Δελτίο Τύπου – 14 Απριλίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ 4- ΤΗΛ 210 3303565

Αθήνα, 14.04.2014

———————–

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Α) ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Μετά την αποβίωση του συναδέλφου Γεωργίου Κατσάτου, Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, την θέση του συμβούλου κατέλαβε η πρώτη αναπληρωματική σύμβουλος κ. Δομνίκη Κριμπόγιαννη – Αλευρά, η οποία κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 14.4.2014 δέχτηκε να είναι τακτικό μέλος αυτού.

Επακολούθησε εκλογή Αντιπροέδρου και το Διοικητικό Συμβούλιο, εξέλεξε ως Αντιπρόεδρο αυτού τον σύμβουλο κ. Δημήτριο Θανόπουλο, στον οποίο τα μέλη εξέφρασαν τα θερμά τους συγχαρητήρια και του ευχήθηκαν, με την ιδιότητά του αυτή να συμβάλει στην υλοποίηση των σκοπών του Συλλόγου.

Β) ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΔΑΠΑΝΕΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Η Διεύθυνση Τομέων Συμβολαιογράφων, Τμήμα Εσόδων – Παροχών με το υπ’ αριθμόν πρωτ 30630/2565/1 της 5.3.2014 έγγραφό της, διαβίβασε προς τον ΕΤΑΑ, (Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών) αίτημα χρηματοδότησης προς ΕΟΠΥΥ για εξόφληση ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων – δαπανών ασφαλισμένων, που κατέβαλαν για παρακλινικές εξετάσεις, αμοιβές ιατρών κ.λ.π. συνολικού ύψους 261.822,31 ευρώ, που αφορά περίοδο μέχρι Νοέμβριο 2011 πλην δαπανών νοσηλείας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι εκκαθαρισμένες αιτήσεις οφειλών ύψους 217.067,17 έτους 2011 για τις οποίες σχετικό αίτημα είχε διαβιβαστεί στις 24.9.2013, 14.10.2013, 19.11.2013 και πρόσφατα επανυποβλήθηκε στις 5.3.2014 εξακολουθεί να παραμένει σε εκκρεμότητα.

Τα παραπάνω αιτήματα η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΤΑΑ τα υπέβαλε στον ΕΟΠΥΥ. Από τα αιτήματα αυτά α) το μεν ποσό των 261.822,31 εγκρίθηκε με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 118/2.4.2014 επιτροπικό ένταλμα του ΕΟΠΥΥ και θα αρχίσει η καταβολή στους δικαιούχους με κατάθεση των οφειλομένων ποσών στους δηλωθέντες λογαριασμούς τους και β) το αίτημα των 217.067,17 ευρώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα εξετασθεί στις 22.4.2014 και θα καθορισθεί ο χρόνος για την έγκρισή του. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας με παρέμβασή του, ζητεί την άμεση πληρωμή και του ποσού αυτού δεδομένου ότι οι ασφαλισμένοι στο Ταμείο, υποχρεώθηκαν να πληρώσουν για την Υγεία τους αρκετά και υπέρογκα ποσά.

Γ) ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΦ ΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ

Από τις πληροφορίες που έχουμε από την Διεύθυνση Παροχών του Ταμείου μας, ειδοποιήθηκαν ήδη οι έχοντες προτεραιότητα δέκα έξι (16) συνάδελφοι να συμπληρώσουν τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να τους καταβληθεί το εφάπαξ.

Θα επακολουθήσει άλλη σταδιακή καταβολή με τους επόμενους δέκα έξι (16) δικαιούχους και τέλος στην τρίτη σταδιακή καταβολή, θα ικανοποιηθούν και οι υπόλοιποι δικαιούχοι, των οποίων οι αιτήσεις είναι εκκαθαρισμένες, μέχρι εξαντλήσεως του εγκριθέντος ποσού των 2.000.000 ευρώ.

Δ) ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, στα πλαίσια του προγράμματος δράσης και εκδηλώσεων του έτους 2014 πραγματοποίησε της εξής εκδηλώσεις :

1) Στις 1 Μαρτίου 2014 έγινε επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

2) Στις 9 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση στην Κοσμική – Μουσική ταβέρνα «ΕΛΑΦΟΚΥΝΗΓΟΣ», η οποία είχε μεγάλη συμμετοχή και η όλη εκδήλωση είχε απόλυτη επιτυχία. Χαρακτηριστικό της συνεστίασης ήταν το εκλεκτό μενού, το ωραίο μουσικό πρόγραμμα, το κέφι και χορός. Παραβρέθηκαν εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αγαίου και Δωδεκανήσου η Γενική Γραμματέας κ.Χριστοπούλου – Σταμέλλου, η οποία μετέφερε και τον χαιρετισμό του Προέδρου κ.Βλαχάκη, που δεν παρέστη λόγω κωλύματός του, οι σύμβουλοι κ. Μ.Πουλαντζά και Αθαν. Δράγιος, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του προσωπικού του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου η κ. Ελεάνα Ζαχαράτου, από τον Σύλλογό μας ο Πρόεδρος κ.Αριστείδης Δράγιος, ο Γεν. Γραμματέας κ.Ευστάθιος Φουρλής και ο Σύμβουλος κ Δ. Θανόπουλος μετά των συζύγων τους, η σύμβουλος κ. Λαμπαδαρίδου και πολλά μέλη συνταξιούχων και

3) Επίσης στις 10 Απριλίου 2014 πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στο Μουσείο Μπενάκη και όσοι παραβρέθηκαν εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και τα συγχαρητήρια για τις εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Παρατίθενται στην ιστοσελίδα και φωτογραφικά στιγμιότυπα των εκδηλώσεων.

Ε) ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι Προσεχείς εκδηλώσεις του Συλλόγου, αναφέρονται σε ιδιαίτερη ανακοίνωση

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΡΑΓΙΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΦΟΥΡΛΗΣ