Ανακοίνωση

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι ,

                  Σας γνωρίζουμε ότι,

                     1.Μετά από αναβολή  από τις 4 Φεβρουαρίου 2023 λόγω μη ύπαρξης απαρτίας πραγματοποιήθηκε στις έντεκα (11) Φεβρουαρίου 2024 ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00 π.μ στην  Αθήνα στην οδό Γ.Γενναδίου αριθμός 4, η  Τακτική Γενική Συνέλευση  του Συλλόγου μας με συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Η Πρόεδρος κυρία Νίκη  Γόντικα έκανε τον Απολογισμό  για τη δράση του Διοικητικού Συμβουλίου  το έτος 2023,αναφέροντας τους συνεχείς  αγώνες του για την προώθηση των θεμάτων των συνταξιούχων συμβολαιογράφων συχνά και με κινητοποιήσεις μαζί με συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις,με επισκέψεις και υπομνήματα προς τους αρμόδιους υπουργούς και  διαρκή επικοινωνία με προϊσταμένους  διαφόρων υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, με κυρίαρχο θέμα την καθυστέρηση της απονομής των συντάξεων, την καθυστέρηση απόδοσης εισφοράς άρθρου 102 του ν.4387/2016 , τον επανυπολογισμό της ανταποδοτικής σύνταξης για τους συμβολαιογράφους που συνταξιοδοτήθηκαν  πριν την ισχύ του Ν.4387/2016,την καθυστέρηση της καταβολής των ληξιπροθέσμων νοσηλείων και λοιπών ιατρικών δαπανών, την πορεία των δικαστικών προσφυγών  .Ανέφερε επίσης την στη συνέχεια απόδοση  στον Σύλλογό μας από τον ΕΦΚΑ της εισφοράς των ετών 2018 και 2019,τις αυξήσεις 7,75% και 3% στις συντάξεις ,τους νέους νόμους  5018/2023  και  5078/2023 με  συνταξιοδοτικές  ρυθμίσεις (Προκαταβολή Επικουρικής Σύνταξης, Εργαζόμενοι Συνταξιούχοι, επιτάχυνση απονομής επικουρικών συντάξεων,χρέη προς ΕΦΚΑ ).

Επίσης  η πρόεδρος  ανακοίνωσε τη συμμετοχή του Συλλόγου στηνΤηλεδιάσκεψη της 7 Φεβρουαρίου 2024 με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ.Μηλαπίδη  και την εκπρόσωπο του ΕΦΚΑ  κυρία Πατούνα ,με κυρίαρχο θέμα τη διαφορετική ,άνιση και άδικη μεταχείριση των συνταξιοδοτηθέντων συμβολαιογράφων πριν από τον Νόμο 4287/2016 σε αντίθεση με τους συμβολαιογράφους που συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον ως άνω Νόμο,Η αρνητική θέση του κ,Μηλαπίδη και της κυρίας Πατούνα δεν άφησαν  περιθώρια για ελπίδες επίλυσης του θέματος.

Τέλος η πρόεδρος  αναφέρθηκε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2023 και σ’ αυτές που θα ακολουθήσουν το 2024(Χορός στις 10.3.2024 στο Ξενοδοχείο Αμαλία  κ.λπ).

Ακολούθως  η Ταμίας κυρία Μαρία Λιώτη  διάβασε τον ισολογισμό της χρήσης 2023 καθώς και τον Προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

Ο Πρόεδρος της  Εξελεγκτικής Επιτροπής κ.Αριστείδης Δράγιος διάβασε στη συνέχεια  την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής της χρήσης 2023.

Η  Γενική Συνέλευση ομόφωνα ενέκρινε το Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό και απάλλαξε τα μέλη του Δ.Σ.και της Ε.Ε από κάθε ευθύνη.

Η  Γενική Συνέλευση επίσης συναίνεσε σε σχετική πρόταση της Προέδρου να υπάρχει συνεργασία του Συλλόγου μας  με τους  Συλλόγους των συνταξιούχων συμβολαιογράφων Γαλλίας ,Βελγίου και Ιταλίας προς ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα και προβλήματα  που απασχολούν τους συνταξιούχους συμβολαιογράφους και ακόμη να ιδρυθεί  Ευρωπαϊκό Σωματείο συνταξιούχων συμβολαιογράφων αν υπάρξει συμφωνία και των λοιπών Συλλόγων..

Στη Γ.Σ παρέστησαν η Πρόεδρος του Συλλόγου των Συνταξιούχων Δικηγόρων κυρία Παναγιώτα Τσακούλια και η υπεύθυνος του πολιτιστικού΄Τμήματος κυρία Ρόζη-Ειρήνη  Κουχτσόγλου και γνωστοποίησαν προσεχείς εκδηλώσεις του Συλλόγου τους.

 Ακολούθησε  η κοπή της Πίτας από την Πρόεδρο  με  ευχές για το νέο έτος 2024 και δεξίωση με εδέσματα και καφέ με κάλυψη των εξόδων από τον ΣΣΕΑΠΑΔ. Τα δύο νομίσματα έπεσαν στην κυρία Τσακούλια και τη Λαρισαία συνάδελφο κυρία Μαρία Δάσιου-Κώτσιου  αντίστοιχα  και

2. Οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του μηνός  Μαρτίου 2024 θα καταβληθούν στις  26 Φεβρουαρίου 2024 ,ημέρα Δευτέρα.

                                           Μ ε    τ ι μ ή

   Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η  ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ      

  ΝΙΚΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΟΝΤΙΚΑ-ΧΟΝΔΡΟΥ                  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ  ΑΓΓΑΝΗ -ΣΤΥΛΙΑΝΕΣΗ

Ανακοίνωση

Κυρίες και  Κύριοι Συνάδελφοι,

Ι.Σας υπενθυμίζουμε την Ετήσια  Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας  και τη κοπή της πίτας τη Κυριακή στις 11 Φεβρουαρίου 2024 στις 11 π.μ στο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο,Αθήνα,οδός Γεωργίου  Γενναδίου 4 και

ΙΙ.Περιμένουμε τη συμμετοχή σας στο μουσικοχορευτικό  αποκριάτικο γεύμα του Συλλόγου μας τη Κυριακή  στις 10 Μαρτίου 2024 ώρα 13 μμ.στο Ξενοδοχείο Αμαλία (Λεωφ.Αμαλίας 10) .

                                                           Μ ε    τ ι μ ή

 Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Η  ΓΕΝΙΚΗ    ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

Νίκη-Ελευθερία Γόντικα-Χονδρού             Ευαγγελία Αγγάνη-Στυλιανέση

Ανακοίνωση

                                                                                       Αθήνα  22 Ιανουαρίου 2024

                       Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι ,

                  Σας γνωρίζουμε ότι,

1.    Σε εγκύκλιο του ΕΦΚΑ δημοσιεύονται αναλυτικά οι νέες διατάξεις για τους εργαζόμενους συνταξιούχους που «ήρθαν» μαζί με το νέο ασφαλιστικό Νόμο 5078  που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α’ 211/20-12-2023. Συγκεκριμένα ο ΕΦΚΑ στη νέα του εγκύκλιο με αριθμό 1/2024 που δημοσιεύθηκε στις 15.1.2024 κοινοποιεί τις διατάξεις του άρθρου 114 του ν. 5078/2023 με το οποίο αντικαταστάθηκε το άρθρο 20 του ν. 4387/2016

2.    Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024  θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις  του μηνός Φεβρουαρίου 2024.

3.    Μέχρι το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο θα φθάσει προς επίλυση η  συνταγματικότητα ή μη των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα, σε ό,τι αφορά τα δώρα και το επίδομα της άδειας, για το επίμαχο διάστημα του 11μήνου,από το 2015 ως το 2016 (νόμος Κατρούγκαλου) καθώς ο Αρειος Πάγος Τμήμα Εργατικών Διαφορών (Β Τμήμα), σε αντίθεση με το Συμβούλιο της Επικρατείας, έκρινε ότι οι εν λόγω περικοπές είναι συνταγματικές και ορθώς έγιναν. Λόγω της αντίθεσης ανάμεσα στα δύο Ανώτατα Δικαστήρια η αμετάκλητη απόφαση επί του θέματος θα ληφθεί από το ΑΕΔ, όπου μετέχουν οι πρόεδροι των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας και μέλη τους και

4.    Το Σάββατο στις 20 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η ημερήσια  εκδρομή του Συλλόγου μας στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα  2023 ΕΛΕΥΣΙΣ  και στην παραλία  Ασπροπύργου.

