Eγκύκλιος Συλλόγου 2/2019-Διαβίβαση ετήσιων Στατιστικών Πινάκων συμβολαιογραφικών πράξεων έτους 2018

ΘΕΜΑ: Αποστολή στατιστικού πίνακα συμβολαιογραφικών πράξεων έτους 2018

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σας αποστέλλεται συνημμένα ο στατιστικός πίνακας συμβολαιογραφικών πράξεων έτους 2018, σε δύο αντίτυπα, εκ των οποίων το ένα φυλάσσεται στο αρχείο σας και το άλλο αποστέλλεται στη Γενική Διεύθυνση Στατιστικών Ερευνών, Διεύθυνση Κοινωνικών Στατιστικών, Τμήμα Στατιστικών Δικαιο-σύνης και Δημόσιας Τάξης (Πειραιώς 46 και Επονιτών, Τ.Κ. 18510 Πειραιάς, τηλ. 213-13.52.771) μέχρι την 30η Μαρτίου 2019.

Σας ενημερώνουμε ότι η συμπλήρωση του αναφερόμενου πίνακα μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά, γι’ αυτό και σας τον αποστέλλουμε συνημμένα σε μορφή excel. Όσοι δε συνάδελφοι αποστείλουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το στατιστικό πίνακα δεν υποχρεούνται να τον αποστείλουν και σε έντυπη μορφή. Η ηλεκτρονική αποστολή θα πρέπει να γίνει μέχρι την προανα-φερόμενη καταληκτική ημερομηνία στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου c.spanoudaki@statistics.gr.

Κατόπιν συνεργασίας με την ΕΛΣΤΑΤ, ο στατιστικός πίνακας έτους 2018 έχει επικαιροποιηθεί ως προς: α) τα σύμφωνα συμβίωσης και τις λύσεις τους, β) τις συναινετικές λύσεις διαζυγίων και γ) τις αναγνωρίσεις τέκνων. Παρακαλείστε για το λόγο αυτό, να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά τον συνημμένο στην παρούσα στατιστικό πίνακα συμβολαιογραφικών πράξεων, και να συμπληρώσετε όλες τις στήλες, σύμφωνα με τις διακρίσεις και τις κατηγορίες, που αναφέρονται στο έντυπο.

Επισημαίνεται ότι, η υποβολή του ετήσιου στατιστικού πίνακα και η παροχή των ζητουμένων στοιχείων είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις των άρθρων 15 Ν. 2830/2000 και 11 παρ. 2α Ν. 3832/2010 όπως ισχύει, και η παράβαση της υποχρέωσης αυτής επισύρει διοικητικές κυρώσεις κατ’ άρθρ. 9 Ν. 3832/2010. Τα στοιχεία που θα δοθούν, χρησι-μοποιούνται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς και μετά την επεξεργασία τους δημοσιοποιούνται στον ιστότοπο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (http://www.statistics.gr).

 

Με τιμή

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας

Γεώργιος Ρούσκας                                         Θεόδωρος Χαλκίδης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΗΜ. Η παρούσα εγκύκλιος σας αποστέλλεται και ταχυδρομικώς.