Ανακοίνωση Συλλόγου-Καταγγελία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε, κατόπιν απόφασης που ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 και ώρα 16:00, να σας ενημερώσουμε και εν τέλει να καταγγείλουμε την αμετροεπή συμπεριφορά, που επέδειξε η συνάδελφος Έλενα Καραγεωργοπούλου κατά τη συνάντηση που είχαμε την Τρίτη 17 Απριλίου 2018 για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον συμβολαιογραφικό κλάδο με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πρόκειται για μία πραγματικά ανεξήγητη υπό κανονικές συνθήκες συμπεριφορά. Τη στιγμή που τα μέλη του συλλόγου μας και συνάδελφοι από την περιφέρεια (Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Ιωαννίνων) επιδιώκαμε να λάβουμε τις απαραίτητες για τα αιτήματα μας και για τη διασφάλιση του συμβολαιογραφικού επαγγέλματος απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, η κα. Καραγεωργοπούλου μας εξέπληξε όλους απαιτώντας να συλλέξει εκ πρώτης όψεως ανευ σημασίας πληροφορίες με τρόπο απρεπή και μη συνάδων με το χώρο και τα πρόσωπα.

Θα μπορούσε η εν λόγω συμπεριφορά της να δικαιολογηθεί, εκ πρώτης πάντα αναγνώσεως, από την ιδεοληπτική της στάση σε ζητήματα που αφορούν την ουσία του επαγγέλματος μας και στα οποία μας έχει συνηθίσει. Εν συνεχεία, η επιμονή της να ρωτά και μάλιστα με επιτακτικό ύφος τους εκπροσώπους και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για θέματα που δεν προσέδιδαν τίποτα στην πολύ κρίσιμη συζήτηση, μας κάνει να πιστεύουμε ότι η συμπεριφορά αυτή προκύπτει από την αγωνία της συναδέλφου να ενημερώσει όσο το δυνατόν πιο λεπτομερώς και να εξυπηρετήσει ποικιλοτρόπως τους συνοδοιπόρους της που επέλεξαν την φυγή από τον Σύλλογο σε κρίσιμες στιγμές για το συμβολαιογραφικό επάγγελμα αλλά και για την κοινωνία της χώρας αλλά και τους συντρόφους της από συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους και σχηματισμούς .

Ωστόσο, δεν νομίζουμε ότι αρκεί αυτή η εξήγηση, δεδομένου ότι θα έπρεπε η συγκεκριμένη συνάδελφος να είχε ενημερώσει τα μέλη του συλλόγου μας ότι δεν εκπροσωπεί τους συμβολαιογράφους παρά μόνο μία συγκεκριμένη μειοψηφία και εξωτερικούς παράγοντες.

Η κα. Καραγεωργοπούλου όμως έφτασε σε σημείο να καταγγέλλει παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου τους ίδιους τους συναδέλφους της, βάλλοντας σε έντονο ύφος κατά συγκεκριμένων προσώπων, που παρευρεθήκαμε στη συγκεκριμένη συνάντηση, επιδιώκοντας εντελώς αντίθετα από το σκοπό της συνάντησης αποτελέσματα, δηλαδή όχι να προάγει τα συμβολαιογραφικά συμφέροντα αλλά αντιθέτως να δυναμιτίσει το κλίμα της συνάντησης και να ασκήσει αντιπολιτευτική πολιτική στο κυβερνητικό έργο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν ποιον εκπροσωπεί πραγματικά η κα. Καραγεωργοπούλου; Μήπως τελικά μόνος σκοπός της είναι να αναδειχθεί άξια εκπρόσωπος όλων εκείνων, που την πιο δύσκολη στιγμή για τους συμβολαιογράφους δραπέτευσαν αγνοώντας και αδιαφορώντας για τους συμπολίτες τους που πασχίζουν να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και αποζητούν δικαιοσύνη και ασφάλεια στους εκπροσώπους του νόμου; Ή μήπως τελικά αρέσκεται στο να χρησιμοποιεί απλά έναν καταγγελτικό λόγο αμελώντας συνειδητά πλέον τα καθήκοντα της και τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από την ιδιότητα της ως εκπρόσωπος των συμβολαιογράφων ;

Η κα. Καραγεωργοπούλου πρέπει να αποφασίσει εν τέλει για ποιον λόγο ασχολείται με τα κοινά. Μέχρι όμως να αποφασίσει η ίδια και οι συνοδοιπόροι της, που προς το παρόν περιορίζονται στο να καταγγέλλουν εκ του ασφαλούς εγκαταλείποντας τη μάχη, ας μας επιτρέψουν να πράξουμε αυτό που επιτάσσει η συνείδηση μας ως εκπρόσωποι του κλάδου μας και ως υπεύθυνα μέλη μίας κοινωνίας, η οποία πλέον δεν αντέχει άλλο τον άγονο καταγγελτικό λόγο αλλά αναζητά απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα της.

    Με τιμή

            O Πρόεδρος                                                             Η Γενική Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                                             Ευτυχία Καραστάθη