Δελτίο Τύπου – Συνάντηση εκπροσώπων ελληνικής συμβολαιογραφίας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

photo 1
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τους συμβούλους του και εκπροσώπους της ελληνικής συμβολαιογραφίας, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα συμβολαιογραφικού ενδιαφέροντος, ήτοι:

α) Ζητήματα διεξαγωγής των πλειστηριασμών,

β) Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί,

γ) Νομοσχέδιο για τα Υποθηκοφυλακεία,

δ) Πρακτικά Συμβιβασμού και

ε) Τροποποιήσεις στον Κώδικα Συμβολαιογράφων.

photo 2

Μετά από ανταλλαγή απόψεων, αποφασίστηκε η σύσταση άτυπης επιτροπής για την επεξεργασία και προώθηση των ως άνω ζητημάτων η οποία θα εκπροσωπείται από τρεις (3) συμβολαιογράφους και από τους συμβούλους του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα πορίσματα της επιτροπής όσον αφορά το σχέδιο νόμου για τα Υποθηκοφυλακεία, θα πρέπει να είναι έτοιμα το αργότερο μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2016, ενώ για τα υπόλοιπα ζητήματα η προθεσμία είναι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Τις πρώτες ημέρες του μηνός Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος για τη λήψη σχετικών αποφάσεων.

Στη σημερινή συνάντηση από πλευράς συμβολαιογραφίας συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Γεώργιος Ρούσκας, ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θράκης κ. Χρήστος Τερζίδης, ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Ναυπλίου κ. Παναγιώτης Δουμουλάκης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου & Δωδεκανήσου κ. Θεόδωρος Χαλκίδης.

Από πλευράς Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, συμμετείχαν εκτός του Υπουργού, οι Νομικοί Σύμβουλοι αυτού κ.κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου, Γεώργιος Καρανικόλας και Γεώργιος Σαρλής.

 

 Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Ρούσκας

 

 

 

 

Συνημμένα αρχεία: