Ανακοίνωση Συλλόγου-29.11.2023-Λειτουργία-Help-Desk-TEE-30.11.2023

ΘΕΜΑ: «Λειτουργία του Help Desk 30.11.2023»

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Συλλόγου μας με το ΤΕΕ, σας ενημερώνουμε ότι αύριο, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 και ώρες 15:30-17:30 μ.μ., στα Γραφεία του Συλλόγου μας στον 1ο όροφο, θα λειτουργήσει το Help Desk του ΤΕΕ για τα αυθαίρετα και τα ιδιωτικά έργα (άδειες οικοδομής),αποτελούμενο από τους κ.κ. Μιχαήλ Παπαμιχαήλ και Κωνσταντίνο Τσελίκη, Σύμβουλους – Μηχανικούς και μέλη του Help Desk ΤΕΕ και τον Πρόεδρο του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ. κ. Γεώργιο Ρούσκα, με σκοπό την υποβοήθηση του έργου των συμβολαιογράφων κατά την εφαρμογή του Ν. 4495/2017.

Υπενθυμίζουμε ότι το ως άνω  Help Desk εξυπηρετεί μόνο συμβολαιογράφους, οι οποίοι, κατά την προσέλευσή τους στο χώρο εγγράφονται σε κατάλογο για την τήρηση σειράς προτεραιότητας. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλείσθε να προσέρχεστε το αργότερο μέχρι  17:00 μμ.

Με τιμή

Ο ΠρόεδροςΟ Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος ΡούσκαςΘεόδωρος Χαλκίδης

Ανακοίνωση Συλλόγου-29.11.2023-Αποφάσεις έκτακτης Γ.Σ.μελών ΣΣΕΑΠΑΔ-27.11.023

ΘΕΜΑ: «Αποφάσεις της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ. της 27ης Νοεμβρίου 2023»

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

σας διαβιβάζουμε συνημμένα τις αποφάσεις της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ. της 27ης Νοεμβρίου 2023, όπως εστάλησαν στο Σύλλογο στις 28.11.2023 από την Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης, κα Ιωάννα Κανελλοπούλου.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος                           Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                        Θεόδωρος Χαλκίδης

Aνακοίνωση Συλλόγου-28.11.2023-Συνέχιση αποχής συμβολαιογράφων επ’αόριστον-Σύγκληση νέας Γ.Σ. -11.12.2023

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την από 27.11.2023 απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ., ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ επ’ αόριστον η αποχή των συμβολαιογράφων από: α) όλα τα μεταβιβαστικά και τα  προσύμφωνα συμβόλαια από οποιαδήποτε αιτία, καθώς και από την  υποβολή των αντιστοίχων σχετικών δηλώσεων φόρου, είτε μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας myPROPERTY είτε μέσω οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας και β) τη διενέργεια πλειστηριασμών, τη σύνταξη περιλήψεων κατακυρωτικής έκθεσης κατόπιν δημοσίου αναγκαστικού ή εκουσίου πλειστηριασμού και την υπογραφή πράξεων εξοφλήσεως πλειστηριάσματος.

Της αποχής ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ενδεικτικά:  η σύνταξη πράξεων συστάσεως ή τροποποίησης διηρημένης ιδιοκτησίας καθ’ό μέτρο δεν έχουν μεταβιβαστικό αποτέλεσμα (αναλογική αξία), πράξεων αποδοχής κληρονομίας, διαθηκών, πληρεξουσίων, ενόρκων βεβαιώσεων, διαδικαστικών πράξεων κατάθεσης εγγράφων, αναγγελιών απαιτήσεων και λοιπών παγίων πράξεων, καθώς επίσης και η υποβολή δηλώσεων φόρου κληρονομίας είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myPROPERTY είτε μέσω οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας. 

Σας γνωρίζουμε επίσης ότι, στις 11.12.2023 θα συγκληθεί νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση ή στις 18.12.2023 εάν δεν επιτευχθεί απαρτία κατά την πρώτη σύγκληση, όπου θα εκτιμηθούν τα αποτελέσματα της αποχής μας και θα ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις. 

