντιπροσωπείες των μελών του CNUE εξέφρασαν επίσης την πρόθεσή τους να εντείνουν τις επαφές και τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών σχετικά με τα ζητήματα ασφάλειας των συναλλαγών, τα οποία προκύπτουν από τη χρήση προτυποποιημένων επιγραμματικών καταστατικών στην πράξη, ενώ δεσμεύτηκαν να αναλάβουν δράση για τα ζητήματα που άπτονται του οικογενειακού δικαίου.

Το νέο προεδρείο του CNUE  προτίθεται να επωφεληθεί από την ανανέωση των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να παρουσιάσει συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις  σχετικά με τη βελτίωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, προκειμένου να διευκολύνει τη ζωή των πολιτών, των οικογενειών και των επιχειρήσεων, που πλήττονται από διασυνοριακές νομικές δυσλειτουργίες.

Μια επίσης από τις προτεραιότητες που έθεσε το νέο προεδρείο είναι να ευαισθητοποιήσει τα νέα μέλη των ευρωπαϊκών θεσμών ως προς την ανάγκη για κανονιστικές πολιτικές των νομοθετικά κατοχυρωμένων επαγγελμάτων και τα πλεονεκτήματα που θα προκύψουν από το σεβασμό της πολυπολιτισμικότητας και της πολυγλωσσίας.

Τέλος, ορίστηκε ειδική συνεδρίαση στο Λονδίνο του Διοικητικού Συμβουλίου του CNUE, προκειμένου να εξεταστούν και να αναζητηθούν λύσεις στα ενδεχόμενα προβλήματα που θα ανακύψουν μετά το Brexit κατά την άσκηση του συμβολαιογραφικού έργου.

Ο νέος Αντιπρόεδρος του CNUE, κ. Γεώργιος Ρούσκας δήλωσε: «Σε μια ενωμένη Ευρώπη, που πασχίζει να αντιμετωπίσει υπέρμετρες προκλήσεις εντός και εκτός συνόρων, με τους πολίτες της να απαιτούν πλέον ένα πιο πυκνό δίχτυ ασφαλείας και προστασίας, η Ευρωπαϊκή Συμβολαιογραφία μπορεί και πρέπει να παρέχει τα εχέγγυα της νομιμότητας και της δικαιοσύνης, σεβόμενη τις ιδιαιτερότητες και το νομικό πλαίσιο εκάστου εθνικού κράτους.»

Με τιμή

Ο Γενικός Γραμματέας

του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου

Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου

Θεόδωρος Χαλκίδης

Συνημμένα αρχεία: