Ανακοίνωση

Αγαπητοί συνάδελφοι

  1. Τον ερχόμενο Οκτώβριο θα γίνει η καταβολή των κύριων συντάξεων αυξημένων με τα νέα ποσοστά  αναπλήρωσης,όπως προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός Νόμος 4670/2020 και θα αφορούν παλιούς και νέους  συνταξιούχους,που έχουν περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης,τα  δε αναδρομικά 12 μηνών (από 1/9/2019 μέχρι 1/9/2020) θα λάβουν τελικά τον Νοέμβριο 2020  οι δικαιούχοι κύριων συντάξεων  με 30 και άνω συντάξιμα έτη,αφού το Υπουργείο Εργασίας μετέθεσε την ημερομηνία  καταβολής των αναδρομικών.
  2. Νομοθετική πρωτοβουλία βάσει της οποίας θα διευρυνθεί το ποσοστό της προσωρινής σύνταξης από 50%,που είναι σήμερα ,έως 80% και  επίσης θα δίδεται για πρώτη φορά ,δυνατότητα προκαταβολής του εφάπαξ  προανήγγειλε το Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Βρούτσης.Παράλληλα στο τέλος του μήνα για πρώτη φορά ,θα ξεκινήσουν να πληρώνονται μαζί κύριες και επικουρικές συντάξεις.

       3.    Δημοσιεύτηκε χθες η πολυαναμενόμενη απόφαση  του Συμβουλίου της       Επικρατείας   η οποία  έκρινε ότι όσοι συνταξιούχοι  άσκησαν αγωγή  στα Διοικητικά  Δικαστήρια μετά  τον Ιούνιο του 2015 θα πάρουν αναδρομικά από τις περικοπές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές για το εντεκάμηνο (Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016). Η Κυβέρνηση θα ανακοινώσει το χρόνο και τον τρόπο υλοποίησης αυτής της απόφασης,προσανατολίζεται δε να καλύψει όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνον όσους προσέφυγαν στη δικαιοσύνη. Οσον αφορά τις αξιώσεις μετά το 2016,όταν ψηφίστηκε ο Νόμος Κατρούγκαλου ,το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν μπορεί κανείς να διεκδικήσει αναδρομικά.                                                                                

ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ανακοίνωση

1.Μετά τη μεσοσταθμική αύξηση των 99,57 ΕΥΡΩ  τον μήνα των επικουρικών συντάξεων  που δόθηκαν στις 2 Ιουνίου 2020 στους συνταξιούχους,σ’ όσους είχαν περικοπές στο πλαίσιο του Ν.4387/2016 επειδή η κύρια και επικουρική σύνταξη υπερέβαινε τα 1300 ΕΥΡΩ θα ακολουθήσει στις 9 Ιουλίου η καταβολή  των αναδρομικών 8 μηνών των επικουρικών συντάξεων.  Τον Σεπτέμβριο θα καταβληθούν οι νέες αυξημένες  κύριες συντάξεις ,αναπροσαρμοσμένες προς τα επάνω λόγω αλλαγής των ποσοστών αναπλήρωσης και θα αφορούν παλιούς και νέους  συνταξιούχους,που έχουν περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης.Τον Οκτώβριο 2020 θα γίνει η επιστροφή των αναδρομικών των κύριων συντάξεων του δωδεκαμήνου  από 1η Οκτωβρίου 2019.Πρόκειται για τις αυξήσεις που απορρέουν από την εφαρμογή  του νέου ασφαλιστικού Νόμου 4670/2020.

2.Ενεργοποιήθηκαν από τον ΕΦΚΑ  τα Π.Ε.Κ.Α. (Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα Ασφάλισης ) και  ήδη εκπαιδεύεται προσωπικό  από έμπειρους υπαλλήλους για τη διεξαγωγή  του ελέγχου των αρχείων των συνταξιούχων συναδέλφων σε σχέση με τις εισφορές του κλάδου Υγείας και Κύριας Ασφάλισης για την στη συνέχεια  καταβολή των συντάξεων .

3.Μετά τη ψήφιση του Νέου Ασφαλιστικού  Νόμου (4670/2020) εν αναμονή της εκδόσεως σχετικής Υπουργικής Απόφασης  αποστείλαμε email  στους Υπουργούς Επικρατείας κ.Γ.Γεραπετρίτη  και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Ι.Βρούτση καθώς και στον Διοικητή του ΕΦΚΑ  κ.Χ.Χάλαρη για τον επανυπολογισμό των κύριων συντάξεών  μας για  να δοθεί η νόμιμη και πιο δίκαιη λύση ,ώστε οι συνταξιούχοι συμβολαιογράφοι να μην εμφανίζονται στους προ και μετά τον Ν. 4387/2016 αλλά με εφαρμογή των αυτών κανόνων : 1.Στο συνυπολογισμό  των κοινωνικών πόρων και σ’ εμάς τους ήδη συνταξιούχους προ του ν.4387/2016 καθώς και 2.Στο συνυπολογισμό των αναλογικών εισφορών που έχουμε καταβάλει (9%) επί των αμοιβών μας στο τ.Ταμείο Νομικών  .