                                                                        Με τιμή

             O Πρόεδρος                                                                   Ο Γενικός Γραμματέας

      Γεώργιος Ρούσκας                                                                Θεόδωρος Χαλκίδης

Ανακοίνωση Συλλόγου-24.11.2023-Έκτακτη Γ.Σ.-Δευτέρα 27.11.2023-Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ-Διαδικασία συμμετοχής

ΘΕΜΑ: Διαδικασία συμμετοχής στην έκτακτη Γενική Συνέλευση (Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 – ώρα 15:30 μμ)

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

 η διαδικασία συμμετοχής στην έκτακτη Γενική Συνέλευση (Δευτέρα 27.11.2023 και ώρα 15:30 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, στον ημιώροφο-συνεδριακό επίπεδο «Ευρώπη») μπορεί να γίνει ως κατωτέρω:

Συμμετοχή στη Γ.Σ. με φυσική παρουσία

 • Φυσική παρουσία στην ως άνω αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ (ημιώροφος),
 • Ψηφοφορία δια ζώσης,
 • Προβολή της Γ.Σ. σε ζωντανή αναμετάδοση μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης και
 • Προβολή σε γιγαντοοθόνη όσων μελών λαμβάνουν μέρος μέσω τηλεδιάσκεψης.

Συμμετοχή στη Γ.Σ. από πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης

 • Η συμμετοχή (παρακολούθηση & ψηφοφορία) στη Γενική Συνέλευση  από πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες στην πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης ZOOM.
 • Όλα τα εν ενεργεία μέλη του Συλλόγου έχουν ενημερωθεί με αυτοματοποιημένο μήνυμα από την πλατφόρμα ΖΟΟΜ στο email που έχουν δηλώσει στο Σύλλογο.
 • Όσοι συμμετείχαν την προηγούμενη φορά, έχουν ήδη ενημερωθεί αυτόματα από το σύστημα.
 • Μέσω του συνδέσμου παρακολούθησης – συμμετοχής, θα δίνεται η δυνατότητα τόσο της συμμετοχής όσο και της ψηφοφορίας στη Γενική Συνέλευση, μέσω βιντεοκλήσης. 
 • Απαραίτητη η χρήση κάμερας και μικροφώνου (ανοικτή κάμερα κατά τη διάρκεια συμμετοχής στη Γ.Σ.).
 • Δεν θα δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε χρήστες που δεν πληρούν τις παραπάνω προδιαγραφές.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

                    Γεώργιος Ρούσκας                                                      Θεόδωρος Χαλκίδης

Ανακοίνωση Συλλόγου-23.11.2023-Επαναβεβαίωση Συμφωνίας Υπ.Δικαιοσύνης-Ψηφιακής Διακυβέρνησης & ΣΕΣΣΕ

ΘΕΜΑ: Επαναβεβαίωση της από 17.11.2023 Συμφωνίας των Υπουργείων Δικαιοσύνης & Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τη Σ.Ε.Σ.Σ.Ε. σχετικά με την ψηφιοποίηση της διαδικασίας μεταβίβασης ακινήτων

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

σε συνέχεια δηλώσεων και δημοσιευμάτων υπηρεσιακών παραγόντων, σας διαβιβάζουμε συνημμένα, το από 23.11.2023 νέο κοινό ανακοινωθέν, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης  (ministryofjustice.gr) σύμφωνα με το οποίο τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης επαναβεβαιώνουν στο ακέραιο και σε όλα τα σημεία τη συμφωνία που επήλθε με τη Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023, σχετικά με την ψηφιοποίηση της διαδικασίας μεταβίβασης ακινήτων.

                                                                        Με τιμή

             O Πρόεδρος                                                                   Ο Γενικός Γραμματέας

      Γεώργιος Ρούσκας                                                                Θεόδωρος Χαλκίδης

Ανακοίνωση Συλλόγου-22.11.2023-Λειτουργία Help Desk TEE-23.11.2023

ΘΕΜΑ: «Λειτουργία του Help Desk 23.11.2023»

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Συλλόγου μας με το ΤΕΕ, σας ενημερώνουμε ότι αύριο, Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 και ώρες 15:30-17:30 μ.μ., στα Γραφεία του Συλλόγου μας στον 1ο όροφο, θα λειτουργήσει το Help Desk του ΤΕΕ για τα αυθαίρετα και τα ιδιωτικά έργα (άδειες οικοδομής),αποτελούμενο από τους κ.κ. Μιχαήλ Παπαμιχαήλ και Κωνσταντίνο Τσελίκη, Σύμβουλους – Μηχανικούς και μέλη του Help Desk ΤΕΕ και τον Πρόεδρο του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ. κ. Γεώργιο Ρούσκα, με σκοπό την υποβοήθηση του έργου των συμβολαιογράφων κατά την εφαρμογή του Ν. 4495/2017.

Υπενθυμίζουμε ότι το ως άνω  Help Desk εξυπηρετεί μόνο συμβολαιογράφους, οι οποίοι, κατά την προσέλευσή τους στο χώρο εγγράφονται σε κατάλογο για την τήρηση σειράς προτεραιότητας. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλείσθε να προσέρχεστε το αργότερο μέχρι  17:00 μμ.

