Κοινή σύσκεψη επιστημονικών φορέων στον ΔΣΑ

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΏΝ ΦΟΡΕΏΝ
Αθήνα, 29/2/2016
Κοινή σύσκεψη επιστημονικών φορέων στον ΔΣΑ

Κοινή σύσκεψη των επιστημονικών φορέων για το ασφαλιστικό, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων επανέλαβαν την αμετακίνητη θέση τους ότι το ασφαλιστικό προσχέδιο της κυβέρνησης είναι ανορθολογικό, μη βιώσιμο, έχει απροκάλυπτα φορολογικό-δημοσιονομικό χαρακτήρα, παραβιάζει τις αρχές του ασφαλιστικού δικαίου και γι αυτό πρέπει να αποσυρθεί.
Προς την κατεύθυνση αυτή, οι επιστημονικοί φορείς αποφάσισαν να εντείνουν και να κλιμακώσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό:
• Εχουν δρομολογήσει συνάντηση με εκπροσώπους της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Ελλάδα, στους οποίους θα καταθέσουν αναλυτικά τις θέσεις και τις προτάσεις τους για το ασφαλιστικό σύστημα.
• Ζητούν από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό, να αλλάξουν την στάση τους και να τροποποιήσουν επί το ορθογικότερον τις προτάσεις τους ώστε να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος, στη βάση της λειτουργίας ενός ανεξάρτητου Ενιαίου Ταμείου επιστημόνων-ελευθέρων επαγγελματιών, όπως ανάλογα ανακοινώθηκε ότι θα γίνει με τον ΟΓΑ.
Οσον αφορά τις κινητοποιήσεις:
• Πραγματοποιούν αύριο, Τρίτη, 1/3/2016, στις 10 το πρωί, συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών συστημάτων στο Μοσχάτο, Χανδρή 1 και Θεσσαλονίκης.
• Συμμετέχουν ενεργά και δυναμικά στις πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στις 9 Μαρτίου 2016.
• Καλούν τα μέλη τους, την ημέρα που θα τεθεί σε εφαρμογή το taxisnet για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, να απέχουν από την υποβολή τους και εξήγγειλαν συμβολικό αποκλεισμό των εφοριών της χώρας για την ημέρα εκείνη.

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος & Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Ένωση Φοροτεχνικών Ελλάδος, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, Ένωση Ελλήνων Χημικών