Πρόσκληση oμάδας ανάγνωσης για το έργο ΡΟΟΥΖ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

————————————————

Με τον συγκλονιστικό  γυναικείο μονόλογο  «Ρόουζ» του Αμερικανού δραματουργού και  σεναριογράφου  Μάρτιν Σέρμαν (Martin Sherman)  επιστρέφει  φέτος στη σκηνή η  Δέσποινα Μπεμπεδέλη, σε  μετάφραση Μιμής Ντενίση και σκηνοθεσία-φωτισμούς του    Νίκου  Καραγεώργου,  στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο  ( Λεωφόρος Ανδρέα  Συγγρού   αρ. 143  – Νέα Σμύρνη).  

Ο Μάρτιν Σέρμαν ασχολείται στα έργα του με τις διακρίσεις, τη διαφορετικότητα και την περιθωριοποίηση των μειονοτήτων, και  το  έργο του «Ρόουζ»  του  χάρισε  το 1999   το βραβείο Λώρενς Ολίβιερ (Laurence Olivier).

Στο «Ρόουζ»  η Δέσποινα Μπεμπεδέλη  παραδίδει για μια ακόμα φορά ένα μάθημα υποκριτικής,   υποδυόμενη  μια 80άχρονη γυναίκα εβραϊκής  καταγωγής, η οποία με αφορμή την αγρύπνια ενός νεκρού κοριτσιού  ξεδιπλώνει το δικό της  παρελθόν.  Τα πρώτα χρόνια της ζωής της στην Ουκρανία, το πέρασμα στην Πολωνία, την ηχώ του Ολοκαυτώματος, τη φυγή στην Αμερική και την καινούργια ζωή  που διαπερνά δεκαετίες  και κοινωνικές αλλαγές. Σχολιάζει με ευαισθησία, συγκίνηση αλλά και χιούμορ, όσα συνέβησαν δίπλα και μέσα της σε μια ολόκληρη ζωή.

Η ομάδα μας θα παρακολουθήσει την παράσταση αυτή την  Τρίτη 17-12-2019.

‘Ωρα έναρξης  9 μ.μ. – διάρκεια παράστασης  120  λεπτά.

Εισιτήριο παράστασης 13 ευρώ

‘Οσοι επιθυμούν να συμμετέχουν,  τα μέλη της ομάδας Ανάγνωσης Συμβολαιογράφων,  κάθε συνάδελφος  και  κάθε φίλος, παρακαλούνται να ενημερώσουν  άμεσα  το μέλος της ομάδας ανάγνωσης Παρί  Παναγιώτου με μέιλ ή τηλεφωνικά.

Email:  paripanagiotoy@gmail.com

210 9829317 – 6972090538

Ανακοίνωση ΕΛΕΠΑΠ φλουρί 2020

H ΕΛΕΠΑΠ – Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων – www.elepap.gr – με περισσότερα από 82 χρόνια λειτουργίας προσφέρει υπηρεσίες στα παιδιά με κινητικές αναπηρίες, φροντίζοντας παράλληλα για τη στήριξη των οικογενειών τους. Η ΕΛΕΠΑΠ προσφέρει μια σειρά προγραμμάτων ολοκληρωμένης παρέμβασης για παιδιά από τη βρεφική έως την εφηβική ηλικία.  Για την ευόδωση του έργου της καταβάλλει έναν υπεράνθρωπο αγώνα για να καλυφθεί από πολύτιμες δωρεές των παλαιών και νέων φίλων της, καθώς και την υποστήριξη από εκδηλώσεις και γενναιόδωρες εταιρικές χορηγίες.

 

H ΕΛΕΠΑΠ, όπως κάθε χρόνο κυκλοφορεί το Γούρι της Νέας Χρονιάς.

Ο Οίκος Ζολώτα για 13η συνεχή χρονιά φιλοτέχνησε το Γούρι 2020 υπέρ των σκοπών της ΕΛΕΠΑΠ, εμπνευσμένο από την Ελληνική Μυθολογία. Ο κεραύνιος ΖΕΥΣ που λατρεύτηκε ως Θεός του Ουρανού στέλνει τους κεραυνούς του στη Γη ως διαύλους επικοινωνίας μεταξύ Θεών και ανθρώπων.