Με τιμή

Ο ΠρόεδροςΟ Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος ΡούσκαςΘεόδωρος Χαλκίδης

YΠΕΝΘΥΜΙΣΗ-Συμμετοχή Συμβολαιογράφων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το φορολογικό νομοσχέδιο

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

σας διαβιβάζουμε συνημμένα το Δελτίο Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Ελευθέρων Επαγγελματιών-Επιστημόνων-Επαγγελματοβιοτεχνών-Εμπόρων σχετικά με τα νέα φορολογικά μέτρα και σας καλούμε, σύμφωνα και με τη ληφθείσα, στις 13.11.2023, απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, να συμμετάσχετε στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί για την Τετάρτη 22.11.2023 και ώρα 13:00 (έξω από το Υπουργείο Οικονομικών).

                                                Με τιμή

             O Πρόεδρος                                                                   Ο Γενικός Γραμματέας

      Γεώργιος Ρούσκας                                                                Θεόδωρος Χαλκίδης

Ανακοίνωση Συλλόγου 21.11.2023-Διαδικτυακή παρακολούθηση της συνεδρίασης Δ.Σ. 22.11.2023

ΘΕΜΑ: «Διαδικτυακή παρακολούθηση της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου»

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

            σας ενημερώνουμε ότι, κατόπιν της από 20.7.2022 ομόφωνης απόφασης Δ.Σ. του Συλλόγου, με την οποία αποφασίστηκε η δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου από όλα τα μέλη του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ., καλείστε την  Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 15:00 να παρακολουθήσετε, μέσω τηλεδιάσκεψης, τη συνεδρίαση του Δ.Σ., η ημερήσια διάταξη της οποίας έχει ως εξής:

1-)        Οι υπ’αριθμ. 21394/18.9.2023, 21396/2.10.2023, 21405/31.10.2023 εκθέσεις ελέγχου.

2-)        Οριστική έκθεση έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου στο Σύλλογο-Ενέργειες Συλλόγου για την εξαίρεση του ΣΣΕΑΠΑΔ από την Ε.Α.Π.

3-)        Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: νομοσχέδιο & τυχόν πρόταση του Δ.Σ. στα μέλη της Γ.Σ.

4-)        Νέος τρόπος υπολογισμού αξίας ακινήτων.

5-)        Έγκριση καταστατικού αστικής επαγγελματικής εταιρείας συμβολαιογράφων με την επωνυμία «Εταιρεία Συμβολαιογράφων Θεοφάνης Σταματιάδης & Σύρμω Στρακαλη»,

6-)        Αμοιβή υπαλλήλων για την μεταφορά του αρχειοφυλακείου από την οδό Ακαδημίας 63 στην οδό Χαρ.Τρικούπη 3-5, κατά τον μήνα Αύγουστο.

7-)        Συμβάσεις μεταβίβασης ακινήτων στις οποίες συμβάλλεται το «Ελληνικό-Εταιρεία Ανάπτυξης, Αξιοποίησης & Διαχείρισης Ακινήτων Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά».

😎        Ψηφιακές υπογραφές συμβολαιογράφων-Προβλήματα με την επικοινωνία με τα κτηματολογικά γραφεία προς επίλυση προβλημάτων «τυπικές ελλείψεις συναλλαγής»-Διαφάνεια στη διαχείριση προβλημάτων καθημερινής συναλλαγής (εισηγήτρια κ. Λαμπρινή Κορομπέλη).

9-)        Αιτήσεις

Η παραπάνω συνεδρίαση θα διεξαχθεί μέσω του συνδέσμου https://enotariat.gr/?page_id=124, και για την παρακολούθησή του, απαιτείται το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης που έχετε ήδη για τη σύνδεσή σας στην ιστοσελίδα του Συλλόγου. Σε περίπτωση που κάποιος συνάδελφος δεν έχει λάβει κωδικό ή τον έχει ξεχάσει, ακολουθήστε την κάτωθι διαδικασία:

(α) Νέοι χρήστες: Για να αιτηθείτε κωδικό, παρακαλούμε όπως αποστείλετε αίτημα για κωδικό στο email info@clevermedia.gr.

(β) Παλαιοί χρήστες: Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, στη σελίδα εισόδου υπάρχει επιλογή «Ξέχασα τον κωδικό μου» ή “Forgot my password”. Θα ακολουθήσετε τις οδηγίες ανάκτησης και δημιουργίας νέου κωδικού.

Συνιστάται να συνδεθείτε νωρίτερα της προγραμματισμένης ώρας έναρξης, για αποφυγή συνωστισμού συνδέσεων, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι, κατά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο πέφτει συχνά το σύστημα από το φόρτο των επισκέψεων. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να περιμένετε μερικά λεπτά και μετά να ξαναπροσπαθήσετε να συνδεθείτε. Για οποιοδήποτε άλλο τεχνικό πρόβλημα, επικοινωνήστε με email στο info@clevermedia.gr.