                                                                                       Με τιμή

                     Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η  ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ      

              ΝΙΚΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΟΝΤΙΚΑ-ΧΟΝΔΡΟΥ                  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ  ΑΓΓΑΝΗ -ΣΤΥΛΙΑΝΕΣΗ

ΕΥΧΕΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ

Γ.ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ 4

10678  ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ-ΦΑΞ: 210 3303565

e-mail: pasysysy@gmail.com

                                                                            Αθήνα  18  Δεκεμβρίου 2023

                       Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι ,

                                                                            Σας γνωρίζουμε ότι,

1.Επίσκεψη στο Μουσείο Κοτσανάς

Στις 16 Δεκεμβρίου 2023 ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε επίσκεψη με ξενάγηση στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας (Κοτσανάς) με προσφορά στη συνέχεια στους παρευρεθέντες  ροφημάτων, σε καφέ στην οδό Βαλαωρίτου.

2.Κύριες και επικουρικές συντάξεις

Την Tρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και οι  επικουρικές συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου 2024 από τον e-ΕΦΚΑ. Επισημαίνεται ότι οι κύριες συντάξεις συνταξιούχων,που δεν έχουν προσωπική διαφορά, θα είναι αυξημένες κατά 3% με αποτέλεσμα η εθνική σύνταξη για το 2024 να διαμορφώνεται στα 426,17 Ευρώ.Επίσης αναπροσαρμόζονται προς τα άνω και τα ποσά της ανώτατης σύνταξης 5.114,04 Ευρώ και της ανώτατης επικουρικής 1.534,21 Ευρώ.

3. Επίδομα Προσωπικής Διαφοράς 

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 θα καταβληθεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς με ποσά που κυμαίνονται από 100 – 200 ευρώ σε συνταξιούχους με προσωπική διαφορά από 10 ευρώ και πάνω και με ποσά συντάξεων έως 1.600 ευρώ.

Ευχές  για τις γιορτές.

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων  Συνταξιούχων Συμβολαιογράφων σας εύχονται  Χαρούμενα  Χριστούγεννα  και Υγεία , Ευημερία  και  Ειρήνη  τον  καινούργιο  Χρόνο  2024.

                                                  Με τιμή

                     Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η  ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ      

ΝΙΚΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΟΝΤΙΚΑ-ΧΟΝΔΡΟΥ                  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ  ΑΓΓΑΝΗ -ΣΤΥΛΙΑΝΕΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

                                                                            Αθήνα 20 Νοεμβρίου 2023

Κυρίες και  Κύριοι Συνάδελφοι,

Σας γνωρίζουμε ότι,

1.ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ.

Στις 18 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη μελών του Συλλόγου μας στον Πύργο της Βασίλισσας  στο Ιλιον Αττικής. Όλα τα παρευρεθέντα μέλη μας ενθουσιάστηκαν από την περιήγηση και από τη θαυμάσια ξενάγηση του κυρίου  Βασίλη Κουτσαβλή.

2.ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΗΝΌΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 .

Στις 27 Νοεμβρίου 2023  ημέρα Δευτέρα  θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του μηνός Δεκεμβρίου 2023.

                                                Με τιμή

 Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Η  ΓΕΝΙΚΗ    ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

Νίκη-Ελευθερία Γόντικα-Χονδρού             Ευαγγελία Αγγάνη-Στυλιανέση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΘΕΜΑ :ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΗΝΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023 .

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Σας γνωρίζουμε ότι,

Οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του μηνός ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023 θα καταβληθούν  την ΠΕΜΠΤΗ   26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2023.

