Ανακοίνωση Συλλόγου 28-4-2021 – Λειτουργία Συλλόγου 29-4-2021

ΘΕΜΑ: «Λειτουργία Συλλόγου την Μεγάλη Πέμπτη 29/4/2021»

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε, ότι αύριο, Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου 2021, οι υπηρεσίες του Συλλόγου δεν θα λειτουργήσουν λόγω συντήρησης και αναβάθμισης τεχνολογικών συστημάτων.

Ευχόμαστε σε όλους σας «Καλή Ανάσταση!».

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας Θεόδωρος Χαλκίδης

Ανακοίνωση Συλλόγου 26-4-2021 – Υπενθύμιση Λειτουργίας HELP DESK ΤΕΕ 26-4-2021

ΘΕΜΑ: «Λειτουργία του Help Desk του ΤΕΕ στα Γραφεία του ΣΣΕΑΠΑΔ την Μεγάλη Δευτέρα 26/4/2021»

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σας υπενθυμίζουμε, ότι σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 και ώρες 16:00-18:30, στα Γραφεία του Συλλόγου μας στον 1ο όροφο, θα λειτουργήσει το Help Desk του ΤΕΕ για τα αυθαίρετα και τα ιδιωτικά έργα (άδειες οικοδομής), αποτελούμενο από τους κ.κ. Μιχαήλ Παπαμιχαήλ και Κωνσταντίνο Τσελίκη, Σύμβουλους – Μηχανικούς και μέλη του Help Desk ΤΕΕ, με σκοπό την υποβοήθηση του έργου των συμβολαιογράφων κατά την εφαρμογή του Ν. 4495/2017.

Με τιμή

    Ο Πρόεδρος                                   Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                               Θεόδωρος Χαλκίδης

Ανακοίνωση Συλλόγου 23-4-2021 – Ανακήρυξη υποψηφίων αρχαιρεσιών 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακηρύσσουμε ως υποψηφίους Προέδρους και Συμβούλους κατά συνδυασμούς και μεμονωμένους (άρθρο 3 παρ. 3 του Π.Δ. 36/1999), για τις αρχαιρεσίες προς ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, που θα διενεργηθούν την 30η και 31η Μαΐου 2021 (άρθρο 104 του Ν. 2830/2000) τους κατωτέρω και κατ’ αλφαβητική σειρά, οι οποίοι έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (άρθρο 2 του Π.Δ. 36/1999).

Α.        ΠΡΟΕΔΡΟΙ

Αναγνωστόπουλος Θεόδωρος του Γεωργίου
Ρούσκας Γεώργιος του Ιωάννου

Β.        ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ (κατά συνδυασμούς)

α)  Συνδυασμός «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ»

 (χωρίς υποψήφιο Πρόεδρο)

Δάλλας Παναγιώτης του Ευαγγέλου

Καλογήρου Κωνσταντινιά του Βασιλείου

Μαλαγάρη Σταυρούλα του Αντωνίου

β) Συνδυασμός «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ» (Υποψήφιος Πρόεδρος: Γεώργιος Ρούσκας του Ιωάννου)

Ανδρεάδου Φωτεινή του Ιωάννου

Δανιάς Χρήστος του Κωνσταντίνου

Δράγιος Αθανάσιος του Αριστείδη

Καραστάθη Ευτυχία του Νικολάου

Κοντογεώργου Ελένη του Βασιλείου

Κουταλιανός Σταύρος του Αναστασίου

Μαυράκης Ιωάννης του Ευαγγέλου

Μπιμπλή Χρυσούλα του Ευαγγέλου

Παπαθέου Νικόλαος του Ιωάννου

Σεφεριάδης Μηνάς του Σαράντη

Τσοπάνη Ιφιγένεια του Νικολάου

Χαλκίδης Θεόδωρος του Αναστασίου

γ)  Συνδυασμός «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΝΟΗ» (για την Συμβολαιογραφία της Νέας Εποχής) (Υποψήφιος Πρόεδρος: Αναγνωστόπουλος Θεόδωρος του Γεωργίου)

