Ανακοίνωση Συλλόγου-2019-Ενημέρωση για το νέο φορολογικό και τις νομοθετικές εξελίξεις στο Κτηματολόγιο-05.12.19

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Την  Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019  και ώρα 15.00, στον 1o όροφο του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο από τον  Πρόεδρο του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ. Γεώργιο Ρούσκα και την Ταμία Ευτυχία Καραστάθη και για τις νομοθετικές εξελίξεις στο Κτηματολόγιο από το  Γενικό Γραμματέα του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ. Θεόδωρο Χαλκίδη.

   Με τιμή

             O Πρόεδρος                                                              Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                                           Θεόδωρος Χαλκίδης

Συνημμένα αρχεία:

Ανακοίνωση Συντονιστικής 7-11-2019 – Πρόστιμα εκπρόθεσμης δήλωσης στο Κτηματολόγιο

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε, ότι στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με το Κτηματολόγιο ανακοινώθηκε, ότι τα πρόστιμα για την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης του Ν. 2308/1995 θα ενεργοποιηθούν εντός του πρώτου εξαμήνου του νέου έτους. Συνεπώς, μέχρι τις 31-12-2019 οι δηλώσεις υποβάλλονται χωρίς τον κίνδυνο επιβολής προστίμου.

Ειδικότερα, ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός ως προς την εφαρμογή του νόμου για την επιβολή του προστίμου για την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης του Ν. 2308/1995, καθώς και για την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, και ανακοίνωσε ότι το ύψος των προστίμων θα συνδέεται τόσο με την αξία της ακίνητης ιδιοκτησίας όσο και με τον χρόνο καθυστέρησης υποβολής της δήλωσης.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρούσκας

Eγκύκλιος Συντονιστικής-60 2019-Ανάρτηση στην ιστοσελίδα ενημερώσεων Κτηματολογίου

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα του ΣΣΕΑΠΑΔ (https://enotariat.gr/?page_id=5545/) έχει δημιουργηθεί ειδικός σύνδεσμος για το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, στον οποίο φιλοξενούνται έγγραφα και ανακοινώσεις ανά θεματική κατηγορία.

Εφεξής και για λόγους ταχύτητας στην ενημέρωσή σας, η ανάρτηση και η αναζήτηση όλων των εγγράφων και ανακοινώσεων που αφορούν το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ θα γίνεται στον συγκεκριμένο σύνδεσμο και δεν θα αποστέλλεται ξεχωριστή ανακοίνωση ή εγκύκλιος.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρούσκας