Δελτίο Τύπου 10 Ιουνίου 2014

ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΦΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑ – ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΔΑΠΑΝΕΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ
ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ 4- ΤΗΛ 210 3303565 Αθήνα, 10.6.2014
αριθ. πρωτ. 377

———————–

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, εύχεται σε όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους ένα όμορφο καλοκαίρι και ΚΑΛΕΣ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.

Επίσης θέτουμε υπόψιν σας και τα εξής:

1) Ολοκληρώθηκε η καταβολή του εφάπαξ βοηθήματος, στους 47 περίπου δικαιούχους Συμβολαιογράφους, με την εξάντληση του εγκριθέντος ποσού των ευρώ δύο εκατομμυρίων (2.000.000), που αφορά αιτήσεις περιόδου Φεβρουαρίου Απριλίου 2013. Ο έλεγχος των αρχείων των αιτήσεων του έτους 2013 έχει ολοκληρωθεί, για τους μήνες Μαϊο και Ιούνιο και θα αρχίσει ο έλεγχος των αιτήσεων του Ιουλίου και εφεξής του έτους 2013. Ως γνωστόν με τον προϋπολογισμό του έτους 2014, έχει εγκριθεί για το έτος 2013 και δεύτερο κονδύλιο ποσού δύο εκατομμυρίων (2.000.000), το οποίο προβλέπεται να καλύψει τα εφάπαξ βοηθήματα του έτους 2013.

2) ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΔΑΠΑΝΕΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Εγκρίθηκε από τον ΕΟΠΥΥ και υπογράφτηκε το Επιτροπικό Ενταλμα πληρωμής δαπανών ασφαλισμένων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που αφορούσε το ποσό των ευρώ 217.067,17, για την ικανοποίηση του οποίου αιτήματος έκανε αποφασιστική παρέμβαση ο Σύλλογός μας. Ηδη παρά την έλλειψη προσωπικού του ΤΑΣ, άρχισε η διαδικασία της πίστωσης των λογαριασμών των δικαιούχων με τα δικαιούμενα ποσά.

Με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 114937/1359/1/29.5.2014 υποβλήθηκε από την Διεύθυνση παροχών προς ΕΤΑΑ (Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών) και νέο αίτημα χρηματοδότησης κοστολογημένων αιτήσεων των ασφαλισμένων μας για δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έτους 2011 συνολικού ποσού 187.130,54. Ο Σύλλογός μας θα επιδιώξει και πάλι την προώθησή του για την άμεση έγκριση και ικανοποίηση του αιτήματος αυτού.

3) Σας ενημερώνουμε ότι κατά την περίοδο των ετών 2010 έως 2013, συνταξιοδοτήθηκαν 325 περίπου συνάδελφοι και κατά το έτος 2014 μέχρι σήμερα άλλοι 40. Σε όλους αυτούς τους συναδέλφους επαναλαμβάνουμε και πάλι την πρόσκληση, όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Σύλλογο να μην αμελήσουν να εγγραφούν και στους ήδη εγγεγραμμένους να καταβάλλουν την ετήσια συνδρομή τους. Ο Σύλλογος έχει ανάγκη την οικονομική στήριξη όλων. Δικαίωμα εγγραφής ευρώ 5 και ετήσια συνδρομή ευρώ 15. Για διευκόλυνση σας αποστέλλουμε δελτίο επιταγής των ΕΛΤΑ. Μπορείτε όμως να καταθέτετε τα αντίστοιχα ποσά στην Τράπεζα EFG EUROBANK και στον λογαριασμό με αριθμό 0026-0201-95-0102823754

Ο Σύλλογος στην συνέχεια θα σας στείλει τις σχετικές αποδείξεις.

4) Ως γνωστόν στις άμεσες επιδιώξεις του Δ.Σ. συμπεριλαμβάνεται κάθε προσπάθεια που θα αποβλέπει στην προώθηση οποιουδήποτε προβλήματος, που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι και στην κατά το δυνατόν επίλυσή του. Η φωνή των συνταξιούχων συμβολαιογράφων πρέπει και επιβάλλεται να ακούγεται υπεύθυνα σε όλες τις προϊστάμενες αρμόδιες υπηρεσίες, που αφορούν το Ταμείο μας. Για να γίνει αυτό χρειάζεται ο Σύλλογος να γίνει περισσότερο αντιπροσωπευτικός με την αύξηση των μελών του. Γι αυτό και υποβάλλουμε την παράκληση για την εγγραφή όλων των συνταξιούχων στο Σύλλογο, που αποτελεί το μοναδικό θεσμικό όργανο εκπροσώπησης του Κλάδου μας. και την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας.

5) Το Γραφείο του Συλλόγου από 7 Ιουλίου 2014 και μέχρι 31 Αυγούστου 2014 θα παραμείνει κλειστό, λόγω θερινών διακοπών. Μπορείτε όμως να στέλνετε στο Fax του Συλλόγου (210-3303565) οποιαδήποτε πρότασή σας ή πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

6) Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αναρτά στην ιστοσελίδα μας που ως γνωστόν είναι www.helenicnotaryassociation.gr., Ελληνική Συμβολαιογραφία, ενότητα Συνταξιούχοι Συμβολαιογράφοι, Ανακοινώσεις 2013. Για την άμεση όμως επικοινωνία μας και την γνωστοποίηση επίκαιρων νέων, εκδηλώσεων κλπ, καταρτίζει ηλεκτρονικό ευρετήριο με τα κινητά τηλέφωνα του κάθε μέλους, μέσω των οποίων θα αποστέλλονται SMS με τις ειδήσεις. Γι αυτό παρακαλούμε όλα τα μέλη, όσα είναι εγγεγραμμένα και δεν έχουν δώσει τα κινητά τους τηλέφωνα ή αυτά που θα εγγραφούν οπωσδήποτε να δώσουν ένα κινητό τηλέφωνο, για να συμπεριληφθούν στον ενιαίο ηλεκτρονικό κατάλογο.

7) Στην ιστοσελίδα μας έχει αναρτηθεί μία ανακοίνωση – ενημέρωση σχετικά με θέματα ασφάλισής μας στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και ήδη «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας» Π.Ε.Δ.Υ. που έχει επιμεληθεί ο κ. Φώτιος Κυριακόπουλος (υπάλληλος του ΤΑΣ)

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Α.ΔΡΑΓΙΟΣ

Κοινοποιείται:

  • Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου
  • Διεύθυνση παροχών Τομέα Συμβολαιογράφων κ. Πρασσά