4 . Δρομολογήθηκε η καταβολή  μέχρι τέλους  Ιουνίου 2020 των συντάξεων  με πλαφόν προ φόρου 3725 ΕΥΡΩ,μηνιαίως .

5.Κατατέθηκε σε τηρούμενο λογαριασμό του Συλλόγου μας στη

EUROBANKη εισφορά του άρθρου 102 του Ν.4387/2016 ,όπως ισχύει,έτους

2017.

6.Τα Γραφεία του Συλλόγου μας θα παραμείνουν ανοικτά ως τις 15 Ιουλίου 2020.Λειτουργούν καθημερινά πλην Παρασκευής.

ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  σας εύχεται ένα χαρούμενο καλοκαίρι.

Ραντεβού το ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ.

                                                                                                ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ:   ΓΟΝΤΙΚΑ-ΧΟΝΔΡΟΥ ΝΙΚΗ                         6977385021

Ο  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ :  ΚΙΡΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                           6944466566

 Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΑΓΓΑΝΗ-ΣΤΥΛΙΑΝΕΣΗ  ΕΥΑΓΓ.   6942847775

Η  ΤΑΜΙΑΣ :ΛΙΩΤΗ -ΤΣΙΛΙΚΑ ΜΑΡΙΑ                                   6978210301

Η ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ :ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ                               6930420208

 Η ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΑΛΕΥΡΑ –ΚΡΙΜΠΟΓΙΑΝΝΗ ΔΟΜΝΙΚΗ   6944454135

Η ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΡΗΓΑ ΦΩΤΕΙΝΗ                                        6972705707

Ανακοίνωση- Ενημέρωση μελών

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΣΕΑΠΑΔ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΑΥΤΟΥ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ.

ΤΟ ΠΟΣΟ, Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΥΤΟΥ, ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ  ΠΡΟΣΕΧΩΣ.

ΤΟ ΔΟΙΗΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Ανακοίνωση

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ  ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

1) ΝΙΚΗ ΓΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 6977385021

2) ΜΑΡΙΑ ΛΙΩΤΗ ΤΑΜΙΑ ΣΤΟ ΤΛΕΦΩΝΟ  210/8062522

Eορτασμός της Τσικνοπέμπτης

1.Εγινε  με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα των εκδηλώσεων του ΣΣΕΑΠΑΔ, στις 2Ο  Φεβρουαρίου 2020 ο εορτασμόςτης Τσικνοπέμπτης ,προσφορά του Συλλόγου μας  στους υπαλλήλους του πρώην ΤΑΣ.Η  πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας κυρία Νίκη Γόντικα  καλωσόρισε τους παρευρεθέντες  Πρόεδρο του Δ.Σ. του  ΣΣΕΑΠΑΔ  κ. Γεώργιο Ρούσκα ,τον οποίο ευχαρίστησε και για την παραχώρηση της Αίθουσας,το μέλος του Δ.Σ του άνω Συλλόγου κ.Α .Δράγιο και τους υπαλλήλους  και μέλη του Δ.Σ. του  άνω Ταμείου (κυρίες Καρρά,Μαργαρίτη,Σμαϊλη,Κοτσάνη,κ.κ.Κυριακόπουλο Στρίτζη κ.λπ.). Εκτός από  μέλη του Δ.Σ. μας παρευρέθηκαν ,ο επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου μας  κ.Αρ.Δράγιος και τα μέλη  της Εξελεγκτικής Επιτροπής ,ο δικηγόρος κ.Πολ.Μπίρης και υπάλληλοι του ΣΣΕΠΑΔ  καθώς και η χήρα του Δημήτρη Θανόπουλου, Ιωάννα,αφού η  εκδήλωση αυτή   κάθε χρόνο αυτή  τη μέρα  ήταν  μέχρι τον θάνατό του προσφορά  του αείμνηστου Δημήτρη, προς τους άνω  υπαλλήλους του πρώην ΤΑΣ.

2.Η προσδιορισθείσα δικάσιμος  στις 21 Φεβρουαρίου 2020  27 προσφυγών συναδέλφων μας,που είχαν κατατεθεί στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών    στις 3 Νοεμβρίου 2017 ,αναβλήθηκε για τις 6 Νοεμβρίου 2020.

3. Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή  συναδέλφων ,πραγματοποιήθηκε η  αποκριάτικη  μουσικοχορευτική Συνεστίαση στο Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ  τη Κυριακή των Απόκρεω στις είκοσι 23 Φεβρουαρίου 2020 στη μία το μεσημέρι. Οι συνάδελφοι,οι φίλοι και οι καλεσμένοι μας διασκέδασαν και χόρεψαν με τα τραγούδια και τη μουσική  του Γκάρο , το  μουσικοχορευτικό πρόγραμμα του Ομίλου Ελληνικών  λαϊκών  χορών «ΕΛΕΝΗ  ΤΣΑΟΥΛΗ»  και του Ελληνικού Κέντρου Λαογραφικών μελετών Παλαιού Φαλήρου με τη συνοδεία και λαϊκών οργάνων . Μας τίμησαν με την παρουσία τους Ο Πρόεδρος του ΣΣΕΑΠΑΔ κ.Γ.Ρούσκας,ο οποίος μας απηύθυνε και χαιρετισμό ,η Αντιπρόεδρος  του άνω Συλλόγου κυρία Λένα Κοντογεώργου ,η πρώην Προϊσταμένη της Δ Διεύθυνσης Εφάπαξ Παροχών κυρία Ζ. Κοτσάνη ,  ο κ.Γ.Στρίτζης υπάλληλος στον ΕΦΚΑ στο Τμήμα Εσόδων Παροχών της Δ/νσης Τομέων Συμβολαιογράφων  και η δικηγόρος κυρία Αντζελίνα Πλατή .

                ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Aνακοίνωση Γεν.Συνέλευσης

Με  μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων πραγματοποιήθηκε    τη Κυριακή

9 Φεβρουαρίου 2020    και ώρα 11.00  π.μ. στην Αθήνα

στην οδό Γ. Γενναδίου 4, (αίθουσα του πρώτου ορόφου του

Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών)                                        

η ορισθείσα  Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας μετά από

αναβολή στις 2 Φεβρουαρίου 2020 λόγω έλλειψης απαρτίας.Η Πρόεδρος κυρία Νίκη Γόντικα-Χονδρού μετά τις ευχές για το νέο έτος 2020  στη συνέχεια σύμφωνα με τα  θέματα της ημερήσιας  διάταξης έκανε το Διοικητικό Απολογισμό του 2019 .Ακολούθως διαβάστηκε ο Ισολογισμός  της χρήσης από 1.1.2019-31.12.2019 και ο Προϋπολογισμός  για το Οικονομικό έτος 2020 από τη Ταμία  Κυρία Μαρία Λιώτη  και  τέλος  ο Πρόεδρος  της Εξελεγκτικής Επιτροπής κύριος Αριστείδης Δράγιος διάβασε την έκθεση της Επιτροπής των Ελεγκτών και Διαχείρησης   του έτους 2019.

Η Γεν.Συνέλευση ομόφωνα ενέκρινε τον Απολογισμό ,Ισολογισμό και τον Προϋπολογισμό και απάλλαξε τα μέλη του Δ.Σ. και της Ελεγκτικής Επιτροπής από  κάθε ευθύνη.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ στη συνέχεια έκοψε τη πίτα  του Συλλόγου μας και τέλος ακολούθησε δεξίωση.

Την εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων Δικηγόρων  κυρία Αθανασία Χριστοπούλου και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Υγειονομικών κύριος Δημήτριος Γραμπάς.

Ανακοίνωση

Αγαπητοί Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια της διαβούλευσης προσθέσαμε στα άρθρα 25 και 29 του νομοσχεδίου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση το σχόλιο που ακολουθεί:

Επί των άρθρων 14 και 33 του ν.4387/2016 που αφορούν στον υπολογισμό της ανταποδοτικής σύνταξης:

Ενώ με την παράγραφο 1 των άρθρων θεσπίζεται ο κανόνας για εφαρμογή των νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων με ρητή παραπομπή στα άρθρα 7, 8, 27, 28, 30 του Νόμου, κατά την εφαρμογή του από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία και παρά τις προφορικές υποσχέσεις δεν συνυπολογίστηκαν οι κοινωνικοί πόροι, όπως ρητώς επιβάλλει το άρθρο 28 του Νόμου. Επιπλέον δεν υπήρχε συνυπολογισμός σε όσες περιπτώσεις υπήρχε υπερβάλλουσα εισφορά, όπως πχ. των συμβολαιογράφων (με αναλογικές εισφορές).

ΑΙΤΗΜΑ: Να υπάρξει ρητή πρόβλεψη στο άρθρο 33  για τον συνυπολογισμό των κοινωνικών πόρων και των  αναλογικών εισφορών των ασφαλισμένων.

Aνακοίνωση Γ.Σ -Συνεστίασης

Αγαπητοί  συνάδελφοι,

Σας γνωρίζουμε ότι,

Α) η ορισθείσα  Τακτική Γενική Συνέλευση,του Συλλόγου μας στις 2 Φεβρουαρίου 2020 ημέρα Κυριακή και ώρα 11,00  π.μ. στην Αθήνα στην οδό Γ. Γενναδίου 4, (αίθουσα του πρώτου ορόφου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών).λόγω έλλειψης απαρτίας αναβλήθηκε σύμφωνα με το Καταστατικό  για την επόμενη  Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020  στον ίδιο τόπο και ώρα με τα ίδια θέματα.και

Β)   Σας υπενθυμίζουμε ότι το χορευτικό  γεύμα του Συλλόγου μας  θα γίνει στις 23 Φεβρουαρίου 2020  ημέρα Kυριακή και ώρα   13  το μεσημέρι  στο Ξενοδοχείο  ΑΜΑΛΙΑ (Λεωφόρος Αμαλίας αρ.10).

Παρακαλούμε ενημερώστε μας για τη συμμετοχή σας  μέχρι  τις  12 Φεβρουαρίου 2020

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