Με τιμή

Ο ΠρόεδροςΟ Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος ΡούσκαςΘεόδωρος Χαλκίδης

Ανακοίνωση Συλλόγου-20.11.2023-Δελτίο Τύπου & πρόσκληση σε κινητοποιήσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

σας διαβιβάζουμε συνημμένα το Δελτίο Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Ελευθέρων Επαγγελματιών-Επιστημόνων-Επαγγελματοβιοτεχνών-Εμπόρων σχετικά με τα νέα φορολογικά μέτρα και σας καλούμε, σύμφωνα και με τη ληφθείσα, στις 13.11.2023, απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, να συμμετάσχετε στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί για την Τετάρτη 22.11.2023 και ώρα 13:00 (έξω από το Υπουργείο Οικονομικών).

Πρόσκληση σε έκτακτη Γενική Συνέλευση-Δευτέρα 27.11.2023 και ώρα 15:30 μμ

Κατόπιν της ομόφωνα ληφθείσας, στις 18.11.2023, απόφασης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, καλούνται τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 105 του Ν.2830/2000 «Κώδικας Συμβολαιογράφων» και του άρθρου 1 του Π.Δ. 190/15.5.1991, να προσέλθουν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία θα γίνει στην Αθήνα, την                           27η Νοεμβρίου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15.30΄μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52-Αθήνα).

            Όσοι εκ των συναδέλφων κατοικούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων από την έδρα του Συλλόγου, είναι δυνατόν με επιστολή τους προς τη Συνέλευση ν’ αντιπροσωπευθούν από συνάδελφό τους. Κάθε συμβολαιογράφος μπορεί να αντιπροσωπεύσει ένα μόνο συνάδελφό του (άρθρο 1 παρ.3 του Π.Δ.190/1991).

            Αν δεν υπάρξει η υπό του νόμου οριζόμενη απαρτία (τουλάχιστον το 1/6 των εγγεγραμμένων μελών του Συλλόγου), η Συνέλευση θα επαναληφθεί χωρίς νέα πρόσκληση την επόμενη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023, στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα (15.30’ μ.μ.) με τα αυτά θέματα, οπότε συνεδριάζει και αποφασίζει ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρισταμένων (άρθρα 105 παρ.2 του Ν.2830/2000 και 1 παρ.4 του Π.Δ.190/1991, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει).

            Όποιος συνάδελφος το επιθυμεί, δύναται να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση και διαδικτυακά κατά τις ανωτέρω ορισθείσες ημερομηνίες και ώρες.

Θ Ε Μ Α Τ Α 

 1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα Γενικής Συνέλευσης.
 2. Ενημέρωση για τις τελευταίες συναντήσεις της Σ.Ε.Σ.Σ.Ε. και εκπροσώπων της Ελληνικής Συμβολαιογραφίας α) με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και β) με τον Υπουργό, Υφυπουργό Δικαιοσύνης και τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Κοινό ανακοινωθέν Υπουργείων Δικαιοσύνης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Συμβολαιογράφων. 
 3. Τοποθετήσεις μελών της Γενικής Συνέλευσης.
 4. Εκτίμηση της κατάστασης και λήψη απόφασης.

Αθήνα,  20 Νοεμβρίου 2023

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΟΥΣΚΑΣ

 

Προς

                                                                                                την έκτακτη  Γενική Συνέλευση

των μελών του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ.

                                                                                                Αθήνα            

 

 

ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ

Αξιότιμε Κύριε/Κυρία,

………………….…………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………………….

Επειδή κατοικώ σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 χλμ. από την έδρα του Συλλόγου, σας διορίζω πληρεξούσιό μου και παρακαλώ, να με αντιπροσωπεύσετε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου της 27ης Νοεμβρίου 2023 ή σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία σε περίπτωση αναβολής ή ματαιώσεως αυτής*.

                                                                                    …………………..……….. 2023 

                                                                                                Με τιμή 

Επισημάνσεις

 • να τεθεί ευδιάκριτα η υπογραφή και σφραγίδα του εντολέα στο έγγραφο αυτό, το οποίο πρέπει έγκαιρα να αποσταλεί στον εντολοδόχο.
 • o εντολέας πρέπει προηγουμένως να επικοινωνήσει με τον εντολοδόχο και να λάβει τη ρητή έγκρισή του, ώστε να αποφευχθεί η ανάθεση πολλών εντολών στο ίδιο πρόσωπο κατ’ εφαρμογή της απαγορευτικής διάταξης του άρθρου 1 παρ.3 του Π.Δ. 190/1991.