Ανακοίνωση Συλλόγου – Απάντηση Προέδρου σε επιστολή Βλαχάκη-Σταμέλου-Τσερτσιγιάννη για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε την από 28-8-2017 επιστολή των μελών του Δ.Σ. του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ. κ.κ. Κωνσταντίνου Βλαχάκη, Ευαγγελίας Χριστοπούλου-Σταμέλου και Ελένης Τσερτσιγιάννη, καθώς και τη σχετική απάντηση, για να λάβετε γνώση.

Με τιμή

    Ο Πρόεδρος                                                                           Η Γενική Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                                                    Ευτυχία Καραστάθη

 

 

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ.

                                                                                                                                                                                                       Αθήνα 28-8-2017

Προς τον Πρόεδρο της ΣΕΣΣΕ και ΣΣΕΑΠΑΔ

                   Αναρτήθηκε χθες το βράδυ (27/8) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το από 21-8-2017 δελτίο τύπου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Κέρκυρας σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

                 Επειδή από το περιεχόμενο του δελτίου τύπου, πέραν των σοβαρότατων καταγγελιών για την όλη μεθόδευση, προκύπτουν:

–      η βεβαιότητα περί υπογραφής της οριστικής σύμβασης  ανάθεσης του λογισμικού των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στη εταιρεία Newsphone   μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2017  με  την  αποκλειστική χρηματοδότησή του από τον Σύλλογό μας (!!!)​,με «εξουσιοδότηση», που υποτίθεται ότι σας  έχει δοθεί από το ΔΣ του ΣΣΕΑΠΑΔ

–    και η έντονη διαφωνία της Συντονιστικής Επιτροπής  με τις ενέργειές σας .

 ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

 *  Να απέχετε από οποιαδήποτε ενέργεια υπογραφής της σύμβασης αυτής καθώς και από οποιαδήποτε συνάντηση με το καθ’ ύλη αρμόδιο Υπουργό .  

 *  Να προβείτε σε άμεση σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου μας και αντίστοιχη των μελών των ΔΣ των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, για τον  ορισμό της θέσης της Ελληνικής Συμβολαιογραφίας, στο μείζον αυτό ζήτημα αλλά και τις  υπόλοιπες ζωτικές για τον κλάδο εξελίξεις  .                             

Με συναδελφικούς  χαιρετισμούς

 Κωνσταντίνος Δ. Βλαχάκης

 Ευαγγελία Χριστοπούλου Σταμέλου

Ελένη Τσερτσιγιάννη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ., κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΡΟΥΣΚΑ

«Προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,
κ.κ. Κωνσταντίνο Βλαχάκη,
Ευαγγελία Χριστοπούλου – Σταμέλου,
Ελένη Τσερτσιγιάννη

 Αγαπητοί  Συνάδελφοι,

Λάβαμε την από 28-8-2017 και ώρα 16:32 επιστολή σας επί της οποίας και παραθέτω τα ακόλουθα στοιχεία:

Η συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29-8-2017, την προγραμματισμένη ώρα. Tη ΣΕΣΣΕ εκπροσωπούσαν οι Πρόεδροι των Συλλόγων Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Ιωαννίνων, Κρήτης, Ναυπλίου, Πάτρας και της Αθήνας. Απουσίαζε ο Πρόεδρος της Θράκης, όπως είχε ενημερώσει έγκαιρα στο εξωτερικό. Ο δε Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Κέρκυρας είχε ενημερώσει κατηγορηματικά ότι δεν θα συμμετάσχει γνωστοποιώντας στα μέλη τη ΣΕΣΣΕ επιστολές του.

Τα αποτελέσματά της συνάντησης αυτής προκύπτουν αβίαστα και με σαφήνεια από την έκδοση του κοινού ανακοινωθέντος Υπουργείου Δικαιοσύνης και ΣΕΣΣΕ, του οποίου όλοι έχουμε λάβει γνώση.