Το γούρι ΖΕΥΣ 2020, μια δημιουργία με στόχο την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της ΕΛΕΠΑΠ για τα παιδιά και τους ενήλικες με αναπηρία, κυκλοφορεί σε ασήμι επιχρυσωμένο σε συσκευασία δερμάτινου πουγκιού στην τιμή των τριάντα -30- Ευρώ σε ματ έκδοση και θα το βρείτε στον γ’ όροφο του Συλλόγου (κα Έλσα Βουβονίκου).

Προσφέροντας το Γούρι του 2020 για την ΕΛΕΠΑΠ, ένα δώρο αγάπης για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, συμβάλλετε στη στήριξη των προγραμμάτων που παρέχουν διάγνωση, θεραπεία, εκπαίδευση & επαγγελματική κατάρτιση στα παιδιά με αναπηρία.

Από το Σύλλογο

Συνημμένα αρχεία:

Ανακοίνωση Συλλόγου-2019-Νέο ανώτατο όριο-Ν 2830-2000-Α 117 παρ. 5

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Από τη διάταξη του άρθρου 117 παρ.5 του N.2830/2000  προβλέπεται το όριο του διπλασίου του ποσού της ανώτατης σύνταξης που χορηγεί ετησίως το Ταμείο Νομικών για τους συμβολαιογράφους που εδρεύουν στα Ειρηνοδικεία των Πρωτοδικείων Αθηνών-Πειραιώς και Θεσσαλονίκης και του ετησίου ποσού της ανώτατης σύνταξης, για τους συμβολαιογράφους που εδρεύουν στα λοιπά Ειρηνοδικεία της χώρας, πέραν του οποίου οι συμβολαιογράφοι που συντάσσουν συμβόλαια του άρθρου 117 του Ν.2830/2000 (τραπεζικά) οφείλουν να καταβάλουν το σύνολο των εκ των συμβολαίων αυτών δικαιωμάτων στο Σύλλογο ή τον εντεταλμένο συμβολαιογράφο προς διανομή. Με τη διάταξη του άρθρου 120 του Ν.4623/2019 καθορίζεται   ανώτατο ποσόν μηνιαίας συντάξεως για όλους τους συνταξιοδοτουμένους, άρα και για το τ.Ταμείο Νομικών, ανερχόμενο στο ποσόν των 4.608 € (= 12 Χ 384) κατά τη σχετική εγκύκλιο Φ.80000/οικ.36531/129/2019 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το οποίο εφαρμόζεται σε όλες τις συντάξεις από της ενάρξεως εφαρμογής του ν.4387/2016.

Βάσει της ανωτέρω ρύθμισης και της από 4.11.2019 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ., με την οποία και εγένετο δεκτό το υπ’αριθμ. 432 Σημείωμα του Νομικού μας Συμβούλου Ανδρέα Κουτσόλαμπρου, προκύπτει ότι, το ανώτατο όριο συντάξεως προσαρμόζεται και ως εκ τούτου το προβλεπόμενο από την διάταξη του άρθρου 117 παρ.5 του Ν.2830/2000 όριο πέραν του οποίου αποδίδονται στο Σύλλογο το σύνολο των δικαιωμάτων του Συμβολαιογράφου από την σύνταξη τραπεζικών συμβολαίων, ανέρχεται στο ποσό των 110.592 ευρώ (4.608Χ24) αντί του 29.570,16 ευρώ για Συμβολαιογράφους που εδρεύουν στα Ειρηνοδικεία των Πρωτοδικείων Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης και στο ποσό των 55.296 ευρώ  (4.608Χ12) για τους υπολοίπους αντί του 14.785,08 ευρώ.

Κατόπιν των ανωτέρω καλείσθε, όπως, κατά την εκπλήρωση των υποχρεώσεών σας προς το Σύλλογο, λαμβάνετε υπόψη σας, το ανωτέρω όριο των 110.592 ευρώ (4.608Χ24) για Συμβολαιογράφους Αθηνών, Πειραιώς  σε συμμόρφωση  στη νεότερη ως άνω ρύθμιση του N.4623/2019 που θέτει ως ανώτατο ποσόν μηνιαίας συντάξεως για όλους τους συνταξιοδοτουμένους, άρα και για το τ.Ταμείο Νομικών, το ποσόν των 4.608 € (= 12 Χ 384).

