Ανακοίνωση Συλλόγου-5.9.2023-Ξέναγηση στην έκθεση συμ/φου-εικαστικού Αρτέμιδος Χατζηγιαννάκη-16 & 17.9.2023-Λουτρό των Αέρηδων

 Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Σας γνωρίζουμε ότι η συμβολαιογράφος-εικαστικός  Άρτεμις Χατζηγιαννάκη, συμμετέχει με έργα ζωγραφικής της, σε Έκθεση, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού και το δημοσιογράφο και συγγραφέα Νίκο Βατόπουλο, με τίτλο «Βρυσάκι. Αναζητώντας τη χαμένη συνοικία».

Η έκθεση που φιλοξενείται στο Λουτρό των Αέρηδων, περιλαμβάνει αντικείμενα από τις συλλογές του Μουσείου, καθώς και υδατογραφίες της συμβολαιογράφου-εικαστικού Αρτέμιδος Χατζηγιαννάκη, αναδεικνύοντας έτσι την ανθρωπογεωγραφία της παλαιάς χαμένης συνοικίας των Αθηνών, η οποία βρισκόταν στον χώρο που καταλαμβάνει σήμερα ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Αγοράς.

Στους χώρους της ως άνω Έκθεσης, στο ιστορικό μνημείο του Λουτρού των Αέρηδων (Κυρρήστου 8, Πλάκα) οργανώνεται ξενάγηση από την κα Χατζηγιαννάκη, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρες 11:00 έως 14:30 μμ, για 50 άτομα συνολικά, ανά ημέρα ξενάγησης, που θα μοιραστούν σε δύο ομάδες των 20-25 ατόμων έκαστη. Η ώρα έναρξης, για την πρώτη ομάδα, θα είναι στις 11:00 πμ και θα έχει διάρκεια  μία έως μιάμιση ώρα, ενώ η ξενάγηση για τη δεύτερη ομάδα ξεκινά στη 13:00 μμ. Το εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο είναι 3 ευρώ, ενώ για άτομα άνω των 65 ετών υπάρχει μειωμένο εισιτήριο.

Όποιος συνάδελφος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην ανωτέρω ξενάγηση, καλείται να δηλώσει στο Σύλλογο (notaries@notariat.gr) την ημέρα και την ώρα της ξενάγησης που επιθυμεί να παρακολουθήσει, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 13.9.2023. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://notarte.gr. Συνημμένα, σας αποστέλλουμε την αφίσα της Έκθεσης και το σχετικό δελτίο τύπου.

Με τιμή

                      Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γενικός Γραμματέας

                  Γεώργιος Ρούσκας                                                           Θεόδωρος Χαλκίδης