ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Έκτακτη Γ.Σ.-Τρίτη 14.3.2023-15:00-Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούνται τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 105 του Ν.2830/2000 «Κώδικας Συμβολαιογράφων» και του άρθρου 1 του Π.Δ. 190/15.5.1991, να προσέλθουν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία θα γίνει στην Αθήνα, την                           7η Μαρτίου 2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 15.30΄μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52-Αθήνα).

            Όσοι εκ των συναδέλφων κατοικούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων από την έδρα του Συλλόγου, είναι δυνατόν με επιστολή τους προς τη Συνέλευση ν’ αντιπροσωπευθούν από συνάδελφό τους. Κάθε συμβολαιογράφος μπορεί να αντιπροσωπεύσει ένα μόνο συνάδελφό του (άρθρο 1 παρ.3 του Π.Δ.190/1991).

            Αν δεν υπάρξει η υπό του νόμου οριζόμενη απαρτία (τουλάχιστον το 1/6 των εγγεγραμμένων μελών του Συλλόγου), η Συνέλευση θα επαναληφθεί χωρίς νέα πρόσκληση την επόμενη Τρίτη 14 Μαρτίου 2023, στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα (15.30’ μ.μ.) με τα αυτά θέματα, οπότε συνεδριάζει και αποφασίζει ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρισταμένων (άρθρα 105 παρ.2 του Ν.2830/2000 και 1 παρ.4 του Π.Δ.190/1991, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει).

            Όποιος συνάδελφος το επιθυμεί, δύναται να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση και διαδικτυακά κατά τις ανωτέρω ορισθείσες ημερομηνίες και ώρες.

Θ Ε Μ Α Τ Α

  1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα Γενικής Συνέλευσης
  2. Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί-Σύμβαση με εταιρεία Newsphone.
  3.  Ενημέρωση για την εξέλιξη των εξής θεμάτων:

α) Επίκαιρo θέμα: Πρόσφατα ψηφισθείσες διατάξεις με άρθρο 92 Ν.5007/2022 για τροπ. άρθρου 20 Ν.4251/2014 (golden visa) (εισηγητές κ.κ. Γεώργιος Ρούσκας & Λαμπρινή Κορομπέλη)

β) Θέματα ΥΠΕΝ-ηλεκτρονική ταυτότητα ακινήτου (εισηγητής κ. Γεώργιος Ρούσκας)

γ) Θέματα Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης – e-μεταβίβαση (εισηγητής κ. Θεόδωρος Χαλκίδης)

δ) Θέματα Υπουργείου Δικαιοσύνης (εισηγητές κ.κ. Γεώργιος Ρούσκας & Ελένη Κοντογεώργου)

  1. Ασφαλιστικές εισφορές συμβολαιογράφων (εισηγητής κ. Γεώργιος Ρούσκας)
  2. Κρατικά – τραπεζικά συμβόλαια (εισηγητές κ.κ. Νικόλαος Παπαθέου & Ευτυχία Καραστάθη).

-2-

  1. Εισήγηση μειοψηφίας.
  2. Τοποθετήσεις μελών της Γενικής Συνέλευσης και γενική συζήτηση.
  3. Απαντήσεις Προέδρου Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ., κ. Γεωργίου Ρούσκα.
  4. Λήψη αποφάσεων.

Αθήνα,  28 Φεβρουαρίου 2023

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΟΥΣΚΑΣ

 

Όποιος συνάδελφος το επιθυμεί, δύναται να αποστείλει τις ευκρινείς, συντόμως και ακριβώς διατυ-             -πωθείσες ερωτήσεις του σχετικές με τα ανωτέρω θέματα, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, στο email: notaries@notariat.gr,  προκειμένου να ομαδοποιηθούν και ν’απαντηθούν από τα αρμόδια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου   

Προς

                                                                                                            τη Γενική Συνέλευση

των μελών του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ.

                                                                                                            Αθήνα           

 

 

ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ

Αξιότιμε Κύριε/Κυρία,

………………….…………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………………….

Επειδή κατοικώ σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 χλμ. από την έδρα του Συλλόγου, σας διορίζω πληρεξούσιό μου και παρακαλώ, να με αντιπροσωπεύσετε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου της 7ης Μαρτίου 2023 ή σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία σε περίπτωση αναβολής ή ματαιώσεως αυτής*.

                                                                                    …………………..……….. 2023

                                                                                                Με τιμή

* Επισημάνσεις

  • να τεθεί ευδιάκριτα η υπογραφή και σφραγίδα του εντολέα στο έγγραφο αυτό, το οποίο πρέπει έγκαιρα να αποσταλεί στον εντολοδόχο.
  • o εντολέας πρέπει προηγουμένως να επικοινωνήσει με τον εντολοδόχο και να λάβει τη ρητή έγκρισή του, ώστε να αποφευχθεί η ανάθεση πολλών εντολών στο ίδιο πρόσωπο κατ’ εφαρμογή της απαγορευτικής διάταξης του άρθρου 1 παρ.3 του Π.Δ. 190/1991.