    Με τιμή

     Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                                 Θεόδωρος Χαλκίδης

Ανακοίνωση Συλλόγου-2019-Ενημέρωση για το νέο φορολογικό και τις νομοθετικές εξελίξεις στο Κτηματολόγιο-05.12.19

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Την  Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019  και ώρα 15.00, στον 1o όροφο του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο από τον  Πρόεδρο του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ. Γεώργιο Ρούσκα και την Ταμία Ευτυχία Καραστάθη και για τις νομοθετικές εξελίξεις στο Κτηματολόγιο από το  Γενικό Γραμματέα του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ. Θεόδωρο Χαλκίδη.

   Με τιμή

             O Πρόεδρος                                                              Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                                           Θεόδωρος Χαλκίδης

Συνημμένα αρχεία:

Υπενθύμιση Συλλόγου – Σεμινάριο για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς 18/10/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας υπενθυμίζουμε, ότι την Παρασκευή 18.10.2019 και ώρα 15:00 μ.μ. θα διεξαχθεί  σεμινάριο στην αίθουσα διαλέξεων του 1ου ορόφου του Συλλόγου μας με θέμα:

«Διαδικασία ηλεκτρονικών πλειστηριασμών – Κατακυρωτική Έκθεση –Νομοθετικές αλλαγές».

Με Εισηγητές:

– Σταύρο Κουταλιανό – Συμβολαιογράφο Ρόδου,

– Βαρβάρα Σγούρα – Συμβολαιογράφο Αθηνών,

– Μελπομένη Μπαρλαμά – Συμβολαιογράφο Αθηνών,

και Συντονίστρια:

Ευτυχία Καραστάθη – Ταμία του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Προσκαλούνται οι συνάδελφοι να παρακολουθήσουν το σχετικό σεμινάριο.

 

Με τιμή

        Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γενικός Γραμματέας
 Γεώργιος Ρούσκας                                                            Θεόδωρος Χαλκίδης

 

Ανακοίνωση Συλλόγου-Σεμινάριο για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς-18.10.19

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας γνωρίζουμε ότι την Παρασκευή 18.10.2019 και ώρα 15:00 μμ θα διεξαχθεί  σεμινάριο στην αίθουσα διαλέξεων του 1ου ορόφου του Συλλόγου μας με θέμα:

«Διαδικασία ηλεκτρονικών πλειστηριασμών-Κατακυρωτική Έκθεση-Νομοθετικές αλλαγές».

Με Εισηγητές:

-Σταύρο Κουταλιανό-Συμβολαιογράφο Ρόδου,

-Βαρβάρα Σγούρα-Συμβολαιογράφο Αθηνών,

-Μελπομένη Μπαρλαμά-Συμβολαιογράφο Αθηνών,

Και Συντονίστρια:

Ευτυχία Καραστάθη-Ταμίας του Δ.Σ.

Προσκαλούνται οι συνάδελφοι να παρακολουθήσουν το σχετικό σεμινάριο.

Με τιμή

       Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                                                ΘεόδωροςΧαλκίδης

Ανακοίνωση Συλλόγου για προθεσμία υποβολής αίτησης στο Μητρώο Εκτελεστών Διαθηκών κ.λπ.

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της από 12-9-2019 Ανακοίνωσης της Συντονιστικής, σας υπενθυμίζουμε –εκ νέου– ότι, για συμμετοχή στην κλήρωση του Ιανουαρίου 2020 για το Μητρώο εκτελεστών διαθηκών, εκκαθαριστών, διαχειριστών κοινωφελών περιουσιών ή ιδρυμάτων και κηδεμόνων σχολαζουσών κληρονομιών, μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση μέχρι και την 31.10.2019, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμ. 73108 ΕΞ 2019/1-7-2019 σχετική απόφαση της Υφυπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ 2876 Β’).

            Η αίτηση εγγραφής, με χρήση των κωδικών πρόσβασής σας στο TAXISnet, υποβάλλεται ηλεκτρονικά από το διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Οικονομικών (http://www.minfin.gr) – Ψηφιακές Υπηρεσίες Κοινωφελών Περιουσιών, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.minfin.gr/web/guest/-/psephiakes-yperesies-ethnikon-klerodotematon.

Με τιμή

    Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                             Θεόδωρος Χαλκίδης