Συνάντηση, με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

DSC_0043 Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη συνάντηση, που είχαμε με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προκειμένου να συζητηθούν μία σειρά από κρίσιμα θέματα που αφορούν τόσο τον συμβολαιογραφικό κλάδο όσο βέβαια και την ομαλή εξέλιξη των πλειστηριασμών, μία διαδικασία, που όπως έχει μέχρι στιγμής διαφανεί καταφέραμε να διασφαλίσουμε προς το συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας ανταποκρινόμενοι στο εξαιρετικά δύσκολο εκ των συνθηκών και απαιτητικό καθήκον μας ως θεματοφύλακες του δικαίου και της νομιμότητας.

 

 

DSC_0044Ειδικότερα, την Τρίτη 17 Απριλίου 2018 και ώρα 11:00 η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ του Συλλόγου μας δηλαδή το Προεδρείο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Αθανάσιος Δράγιος, Ελένη Καραγεωργοπούλου, Μελπομένη  Μπαρλαμά, Μηνάς Σεφεριάδης, Μαρία Τρούσα και Θεόδωρος Χαλκίδης, συναντηθήκαμε κατόπιν δικής μας πρωτοβουλίας με τον Υπουργό  Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρο Κοντονή, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Δημήτρη Παπασπύρου και με στενούς συνεργάτες τους. Στη συνάντηση παρευρέθησαν και η Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Αικατερίνη Καρακάση-Μπάτζιου, ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Παππάς και ο Γενικός Γραμματέας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Σούρμπας- Σερέτης.

 

DSC_0046Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μία αναλυτική και εμπεριστατωμένη ενημέρωση του Υπουργού σχετικά με την πορεία και λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τους πλειστηριασμούς. Επιπλέον, συζητήθηκαν και τέθηκαν επί τάπητος θέματα που αφορούν τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου για τους πλειστηριασμούς και εν γένει για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.  Κρίσιμο επίσης θέμα που τέθηκε και συζητήθηκε εκτενώς είναι η συμμετοχή των συμβολαιογράφων στην απονομή της δικαιοσύνης και οι απαιτούμενες βελτιωτικές παρεμβάσεις στον Κώδικα των Συμβολαιογράφων.

Πρόκειται για μία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και χαρακτηρίστηκε  εποικοδομητική καθώς τέθηκαν όλα εκείνα τα ζητήματα που απασχολούν τόσο τον κλάδο όσο βέβαια και την πορεία και θεσμική εξέλιξη των καθηκόντων μας με στόχο πάντα τόσο την ισχυροποίηση του συμβολαιογραφικού λειτουργήματος όσο και την αδιαμφισβήτητη θέση μας ως εκπρόσωποι και θεματοφύλακες των νόμιμων συμφερόντων όλων των πολιτών της χώρας.

DSC_0050Το επόμενο μάλιστα χρονικό διάστημα θα γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις και συσκέψεις για την προώθηση των ως άνω ζητημάτων. Δεσμευόμαστε ότι θα εξακολουθήσουμε, όπως άλλωστε πράττουμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, να σας ενημερώνουμε σχετικά με τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουμε αλλά και την εξέλιξη τους και που μόνο σκοπό έχουν την εδραίωση της θέσης μας στην δικαιοσύνη και την κοινωνία.

 

 

 

 

Με τιμή

O Πρόεδρος                                                              Η Γενική Γραμματέας

Γεώργιος Ρούσκας                                                         Ευτυχία Καραστάθη

Συνημμένα αρχεία: