ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΑΣ 

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  –    ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

 

   ΠΑΝΕΛΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ

       Γ.Γενναδίου 4 –   Τ.Κ. 106 78 ΑΘΗΝΑ                                                 ΑΘΗΝΑ,   10-04-2016

ΤΗΛ.: 210 3303 565 

email: pasysysy@gmail.com

        ———                                                                           ΑΡ.ΠΡΩΤ.:   442                                          

             

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το  Διοικητικό Συμβούλιο, με την ευκαιρία της σημερινής συνεστίασης,  επιθυμεί να γνωστοποιήσει στα Μέλη τις εξής  ενέργειες και αποφάσεις:

             Α. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο  ευθύς αμέσως μετά την  εκλογή του από την Γεν. Συνέλευση  της 7.2.2016 και την Συγκρότησή του σε Σώμα, προέταξε μεταξύ των άλλων, σαν άμεσους στόχους την προώθηση του ελέγχου των αρχείων των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης στο ΤΑΣ, της εξόφλησης των εκκαθαρισμένων αιτήσεων του εφάπαξ βοηθήματος και του ταυτόχρονου ελέγχου των αρχείων των Συμβολαιογράφων από την επιθεώρηση  του Ταμείου Νομικών  των αιτήσεων συνταξιοδότησης  αλλά και της εφαρμογής, της διάταξης, της προ του καθιερωμένου ελέγχου, χορήγησης ποσοστού 80% επί της δικαιουμένης συντάξεως, αναλογικά  και για το ΤΑΣ της χορήγησης του 80% της επικουρικής σύνταξης από της παραιτήσεως και της κατάθεσης της αιτήσεως.

Μετά από διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΤΑΑ κ.Στυλιανό Πλιάκη, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής του Ταμείου Νομικών κ.Δημήτριο Βερβεσό, της συνάντησής μας με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ.Αναστάσιο Πετρόπουλο, δρομολογήθηκαν κατά την Συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΤΑΑ στις 2.3.2016 τα εξής:

α)  Επαναβεβαιώθηκε η ομόφωνη απόφαση της διενεργείας, του ταυτόχρονου ελέγχου των Αρχείων των Συμβολαιογράφων από την επιθεώρηση του ΕΤΑΑ.

    β)   Αποφασίστηκε διοικητική μεταβολή του προσωπικού στην Διεύθυνση Τομέων Συμβολαιογράφων και ο υπάλληλος κ.Φώτιος Κυριακόπουλος, μαζί με την υπάλληλο κ. Μαρία Σμαϊλη, να  ασχοληθούν με τον έλεγχο των αρχείων των συμβολαιογράφων για τις 188 συνολικά εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης από 1.8.2014 έως 9.3.2016.  Αίτημα του Συλλόγου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των εκκρεμών αυτών αιτήσεων εντός τριμήνου, να στελεχωθεί περαιτέρω το προσωπικό της επιθεώρησης του ΕΤΑΑ  με περισσότερα άτομα, ώστε να καταστεί δυνατόν να υλοποιηθεί η απόφαση του ταυτόχρονου ελέγχου των Αρχείων, αλλά και  να προωθηθούν και τα άλλα λιμνάζοντα θέματα της εκκαθάρισης των δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο ΤΑΣ, αλλά και να δοθεί λύση, τόσο στα ανεξόφλητα εφ’ άπαξ βοηθήματα, όσο και στις μη εκκαθαρισμένες αιτήσεις που καθυστερούν λόγω μη καθορισμού του νέου τύπου υπολογισμού. Σας διαβεβαιώνουμε, ότι από κοντά θα παρακολουθούμε τις όλες εξελίξεις και οι ενέργειές μας  θα αποβλέπουν στην επίλυση και στην κατοχύρωση των ασφαλιστικών εν γένει δικαιωμάτων μας. (ανακοινώσεις σχετικές – έγγραφα – αποφάσεις – ενέργειες στην ιστοσελίδα του Συλλόγου).

Β. ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1) Στις 15 Μαϊου 2016, ημέρα Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί ημερήσια εκδρομή στους Δελφούς αντί 15 ευρώ το άτομο. Αναχώρηση ώρα 8:00 π.μ. από Ακαδημίας – Εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής.

2) Στις 28 Μαϊου 2016, ημέρα Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά.  Για διευκόλυνση των μελών, διατίθεται πούλμαν με αναχώρηση ώρα 9:00 π.μ. από Ακαδημίας – Εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής.  Επιστροφή 14:00  στον τόπο αναχώρησης.  Τιμή συμμετοχής ανά άτομο 12,50 ευρώ.  Περιλαμβάνονται στο ποσό αυτό μεταφορά – εισιτήριο Μουσείου και ξεναγός.

Λεπτομέρειες των εκδηλώσεων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα και θα παρέχονται τηλεφωνικά από το γραφείο του Συλλόγου.

            Γ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Εισαγωγή Google: επιλέγουμε  την ιστοσελίδα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου που είναι www.enotariat.gr, ή enotariat.gr ή ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.  Στη συνέχεια επιλέγουμε  **ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ** και στην συνέχεια επιλέγουμε ένα από τα εξής:  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ή   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ή MEDIA (VIDEO) ή το Καταστατικό του Συλλόγου.  Στα εμφανιζόμενα τετραγωνίδια επιλέγουμε:

  • Το (1) τετραγωνίδιο που περιέχονται οι ανακοινώσεις του 2016
  • Το (2) τετραγωνίδιο που περιέχονται οι ανακοινώσεις του 2015
  • Το (3) τετραγωνίδιο που περιέχονται οι ανακοινώσεις του 2014
  • Το (4) τετραγωνίδιο που περιέχονται οι ανακοινώσεις του 2014

 

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΔΡΑΓΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ                                       ΓΟΝΤΙΚΑ – ΧΟΝΔΡΟΥ ΝΙΚΗ