Δελτίο Τύπου Αποχή Συμβολαιογράφων για το Ασφαλιστικό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Πριν στεγνώσει η μελάνη της περυσινής ασφαλιστικής «μεταρρύθμισης» της Κυβέρνησης, που κατάφερε να προκαλέσει την σύσσωμη αντίδραση όλων ανεξαιρέτως των συμπολιτών μας και όλων ανεξαιρέτως των επιστημονικών, επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων της Χώρας, η ίδια Κυβέρνηση, σε συνεργασία αυτή την φορά με τους «θεσμούς» (προκειμένου να παρακάμψει τις αντιδράσεις) προβαίνει σε περαιτέρω επιδείνωση των διατάξεων  της «μεταρρύθμισης» υπολογίζοντας τις ασφαλιστικές εισφορές και επιβάλλοντας φόρους ακόμη και επί ανύπαρκτων εισοδημάτων.

Με τη συγκεκριμένη επιλογή της η Κυβέρνηση υποδηλώνει ότι η «μεταρρύθμιση» δεν στηρίζεται σε καμιά οικονομοτεχνική μελέτη και αναγνωρίζει την ορθότητα των επισημάνσεων και προειδοποιήσεων όλων των φορέων για μειωμένη εισπραξιμότητα, ενώ αδιαφορεί για τις επιπτώσεις των επιλογών της στους πολίτες της Χώρας και στην Εθνική Οικονομία.

Η προωθούμενη επιδείνωση των πρόσφατων ασφαλιστικών και φορολογικών διατάξεων είναι δεδομένο ότι αγνοεί την ύπαρξη συνεπών και ειλικρινών φορολογουμένων, οι οποίοι εξωθούνται σε άμεση έξοδο από την εργασία τους, άλλως σε απόλυτη οικονομική καταστροφή.

Οι Έλληνες συμβολαιογράφοι, οι οποίοι υπήρξαμε αποδεδειγμένα και αδιαμφισβήτητα από τους σημαντικότερους «αιμοδότες» του ασφαλιστικού   και του φορολογικού συστήματος όλα τα προηγούμενα χρόνια δηλώνουμε απερίφραστα ότι αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις νέες παράλογες απαιτήσεις των θεσμών και της Κυβέρνησης.

Καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή, να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να μην προωθήσει για ψήφιση την παραπάνω διάταξη, η οποία έχει απόλυτα δημευτικό χαρακτήρα στα εισοδήματα και στις περιουσίες των ειλικρινών  και συνεπών φορολογικά ελευθέρων επαγγελματιών.

Τονίζουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή των προωθούμενων διατάξεων και εξαγγέλλουμε την πραγματοποίηση τριήμερης αποχής από τα καθήκοντά μας στις 17, 18 και 19 Μαΐου 2017.