Ανακοίνωση Συλλόγου – 15.4.2022 Αναστολή αποχής – Πρόσκληση σε έκτακτη Γ.Σ. 5.5.2022

ΘΕΜΑΤΑ:    1) Αναστολή αποχής

2) Πρόσκληση σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου για την 5η Μαΐου 2022

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας, χθες Πέμπτη, 15.04.2022, αναφορικά με τη βεβαίωση περί μη οφειλής ΤΑΠ στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τίτλο «Δουλειές Ξανά: κ.ο.κ.», με την οποία ικανοποιήθηκε στο σύνολό του το αίτημα της από 04.04.2022 Γενικής Συνέλευσης για την μη εμπλοκή καθ’ οιονδήποτε τρόπο του συμβολαιογράφου στην εγγυοδοσία και στην υποβολή αίτησης για την έκδοση της βεβαίωσης περί μη οφειλής ΤΑΠ, οι οποίες θα γίνονται αποκλειστικά και μόνον από τους συμβαλλόμενους.

Κατόπιν της έναρξης διαλόγου σε ανώτατο πολιτειακό επίπεδο αναφορικά με τα προβλήματα δυσλειτουργίας του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» και ειδικότερα τα διαπιστωμένα προβλήματα, σήμερα, που έχουν ανακύψει από τη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών υποβολής αιτήσεων καταχώρισης πράξεων του Ελληνικού Κτηματολογίου, και των σχετικών αιτημάτων μας για την αναστολή της υποχρεωτικής χρήσης των συγκεκριμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και την σταδιακή εφαρμογή αυτής, εφόσον προηγηθεί πλήρης και έγκυρη ενημέρωση και εκπαίδευσή μας και σε αναμονή των σχετικών αποφάσεων της Πολιτείας.

Επειδή, το Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών δεν θα ενταχθεί άμεσα, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, στον Φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ».

Επειδή, μετά από σχετικές επαφές με τα αρμόδια Υπουργεία, ήδη έχει εκδοθεί η υπ’ αριθ. 20/15.04.2022 Εγκύκλιος της ΣΕΣΣΕ με θέμα «Αμοιβή διαχειριστικών ενεργειών των συμβολαιογράφων».

 

Αναστέλλεται η αποχή μας μέχρι την επόμενη έκτακτη Γενική Συνέλευση, την οποία συγκαλώ σύμφωνα με το άρθρο 105 παρ.2 Ν.2830/2000 και το άρθρο 1 ΠΔ 19/15.05.1991 για τις 5 Μαΐου 2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:30, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα), με θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1) Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης.

2) Ενημέρωση για το ζήτημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής των πράξεών μας στο Ελληνικό Κτηματολόγιο και λήψη απόφασης για τη συνέχιση ή μη της αποχής μας.

Με τιμή

O Πρόεδρος
Γεώργιος Ρούσκας