Ανακοίνωση Συλλόγου – Σχετικά με τη θεσμοθέτηση του Φόρου Υπεραξίας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

​Μετά από τα επανειλημμένα ερωτήματα σχετικά με τη θεσμοθέτηση του Φόρου Υπεραξίας, σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 11/8/2017, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος με εκπρόσωπο του Υπουργείου Ανάπτυξης και σας πληροφορούμε τα εξής:
Επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι επίκειται άμεσα η ψήφιση του σχετικού Νόμου, παραδόθηκε δε στον εκπρόσωπο του Υπουργείου υλικό σχετικά με το ανεφάρμοστο των προσπαθειών που έγιναν μέχρι σήμερα για την επιβολή του Φ.Α.Υ. .
Από την πλευρά του Υπουργείου διευκρινίστηκε ότι είναι ειλημμένη υποχρέωση με τον τελευταίο μνημονιακό νόμο η επιβολή του Φ.Α.Υ. στις μεταβιβάσεις και θα υλοποιηθεί με ημέρα έναρξης την 1/1/2018 και ότι θα συσταθεί σχετική Επιτροπή στην οποία θα κληθούμε για πρώτη φορά να συμμετάσχουμε.
Από τη στιγμή δε που ο συγκεκριμένος Νόμος θα ψηφιστεί, άμεσο είναι το ενδιαφέρον μας και η πρόθεσή μας για τη θεσμοθέτηση εκείνων των διατάξεων που θα επιτρέπουν την εφαρμογή του συγκεκριμένου Νόμου και δεν θα οδηγήσουν οι θεσπιζόμενες διατάξεις στο χάος της εφαρμογής του τελευταίου Νόμου ΦΑΥ και στην απόγνωση των συμβολαιογράφων

Με τιμή
Ο Πρόεδρος​ ​                   Η Γενική Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας ​        Ευτυχία Καραστάθη