Αλεξοπούλου Αλεξάνδρα του Ανδρέα

Δέδες Κωνσταντίνος του Αριστομένη

Ηλιάδου Βαρβάρα του Πλουτάρχου

Θεοδωράκου Παρασκευή του Αριστείδη

Κανδαράκης Κωνσταντίνος του Αλεξάνδρου

Κουτάς Παναγιώτης-Οράτιος του Πέτρου

Λίνας Σταμάτιος του Χρήστου

Μάνδρου Χριστίνα του Γεωργίου

Τριανταφυλλάκης Γεώργιος του Ελευθερίου

Τσαγγάρη Μαρία του Παναγιώτου

Τσερτσιγιάννη Ελένη του Στυλιανού

Χριστοδουλάτου Μαργαρίτα-Χρυσαυγή του Χρήστου

δ) Συνδυασμός «ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ»

(χωρίς υποψήφιο Πρόεδρο)

Κορομπέλη Λαμπρινή του Νικολάου

Τζιόβα Κατερίνα του Βασιλείου

Σημειώνεται, ότι κατά τη συνεδρίαση της 23-4-2021 του Διοικητικού Συμβουλίου, α) το μέλος Ευαγγελία Χριστοπούλου-Σταμέλου (από το Συνδυασμό «ΠΝΟΗ ΑΝΑΝΕΩΣΕΩΣ – Όλοι μαζί για τη Συμβολαιογραφία») δήλωσε, ότι ανεξαρτητοποιείται και δεν θα ανήκει πλέον στο ως άνω Συνδυασμό, καθώς και ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές για λόγους γνωστούς στα υπόλοιπα μέλη του Συνδυασμού της και β) το μέλος Αργυρώ Σεργάκη (ομοίως από το Συνδυασμό «ΠΝΟΗ ΑΝΑΝΕΩΣΕΩΣ – Όλοι μαζί για τη Συμβολαιογραφία») δήλωσε ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές και παραιτήθηκε για λόγους που αναπτύχθηκαν κατά τη συνεδρίαση.

Τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευχαρίστησαν τις δύο συναδέλφους που δεν θα είναι υποψήφιες στις επόμενες εκλογές αναγνωρίζοντας την προσφορά τους και τη διαχρονική τους προσπάθεια για την προώθηση των συμφερόντων της Ελληνικής Συμβολαιογραφίας. Ο Πρόεδρος επισήμανε τη συνεισφορά και των δύο συναδέλφων στην τελευταία θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου, και ειδικότερα για την κ. Ευαγγελία Χριστοπούλου-Σταμέλου υπενθύμισε τις κοινές τους προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος του ανοίγματος του επαγγέλματος το έτος 2011, καθώς και τη διαχείριση των νόμων για το ενεργειακό πιστοποιητικό και τα αυθαίρετα.

Αθήνα 23 Απριλίου 2021

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρούσκας

Ανακοίνωση Συλλόγου 22-4-2021 – Αναστολή λειτουργίας του Καταστήματος Πειραιά του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (23-4-2021 & 26-4-2021)

ΘΕΜΑ: «Αναστολή λειτουργίας του Καταστήματος Πειραιά του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (23-4-2021 & 26-4-2021)»

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε, ότι αναστέλλεται η λειτουργία του Καταστήματος Πειραιά του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων την Παρασκευή 23-4-2021 και Μεγάλη Δευτέρα 26-4-2021 λόγω μεταστέγασης. Από Μεγάλη Τρίτη 27-4-2021, το Κατάστημα θα επαναλειτουργήσει κανονικά στη νέα του διεύθυνση επί της Πλατείας Κοραή, Δραγάτση 12. Για επείγουσες περιπτώσεις κατά τις ημέρες αναστολής, μπορείτε να εξυπηρετηθείτε από την Κεντρική Υπηρεσία  του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (Ακαδημίας 40, Αθήνα), σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο συνημμένο στην παρούσα έγγραφο.

Με τιμή

    O Πρόεδρος                                                              Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                                           Θεόδωρος Χαλκίδης

Ανακοίνωση Συλλόγου 21-4-2021 – Λειτουργία Help Desk TEE 26-4-2021

ΘΕΜΑ: «Λειτουργία του Help Desk του ΤΕΕ στα Γραφεία του ΣΣΕΑΠΑΔ την Μεγάλη Δευτέρα 26/4/2021»

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Συλλόγου μας με το ΤΕΕ, σας ενημερώνουμε ότι την Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου  2021 και ώρες 16:00-18:30, στα Γραφεία του Συλλόγου μας στον 1ο όροφο, θα λειτουργήσει το Help Desk του ΤΕΕ για τα αυθαίρετα και τα ιδιωτικά έργα (άδειες οικοδομής), αποτελούμενο από τους κ.κ. Μιχαήλ Παπαμιχαήλ και Κωνσταντίνο Τσελίκη, Σύμβουλους – Μηχανικούς και μέλη του Help Desk ΤΕΕ, με σκοπό την υποβοήθηση του έργου των συμβολαιογράφων κατά την εφαρμογή του Ν. 4495/2017.

Με τιμή

     Ο Πρόεδρος                                  Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                Θεόδωρος Χαλκίδης

Διαβίβαση επιστολής – Αγωνιστική Κίνηση Συμβολαιογράφων

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Σας διαβιβάζουμε την επιστολή του συνδυασμού «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ» σχετικά με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής δήλωσης φόρου μεταβίβασης ακινήτων-Δήλωση Φ.Μ.Α. (η υπ’αριθμ.1031/2021 απόφαση του Διοικητή ΑΑΔΕ), όπως αυτή κατατέθηκε στο πρωτόκολλο, με το αίτημα να γνωστοποιηθεί σε όλα τα μέλη του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ. μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Συλλόγου.

                                                                        Με τιμή

               O Πρόεδρος                                                              Ο Γενικός Γραμματέας

        Γεώργιος Ρούσκας                                                           Θεόδωρος Χαλκίδης

Ανακοίνωση Συλλόγου 14-4-2021 – Διαδικασία διασφάλισης οφειλών για χορήγηση Αποδεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας και Βεβαίωσης Οφειλής (ΒΟ) για μεταβίβαση ακίνητου

ΘΕΜΑ: «Διαδικασία διασφάλισης των οφειλών για τη χορήγηση Αποδεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας (ΑΑΕ) και Βεβαίωσης Οφειλής (ΒΟ) για την μεταβίβαση ακίνητου ή την σύσταση εμπραγμάτου δικαιώματος επ’ αυτού»

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας κοινοποιούμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 133068/14.04.2021 Εγκύκλιο 23/2021 του e-ΕΦΚΑ, με τίτλο «Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 39-41 του Ν.4756/2020 (ΦΕΚ Α΄ 235) σχετικά με τη διαδικασία διασφάλισης των οφειλών για τη χορήγηση Αποδεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας (ΑΑΕ) και Βεβαίωσης Οφειλής (ΒΟ)για την μεταβίβαση ακίνητου ή την σύσταση εμπραγμάτου δικαιώματος επ’ αυτού».

Με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο αναφέρονται οι διατάξεις, οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίες βάσει των οποίων χορηγείται το Αποδεικτικό Ασφαλιστικής Ενημερότητας (ΑΑΕ) ή η Βεβαίωση Οφειλής (ΒΟ) για τη μεταβίβαση ακινήτου ή τη σύσταση εμπράγματου δικαιώματος επ’ αυτού, καθώς και οι ενέργειες διασφάλισης οφειλών.