                                                            Μ ε    τ ι μ ή

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Η ΓΕΝΙΚΗ    ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

Νίκη-Ελευθερία Γόντικα-Χονδρού             Ευαγγελία Αγγάνη-Στυλιανέση

Ανακοίνωση

   Αγαπητοί συνάδελφοι,

                                     Σας γνωρίζουμε ότι,

 1. ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΗΝ  ΑΙΓΙΝΑ

Στις 30 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία με τη συμμετοχή μελών

 και φίλων του Συλλόγου μας  ημερήσια εκδρομή  στο ιστορικό νησί του

 Σαρωνικού ΑΙΓΙΝΑ.

 2.ΔΙΑΚΟΠΕΣ.

Τα γραφεία  του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων Συμβολαιογράφων θα παραμείνουν κλειστά λόγω θερινών διακοπών  από 10 Ιουλίου μέχρι  και 3 Σεπτεμβρίου  2023.

Ευχόμαστε σ’ όλους  να περάσετε ένα ξεκούραστο και δροσερό καλοκαίρι.

                                   Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

                     Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η  ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ      

ΝΙΚΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΟΝΤΙΚΑ-ΧΟΝΔΡΟΥ                  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ  ΑΓΓΑΝΗ -ΣΤΥΛΙΑΝΕΣΗ

Ανακοίνωση

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

                                                 Σας γνωρίζουμε ότι,

1.ΑΓΩΓΕΣ

Όπως μας πληροφόρησε το δικηγορικό γραφείο της κυρίας Αντζελίνας Πλατή  συζητήθηκαν ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών. οι αγωγές  των οποίων οι δικάσιμοι είχαν οριστεί στις  7.6.2023 και 13.6.2023, ενώ αναβλήθηκε  κατόπιν αιτήματος του ΕΦΚΑ για τις 29.9.2023 η δικάσιμος της αγωγής ,που είχε προσδιοριστεί  (μετ’ αναβολή) στις 26.5.2023.

2 . ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του μηνός Ιουλίου 2023 θα καταβληθούν στις 27 Ιουνίου 2023 ημέρα Τρίτη.

3.ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΗΝ  ΑΙΓΙΝΑ

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σύλλογός μας στις 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 ημέρα Παρασκευή θα πραγματοποιήσει  ημερήσια εκδρομή  στο  νησί  ΑΙΓΙΝΑ.

Δηλώστε συμμετοχή ως 22 Ιουνίου (35  ΕΥΡΩ  το άτομο).

                                          Με τιμή

                   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ      

ΝΙΚΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΟΝΤΙΚΑ-ΧΟΝΔΡΟΥ                          ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ  ΑΓΓΑΝΗ -ΣΤΥΛΙΑΝΕΣΗ

Aνακοίνωση

ΘΕΜΑ :ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 .

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

                                                       Σας γνωρίζουμε ότι,

Την  Παρασκευή , 26 Μαϊου 2023  ,θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές

συντάξεις  του μηνός   Ιουνίου 2023.

                                                           Μ ε    τ ι μ ή

 Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Η  ΓΕΝΙΚΗ    ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

Νίκη-Ελευθερία Γόντικα-Χονδρού             Ευαγγελία Αγγάνη-Στυλιανέση

Ανακοίνωση

Αγαπητοί συνάδελφοι,

                                     Σας γνωρίζουμε ότι,

 1.ΑΓΩΓΕΣ

Όπως μας πληροφόρησε το δικηγορικό γραφείο της κυρίας Αντζελίνας Πλατή  συζητήθηκαν ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών οι αγωγές μετά από αναβολή  από τις 12 Δεκεμβρίου 2022.

Επίσης ορίστηκαν  δικάσιμοι για τις υπόλοιπες αγωγές στις 26.5.2023,στις 7.6.2023 και 13.6.2023.

.ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΗ  ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Στις 13 Μαϊου 2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία με τη συμμετοχή μελών και φίλων του Συλλόγου μας  ημερήσια εκδρομή  στο ιστορικό νησί του Σαρωνικού ΣΑΛΑΜΙΝΑ.

                                                  Με τιμή

                     Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η  ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ       

ΝΙΚΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΟΝΤΙΚΑ-ΧΟΝΔΡΟΥ                  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ  ΑΓΓΑΝΗ -ΣΤΥΛΙΑΝΕΣΗ