Ανακοίνωση Συντονιστικής 30-9-2021 – Ανακοίνωση νομοθετικής ρύθμισης για παράταση ισχύος βεβαιώσεων μηχανικών

ΘΕΜΑ: «Ανακοίνωση νομοθετικής ρύθμισης για την παράταση ισχύος βεβαιώσεων μηχανικών»

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, προανήγγειλε, ότι πρόκειται να κατατεθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα χορηγείται τρίμηνη παράταση ισχύος βεβαίωσης μηχανικού, έως και τις 31.12.2021. Από το υπουργείο υπογραμμίζεται, ότι αυτή είναι και η τελευταία παράταση που δίνεται.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Υφυπουργός ΠΕΝ, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς, είχε προαναγγείλει τα ανωτέρω, με την εξής δήλωσή του :

Λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική αύξηση του αφορολόγητου στις γονικές παροχές που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης –εξαγγελία που οδήγησε σε μεγάλο όγκο νέων μεταβιβάσεων ακινήτων– σε συνδυασμό δε με τις νέες αντικειμενικές τιμές ακινήτων που θα ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου του 2022 και αξιολογώντας τις αναφορές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, των Συμβολαιογράφων καθώς και του τεχνικού κόσμου, παρατείνουμε την ισχύ της βεβαίωσης μηχανικού μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2021. Δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να επωφεληθούν των ευεργετικών νέων δεδομένων, ωστόσο καθίσταται σαφές ότι αυτή η παράταση θα είναι και η τελευταία“.

Θα ακολουθήσει αναλυτικότερη ανακοίνωση.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρούσκας