Εγκύκλιος 2/2015 – Πληροφορίες-Οδηγίες για intranet

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Η ιστοσελίδα μας πρόσφατα ενσωμάτωσε μια ακόμα χρήσιμη και σημαντική δυνατότητα: την υποστήριξη περιοχής προστατευμένου περιεχομένου με ατομικό κωδικό για όλα τα μέλη (intranet), σε εκτέλεση της από 1-2-2015 σχετικής απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας και της από 30-3-2015 απόφασης του Δ.Σ. . Η αναβάθμιση αυτή θα βελτιώσει κατακόρυφα το επίπεδο ασφάλειας της ιστοσελίδας και θα επιτρέψει την δημοσίευση πληρέστερου υλικού, αφού πλέον αυτό θα είναι ορατό μόνο σε όσους επιτυχημένα εισέλθουν με χρήση του κωδικού. Για την ικανοποίηση των προδιαγραφών πιστοποίησης και ασφάλειας χρησιμοποιείται η νέα ονομασία (domainname) “enotariat.gr”, η οποία λειτουργεί εξ ολοκλήρου με κρυπτογράφηση και πιστοποίηση ασφάλειας μεταφοράς δεδομένων SSL (πράσινο λουκέτο στην μπάρα διεύθυνσης). Οι παλαιές ονομασίες “hellenicnotaryassociation.gr”, “hellenicnotaryassociation.com”, “hellenicnotaryassociation.org”, “hellenicnotaryassociation.eu” λειτουργούν κανονικά και ανακατευθύνουν αυτόματα (redirect) στην νέα ονομασία.

Η λειτουργία αυτή είναι επί του παρόντος διαθέσιμη μόνο στα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Βάσει της τελευταίας και ενημερωμένης κατάστασης των μελών του Συλλόγου, έχει δημιουργηθεί λίστα με τα κατάλληλα πεδία, η οποία έχει εισαχθεί στην ιστοσελίδα ανοίγοντας τους ατομικούς λογαριασμούς για όλα τα μέλη.

Ως όνομα χρήστη έχει χρησιμοποιηθεί η μορφή ΕΠΙΘΕΤΟ(τελεία)ΟΝΟΜΑ με κεφαλαίους Ελληνικούς χαρακτήρες (πχ «ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ») και κωδικός πρόσβασης ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ (4 ψηφία) και ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΑΣ (5 ψηφία) μαζί (είχατε λάβει την προηγούμενη βδομάδα σχετικό ενημερωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα από τη διεύθυνση enotariat.gr ).

Παράδειγμα: Συμβολαιογράφος με αριθμό μητρώου 1234 και διεύθυνση γραφείου με Τ.Κ. 10564 έχει αρχικό κωδικό πρόσβασης «123410564». Κατά την πρώτη σύνδεση ο χρήστης μπορεί (και προτείνεται) να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης σε κάτι που θα γνωρίζει μόνο ο ίδιος.

Η ύπαρξη προσωπικού κωδικού θα επιτρέπει τις εξής λειτουργίες:

  •  Ορισμό περιοχών, μενού ή άρθρων (σελίδες) όπου θα επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο μετά την ταυτοποίηση του χρήστη.
  •  Διενέργεια ψηφοφοριών (polls) με ό,τι θέμα και επιλογές (μονή/πολλαπλή φήφος) επιθυμεί ο Σύλλογος.
  •  Δυνατότητα ενεργοποίησης (κατ’ επιλογή) του πρόσθετου σχολιασμού στα άρθρα, δηλαδή θα μπορούν οι χρήστες να προσθέσουν σχόλια σε ειδικό πεδίο στο κάτω μέρος των άρθρων, τα σχόλια μπορούν να δημοσιεύονται άμεσα ή να χρειάζονται την έγκριση κάποιου διαχειριστή πριν εμφανιστούν στους επόμενους επισκέπτες του άρθρου.

Μπορείτε να εισέλθετε στην προστατευμένη περιοχή πατώντας την αντίστοιχη επιλογή (στοιχείο μενού) “Σύνδεση” στο κεντρικό μενού αριστερά (αριστερή στήλη).

Εάν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με την σύνδεση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ειδική φόρμα υποστήριξης πατώντας στον σύνδεσμο που βρίσκεται σε ευκρινές σημείο στην κορυφή της σελίδας σύνδεσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν τα στοιχεία που θα καταχωρίσετε στην φόρμα δεν συμφωνούν με αυτά του επισήμου καταλόγου μελών, θα σας ζητηθεί μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας να ενημερώσετε τον Σύλλογο για τις αλλαγές των στοιχείων σας. Σε διαφορετική περίπτωση θα σας αποστέλλεται ο κωδικός εκ νέου στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση, αφού θα γίνεται δοκιμή σύνδεσης για την ορθότητα των στοιχείων.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Βλαχάκης

Η Γενική Γραμματέας
Ευαγγελία Χριστοπούλου-Σταμέλου