ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ – Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγόρων 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πανελλήνιο Συνε΄δριο Δικηγόρων - Προκόπης Παυλόπουλος

Στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγορικών Συλλόγων (19-22/4/2019) στις Σέρρες, με θέμα «Δικηγορία και Δικαιοσύνη στη νέα εποχή», υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος και κήρυξε τις εργασίες του συνεδρίου, συμμετείχαν ο κ. Γεώργιος Ρούσκας, Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου (ΣΣΕΑΠΑΔ) και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Συμβολαιογράφων (Council of the Notariats of the European Union), κι ο κ. Θεόδωρος Χαλκίδης, Γενικός Γραμματέας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου (ΣΣΕΑΠΑΔ).

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την εναρκτήρια ομιλία του, επεσήμανε την υποχρέωση των δικηγόρων και των δικαστών να υπερασπίζονται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, διότι έτσι υπερασπίζονται τη θεμελιώδη αρχή της Διάκρισης των Εξουσιών και την ίδια την Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία.

Στο συνέδριο χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Γεώργιος Σάρλης, ως εκπρόσωπος του υπουργού Μιχάλη Καλογήρου, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών κ. Παναγιώτης Καρίπογλου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων κ. Δημήτρης Βερβεσός, ο Πρόεδρος της Ένωσης των Εισαγγελέων κ. Ελευθέριος Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χριστόφορος Σεβαστίδης, ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Κωνσταντίνος Χαλκιάς και ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Πέππας. Παραβρέθηκαν επίσης η βουλευτής της Ν.Δ. κ. Φωτεινή Αραμπατζή και η ευρωβουλευτής κ. Ελίζα Βόζενμπεργκ

Πανελλήνιο Συνε΄δριο Δικηγόρων - Γεώργιος ΡούσκαςΟ κ. Γεώργιος Ρούσκας, Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου (ΣΣΕΑΠΑΔ), στην εισήγηση του υπογράμμισε τον πολύτιμο ρόλο της δικαιοσύνης στη εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και έθεσε το ζήτημα της ανάγκης του εκσυγχρονισμού της δικαιοσύνης και όλων των συναφών ζητημάτων που άπτονται αυτής, με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα αλλά και σε αρμονία με τις απαιτήσεις μίας διαρκώς αναπτυσσόμενης κοινωνίας σε ένα εξαιρετικό απαιτητικό περιβάλλον παγκοσμιοποίησης. Ο κ. Ρούσκας δεν παρέλειψε ακόμα να αναφερθεί στην συστηματική και στενή συνεργασία των συμβολαιογράφων με τους εκπροσώπους της δικαιοσύνης και υπογράμμισε τη σχέση αλληλεπίδρασης που έχει διαμορφωθεί στο πέρασμα των δεκαετιών και η οποία θα πρέπει να θωρακιστεί, με κοινό πάντα στόχο την εξυπηρέτηση και την προστασία των πολιτών και της ελληνικής κοινωνίας.

Με τιμή

        Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                                         Θεόδωρος Χαλκίδης