Με τιμή

   Ο Πρόεδρος                                          Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                      Θεόδωρος Χαλκίδης

Ανακοίνωση Συλλόγου-Συνάντηση με Υφυπουργό Χωροταξίας κ.Νικόλαο Ταγαρά-8.4.2021

ΘΕΜΑ: «Συνάντηση με Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νικόλαο Ταγαρά»

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εκπροσώπων του Συλλόγου μας με τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νικόλαο Ταγαρά. Τον Σύλλογό μας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Ρούσκας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Θεόδωρος Χαλκίδης και το μέλος του Συλλόγου κ. Χρήστος Δανιάς.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η εφαρμογή του Ν.4495/2017 μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις του καθώς και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τους δασικούς χάρτες.

Ειδικότερα ως προς τους δασικούς χάρτες από το Υπουργείο επιβεβαιώθηκε ότι έρχεται άμεσα νομοθετική ρύθμιση για το ζήτημα της αποκοπής δασικού πολυγώνου στο κυρωμένο δασικό χάρτη από το μη δασικό πολύγωνο μιας έκτασης προκειμένου το τελευταίο να μεταβιβαστεί χωρίς αυτό να λογίζεται ως κατάτμηση, που είναι και η πάγια θέση του Συλλόγου μας.

Για τις χορτολιβαδικές εκτάσεις του δασικού χάρτη περιοχών που δεν εμπίπτουν στο τεκμήριο του Ελληνικού Δημοσίου του άρ.62 Ν.998/1979 ως ισχύει, αναμένεται νομοθετική ρύθμιση για την αναγνώριση της κυριότητας των ιδιωτών και τη μεταβίβασή τους.

Ως προς τις συναλλαγές επί περιοχών που βρίσκονται στον αναρτημένο δασικό χάρη, παρόλο που ο αναρτημένος δασικός χάρτης δεν έχει πλήρη αποδεικτική ισχύ και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ο κ. Υφυπουργός επιφυλάχθηκε για τα πολύγωνα του αναρτημένου δασικού χάρτη με χαρακτηρισμό ΔΔ και ΔΑ ενώ για τα πολύγωνα του αναρτημένου δασικού χάρτη με χαρακτηρισμό ΑΔ αναμένεται τροποποίηση του άρ.67 Ν.998/1979 ως ισχύει αναφορικά με τη σύντμηση του χρόνου που θα ανάγονται οι τίτλοι κτήσης που θα προσκομίζονται από τους ενδιαφερόμενους – ιδιώτες προκειμένου να τους αναγνωριστεί η κυριότητά τους.

Αναμένουμε τις άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες του αρμόδιου Υπουργείου προκειμένου να δοθούν λύσεις που θα δημιουργήσουν περιβάλλον ασφαλούς δικαίου για την πραγματοποίηση των συναλλαγών.

Με τιμή

     Ο Πρόεδρος                                  Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                Θεόδωρος Χαλκίδης

Ανακοίνωση Συλλόγου 7-4-2021 – Λειτουργία Help Desk TEE 8-4-2021

ΘΕΜΑ: «Λειτουργία του Help Desk του ΤΕΕ στα Γραφεία του ΣΣΕΑΠΑΔ την Πέμπτη 8/4/2021»

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Στο πλαίσιο της συνεργασίας 8 Απριλίου  2021 και ώρες 15:30-17:30, στα Γραφεία του Συλλόγου μας στον 1ο όροφο, θα λειτουργήσει το Help Desk του ΤΕΕ για τα αυθαίρετα και τα ιδιωτικά έργα (άδειες οικοδομής), αποτελούμενο από τους κ.κ. Μιχαήλ Παπαμιχαήλ και Κωνσταντίνο Τσελίκη, Σύμβουλους – Μηχανικούς και μέλη του Help Desk ΤΕΕ, με σκοπό την υποβοήθηση του έργου των συμβολαιογράφων κατά την εφαρμογή του Ν. 4495/2017.

Με τιμή

     Ο Πρόεδρος                                  Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                Θεόδωρος Χαλκίδης