Υπενθύμιση-Ανακοίνωση Σ.Ε.Σ.Σ.Ε.-3.5.2023-Συνέδριο IRENE-Ρέθυμνο-3.6.2023

ΘΕΜΑ: Συνέδριο του I.R.E.N.E στην Κρήτη

Αγαπητοί συνάδελφοι,

            Σε συνέχεια της υπ’αριθμ.πρωτ. 46/13.03.2023 ανακοίνωσης της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, σας υπενθυμίζουμε ότι το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Συμβολαιογραφικών Μελετών και Ερευνών (IRENE) διοργανώνει στο Ρέθυμνο της Κρήτης στις 3 Ιουνίου 2023 (3.6.2023) επιστημονικό συνέδριο.

Στο συνέδριο θα αναλύεται η νομική επικαιρότητα και πρακτικά ζητήματα κληρονομιών που αφορούν τους συμβολαιογράφους, αλλά και όλους τους νομικούς.

Συγκεκριμένα, το πρώτο  μέρος θα αφορά την εξέλιξη και την εφαρμογή στην πράξη του Ευρωπαϊκού Δικαίου των διεθνών κληρονομιών, ειδικότερα του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου 650/2012, ο οποίος τέθηκε σε εφαρμογή στις 17 Αυγούστου 2015.  Επτά ή οκτώ χώρες θα συμμετάσχουν με εκπροσώπους και θα διεξαχθεί συζήτηση με αυτούς με τη μορφή στρογγυλής τράπεζας.

Το τελευταίο μέρος του συνεδρίου θα αφορά το ηλεκτρονικό συμβολαιογραφικό έγγραφο.

Ο Πρόεδρος του I.R.E.N.E., κ.Pierre Becqué, θα παρουσιάσει τα πορίσματα της επιστημονικής ημερίδας του I.R.E.N.E. που διεξήχθη στο Παρίσι στις 7.10.2022 και θα αναφερθεί στο καθεστώς που ισχύει σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

            Το κόστος συμμετοχής στο συνέδριο ανέρχεται στο ποσό των ευρώ εκατό (100) και θα υπάρχει μετάφραση  σε αγγλικά και γαλλικά.  

Σας αποστέλλονται εκ νέου, συνημμένα, η δήλωση συμμετοχής, το οριστικό  πρόγραμμα του συνεδρίου, καθώς και κατάλογος με προτεινόμενα ξενοδοχεία.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Ρούσκας