Δελτίο Τύπου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ευχόμαστε καλό φθινόπωρο και μετά τις καλοκαιρινές διακοπές επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε τα εξής:

1.- Μετά από επίμονες προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου τόσο προς την Διοίκηση του ΕΤΕΑΕΠ, όσο και προς το Υπουργείο Εργασίας με τον Υφυπουργό Αναστάσιο Πετρόπουλο, υπεύθυνους ΕΤΕΑΕΠ Πρόεδρο κ. Καποτά και Υποδιοικητή κ. Κυριακόπουλο, τον Διευθυντή παροχών και επικουρικών συντάξεων κ. Καλάκο αλλά και προς στις διευθύνσεις, παροχών με την Διευθύντρια κ. Ζαχαρούλα Κοτσάνη και  επικουρικής σύνταξης με την Διευθύντρια κ. Γεωργία Τσερπελή, άρχισε επιτέλους ο έλεγχος των αρχείων των συνταξιούχων συμβολαιογράφων που αφορά εκκρεμείς αιτήσεις για χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος και επικουρικής σύνταξης από το ΕΤΕΑΕΠ.

Για τον έλεγχο αυτό των Αρχείων των Συμβολαιογράφων, έχουν συγκροτηθεί στο Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. δύο  2μελείς ομάδες εργασίες, μία στην Δ/νση Παροχών και  μία στην Δ/νση Επικουρικών Συντάξεων, των οποίων ομάδων Προϊσταμένη έχει ορισθεί η κ.Βασιλική Γκίζη. Για την προώθηση των ελέγχων ζητήσαμε επανειλημμένα τη στελέχωση των υπηρεσιών με έμπειρο προσωπικό και προτείναμε να ακολουθηθεί και να εφαρμοστεί συνοπτική διαδικασία για την περαίωση τους. Έχει αρχίσει ήδη ο έλεγχος στις εκκρεμείς αιτήσεις των δικαιούχων που δεν έχουν πάρει εφάπαξ βοήθημα και επικουρική σύνταξη, οι οποίες ανέρχονται   από το Σεπτέμβριο 2014, μέχρι 31/12/2016 σε (211), εκ των οποίων οι (119) αφορούν  συναδέλφους των Αθηνών και (92) συναδέλφους της Επαρχίας. Για τον έλεγχο θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας που προκύπτει από τον αριθμό πρωτοκόλλου και την ημερομηνία κατάθεσης της συνταξιοδοτικής απόφασης και των δικαιολογητικών στο Τ.Α.Σ. Οι διευθύνσεις θα επικοινωνήσουν με τους ενδιαφερομένους για την προσκόμιση των απαραιτήτων δικαιολογητικών.

2.- Η έκδοση των αποφάσεων από 01.01.2015 έχει 31.12.2016 για τις επικουρικές συντάξεις γήρατος και αναπηρίας, έχει ανασταλεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΕΑΕΠ, γιατί δεν έχει εκδοθεί ο νέος τύπος υπολογισμού αυτών. Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο καθορισμός  του νέου τύπου είναι στα πρόθυρα της ανακοίνωσης.

3.- Τα εφάπαξ βοηθήματα που έπρεπε να δοθούν από το Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Αύγουστο 2014 συνολικά σαράντα δύο (42) εκταμιεύτηκαν ήδη στους συνταξιούχους συμβολαιογράφους.

4.-Με απόφαση του Δ.Σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου (Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ) θα δοθεί μέρισμα ποσού Ευρώ 680,00 στους  εν ενεργεία  και δικαιούχους του μερίσματος Συνταξιούχους Συμβολαιογράφους. Για την υλοποίηση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσής του Συλλόγου μας της παρακράτησης ποσού Ευρώ 5,00 ως έκτακτη ενίσχυση από κάθε συνταξιούχο-δικαιούχο του μερίσματος μόνο μία φορά ετησίως παρακαλούνται οι συνάδελφοι κατά την παραλαβή της επιταγής από τον ταμία του εν ενεργεία Συμβολαιογραφικού Συλλόγου στον γ’ όροφο να καταβάλλουν σε εκπρόσωπο μας  το ποσό των ευρώ 5,οο για τον Σύλλογο μας ή διαφορετικά να περνάνε από τα γραφεία μας  στον δ’ όροφο.

5.- Από το δικηγορικό γραφείο των κ.κ Πλατή και Σπυροπούλου έχουμε πληροφορηθεί ότι αρχές Νοεμβρίου 2017 θα κατατεθούν ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Δικαστηρίου οι 31 αγωγές των συναδέλφων που ανέθεσαν στο γραφείο αυτό για την διεκδίκηση και επιστροφή των περικοπών που έγιναν στις συντάξεις με τους μνημονιακούς νόμους.

6.- Για θέματα ΕΟΠΠΥ αρμόδιο Ταμείο είναι ο ΕΦΚΑ που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τα παλαιά γραφεία, Κάνιγγος, αριθμός 27, στην Αθήνα. Τα γραφεία ως γνωστόν υπολειτουργούν λόγω ελλείψεως έμπειρου προσωπικού με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι συνταξιούχοι συμβολαιογράφοι να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα για την εξυπηρέτηση τους. Το ΔΣ του Συλλόγου μας ενεργεί ώστε το εν λόγω γραφείο να στελεχωθεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Επίσης προωθεί περαιτέρω τις εκκρεμείς αιτήσεις για την πληρωμή των ενταλμάτων που αφορούν αμοιβές γιατρών και νοσηλείων που δεν έχουν αποδοθεί στους ασφαλισμένους και οι οποίοι υπέβαλαν στο πρώην ταμείο ΤΑΣ τα σχετικά παραστατικά μέχρι της ένταξης του κλάδου υγείας στον ΕΟΠΠΥ, ήτοι το Νοέμβριο του 2012.

7.- Από την Νομική Βιβλιοθήκη εκδόθηκε το βιβλίο του κ.Ανδρέα Κουτσόλαμπρου, Δικηγόρου Προϊσταμένου του Γ’ Τμήματος της Δ/νσης Νομικής Υπηρεσίας του ΕΦΚΑ (πρώην Προϊσταμένου της ΝΥ του ΕΤΑΑ), με τίτλο  «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και Νομικά επαγγέλματα» που αναφέρεται  στον νέο ασφαλιστικό  Νόμο 4387/2016 και τις αλλαγές στην ασφάλιση των Νομικών. Ο Σύλλογος έχει προμηθευθεί το βιβλίο που τιμάται σε Ευρώ 39,50 για την βιβλιοθήκη του. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να το αγοράσουν μπορούν να το προμηθευτούν από το κατάστημα της Νομικής Βιβλιοθήκης, Μαυρομιχάλη 2, δίπλα από την είσοδο των γραφείων του  Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

8.- ΠΡΟΣΕΧΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την πραγματοποίηση ημερήσιας εκδρομής στις Μυκήνες, στις 7 Οκτωβρίου 2017, ημέρα Σάββατο, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο των Μυκηνών, τον αρχαιολογικό χώρο και τον τάφο του Αγαμέμνονα στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο παραθαλάσσιο Hotel Καλαμάκι beach για γεύμα και το απόγευμα κατά την επιστροφή θα επισκεφθούμε το Λουτράκι για καφέ. Τιμή κατ’ άτομο 30 ευρώ (στο οποίο περιλαμβάνεται η μεταφορά-πούλμαν, πλούσιο γεύμα με ποτά, εισιτήριο Μουσείου Μυκηνών και ξεναγός). Αναχώρηση από την οδό Ακαδημίας, δίπλα από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, ώρα 8:15π.μ. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους στα γραφεία του Συλλόγου.

9.- Τα γραφεία του Συλλόγου λειτουργούν καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και από ώρα 10:00π.μ. έως 13:00 , όπου παρευρίσκεται εκ περιτροπής μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

10.- Εγγραφή Νέων Μελών

Παρακαλούνται οι νέοι συνταξιούχοι συμβολαιογράφοι αλλά και οι παλιοί που δεν έχουν γραφτεί ακόμα ως μέλη του Συλλόγου να προσέλθουν για την εγγραφή τους ή να επικοινωνήσουν με τα γραφεία για πληροφορίες. Το δικαίωμα της εγγραφής ως γνωστόν είναι 5,00 η δε ετήσια συνδρομή είναι 15,οο ευρώ. Η εγγραφή μπορεί να γίνει και τηλεφωνικά αφού δοθούν τα απαραίτητα στοιχεία και καταθέσουν στο λογαριασμό της Τραπέζης που τηρεί ο Σύλλογος στην Eurobank, ήτοι υπ’ αριθμόν

                                      0026-0201-95-0102823754.

11.- Για τις ενέργειες του Συλλόγου μας μπορείτε να ενημερωθείτε μέσω της ιστοσελίδας μας, ήτοι enotariat.gr , διεύθυνση συνταξιούχων συμβολαιογράφων.

 

Σας ευχόμαστε καλό Φθινόπωρο και υγεία.

 

ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

 

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

(ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΡΑΓΙΟΣ)                                                   (ΝΙΚΗ ΓΟΝΤΙΚΑ-ΧΟΝΔΡΟΥ)