Αίτημα για παράταση συμβάσεων υπαλλήλων για το ΤΑΣ – Προς ΟΑΕΔ

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ 4- ΤΗΛ 210 3303565

Τ.Κ. 106 78 ΑΘΗΝΑ

-0-0-0-0-0-

Αθήνα, 08.5.2014

Αρ. Πρωτ: 375

Προς

Την Διεύθυνση Απασχόλησης ΟΑΕΔ

Εθνικής Αντιστάσεως 8 Τ.Κ. 16610 – ΑΛΙΜΟΣ

————–

Κύριε Διευθυντά,

Για τις λειτουργικές ανάγκες του Τομέα Συμβολαιογράφων του ΕΤΑΑ (Δ/νση Ασφάλειας και Παροχών) στα πλαίσια των κοινωφελών προγραμμάτων, προσλήφθηκαν για ορισμένο χρόνο με 5μηνο σύμβαση και τοποθετήθηκαν στην διάθεση της άνω Διεύθυνσης Παροχών, δύο (2) υπάλληλοι και ειδικότερα:

α) Η κ. Κωνσταντοπούλου Ξένη, προσλήφθηκε στις 19.12.2013 και η σύμβαση λήγει στις 18.5.2014 και

β) Ο κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, προσλήφθηκε στις 24.12.2013 και η σύμβαση λήγει στις 23.5.2014.

Οι υπάλληλοι αυτοί εξειδικεύτηκαν στον Τομέα της κοστολόγησης δαπανών του Ταμείου, που οι ασφαλισμένοι κατέβαλαν για νοσήλεια, αμοιβές ιατρών, παρακλινικές εξετάσεις κ.λ.π. και υπέβαλαν στο ΤΑΣ τις σχετικές αιτήσεις με τα παραστατικά των δαπανών. Πράγματι στο διάστημα αυτό, εκτός των άλλων υπηρεσιών, προέβησαν οι υπάλληλοι αυτοί σε κοστολόγηση αιτήσεων ποσού ευρώ 261.822,31 ευρώ, το οποίο και καταβλήθηκε από τον ΕΟΠΥΥ στις 2.4.2014, με το υπ’ αρ. 118 επιτροπικό ένταλμα. Παραμένουν σε εκκρεμότητα αιτήσεις, που αφορούν νοσήλεια του έτους 2011, ως και όλες οι κατηγορίες των δαπανών από Νοέμβριο 2011 έως 12.11.2012 (ημερομηνία εντάξεως του Ταμείου μας στον ΕΟΠΥΥ ποσού συνολικού ύψους άνω των 500.000 ευρώ).

Ζητούμε στα πλαίσια των άνω κοινωφελών ή άλλων προγραμμάτων, να παραταθούν για ένα ακόμα πεντάμηνο οι συμβάσεις με ορισμένο χρόνο των άνω υπαλλήλων, αίτημα άλλωστε που η Διεύθυνση Διοικητικού του ΕΤΑΑ, εκτός των άλλων αιτημάτων, το ζήτησε επανειλημμένα, άλλως να προβείτε στην αντικατάσταση και πρόσληψη νέων υπαλλήλων στα πλαίσια άλλων προγραμμάτων.

Σας γνωρίζουμε ότι η εξόφληση των εν λόγω δαπανών των ασφαλισμένων από τον ΕΟΠΥΥ κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη, λόγω περικοπών και της συρρίκνωσης των εισοδημάτων των συνταξιούχων, αλλά επιπλέον για την εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων από τις αιτίες αυτές του Ταμείου μας με τον ΕΟΠΥΥ.

Παρακαλούμε, όπως εξετάσετε το δίκαιο και επείγον αυτό αίτημά μας, προβαίνοντες στις απαραίτητες διαδικασίες για την επίλυσή του, μας γνωρίσετε δε σχετικά τις ενέργειες που θα κάνετε για το εν λόγω θέμα, εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες που οι σχετικές διατάξεις προβλέπουν, για την κατηγορία αυτή ή άλλη της πρόσληψης των απασχολουμένων ανέργων.

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΡΑΓΙΟΣ

Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΦΟΥΡΛΗΣ

Κοινοποιείται:

1) Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου

2) Διεύθυνση Διοικητικού του ΕΤΑΑ (υπ’ όψιν κ. Αναστασίας Σέρβου)

3) Διοικούσα Επιτροπή ΤΑΝ (υπ’ όψιν κ. Κωστάκη)

4) Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών – Τομέα Συμβολαιογράφων (υπ’ όψιν κ. Πρασσά)