Αναφορικά με την έντονη διαφωνία της Συντονιστικής Επιτροπής στην οποία αναφέρεστε στην επιστολή σας, σας παραπέμπω στο κοινό δελτίο τύπου, το οποίο συντάχθηκε από τους εκπροσώπους του Υπουργού και τους προέδρους των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Εφετείων Ιωαννίνων και Πάτρας και την αντιπρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Κρήτης χωρίς την  οποιαδήποτε συμμετοχή μου ως προέδρου του Συλλόγου μας και μεγαλύτερου Συλλόγου της χώρας, στο περιεχόμενο του οποίου   συμφωνήσαμε όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση με τον Υπουργό.

Η οριστική σύμβαση (εκάστου Συμβολαιογραφικού Συλλόγου) θα υπογραφεί, όπως επανειλημμένα έχει δηλωθεί, μετά την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος με σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του.  Άρα κρατήστε  τις δυνάμεις σας για να εκφέρετε τις απόψεις σας στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου, η οποία συντόμως θα οριστεί.

Πάντως σας διαβεβαιώ ότι στην ελληνική συμβολαιογραφία δεν θα υπάρξει άλλη περίπτωση ADACOM. Σχετικά με τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου και των αντισταθμιστικών οφελών που θα προκύψουν για εμάς, οι αποφάσεις ανήκουν στο διοικητικό μας συμβούλιο αποκλειστικά και μόνο.

Όσον αφορά δε τη λήψη απόφασης για την κατάρτιση και υπογραφή της σύμβασης του πιλοτικού προγράμματος και την εγκυρότητα αυτής το διοικητικό συμβούλιο έχει λάβει σχετικές αποφάσεις με πλειοψηφία οκτώ εκ των δεκατριών μελών του.

Σχετικά με την προτροπή-πρότασή σας να μην συναντηθεί ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής και τα μέλη αυτής  με τον καθ’ ύλη αρμόδιο υπουργό, σας δηλώνω, ότι είναι εντελώς παράλογη, κινείται στη σφαίρα της απόλυτης άρνησης, της ανευθυνότητας και της επιπολαιότητας. Είναι η απόλυτη απόδειξη για το πως αντιλαμβανόσαστε και συνεχίζετε να αντιλαμβάνεστε τη διαχείριση των ζωτικών θεμάτων της ελληνικής συμβολαιογραφίας. Εσείς αποφεύγατε να συναντήσετε τον Υπουργό Δικαιοσύνης; Ή επιδιώκατε να τον συναντήσετε, δυστυχώς ανεπιτυχώς τις περισσότερες φορές; 

Η αποχή, οι καταγγελίες και η συνεχής αποστολή εντυπωσιακού μεν στην έκφραση αλλά κενού περιεχομένου επιστολών, η ανυπαρξία θέσεων, η αποχώρηση από το τραπέζι του διαλόγου σε ένδειξη διαμαρτυρίας και άλλες ενέργειες αποκλειστικά και μόνο εντυπωσιασμού όχι μόνο δεν εξυπηρετούν τα συμβολαιογραφικά συμφέροντα και δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα, αντίθετα μας περιθωριοποιούν και γενικά μας αφήνουν στη γωνία απλούς θεατές των εξελίξεων.

Η ΣΕΣΣΕ φυσικά και θα συνεχίσει, αυτός είναι ο σκοπός της άλλωστε, να επικοινωνεί και να συνδιαλέγεται με όλους εκείνους, οι οποίοι εκ της θεσμικής τους θέσης μετέχουν στην διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την συμβολαιογραφία και είναι αρμόδιοι για την προώθηση και επίλυση των συμβολαιογραφικών θεμάτων, διότι για τον λόγο αυτό εκλεγόμαστε.

Σας καλώ λοιπόν εσάς, να επιδείξετε την δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, δικαιολογώντας τον τίτλο του πρώην Προέδρου και της Γραμματέως εργαζόμενοι προς το συμφέρον του συμβολαιογράφου και μόνον. Εκτός και αν πιστεύετε πως η ανάληψη και η λειτουργία της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών δεν είναι προς το συμφέρον του και πως είναι προτιμότερο να αναβάλλουμε ή να απέχουμε από κάθε ενέργεια και εσωστρεφώς ή και ιδιοτελώς; να παρακολουθούμε, αναμένοντας τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών τρίτων.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρούσκας