Ευχαριστήρια Επιστολή Προέδρου ΣΣΕΑΠΑΔ

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι

Αρχικά θα ήθελα πραγματικά να σας ευχαριστήσω, μέσα από την καρδιά μου, για την μεγάλη τιμή που μου επιφυλάξατε να με επανεκλέξετε στη θέση του Προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Αθηνών Πειραιώς Αιγαίου και Δωδεκανήσου, δίνοντας μου την ευκαιρία να συνεχίσω να υπηρετώ πρωτίστως και πάνω από όλα την ελληνική συμβολαιογραφία και τον καθένα από εσάς χωρίς κανενός είδους διακρίσεις και στεγανά. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και τους ανθρώπους που με στήριξαν τόσο κατά τη διάρκεια της περασμένης θητείας μου, όσο και κατά την προεκλογική περίοδο, τους υποψήφιους συναδέλφους με τον συνδυασμό “Ενωτική Παρέμβαση Συμβολαιoγράφων”, με τους οποίους ενώσαμε τις δυνάμεις μας για το καλό του Συλλόγου μας.

Σε αυτή τη νέα αφετηρία θα ήθελα πρώτα από όλα να δεσμευτώ ότι θα εξακολουθήσω να υπηρετώ τον συμβολαιογραφικό κόσμο με συνέπεια, δικαιοσύνη και φροντίδα για όλους. Σε αυτή τη νέα θητεία οδηγός μας πρέπει να είναι όλα αυτά που επιτύχαμε περνώντας συχνά από συμπληγάδες αλλά και όλα εκείνα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, καθώς οι μελλοντικές προκλήσεις προδιαγράφονται σημαντικές και απαιτητικές για την εκτέλεση των καθηκόντων μας. Ο στόχος είναι ένας: να θωρακίσουμε περαιτέρω τον κλάδο μας αυξάνοντας την ύλη και παράλληλα ενισχύοντας την επιρροή μας στα κοινωνικά και οικονομικά δρώμενα.

Ο δρόμος για την επίτευξη του στόχου αυτού δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, όπως μας δίδαξαν και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά πλέον γνωρίζουμε πως πρέπει να πορευτούμε: με ομοψυχία, ενότητα, μαχητικότητα αλλά και αξιοπρέπεια μακριά από προσωπικές αντιπαραθέσεις και μικροπολιτικές συμπεριφορές και λογικές.

Άλλωστε στα δύσκολα τα καταφέραμε ακολουθώντας τη λογική και επιδιώκοντας  την ομοψυχία. Συγκρουστήκαμε εμείς οι λίγοι και καταφέραμε να πετύχουμε ανέλπιστους στόχους που είχαν τεθεί προ δεκαετιών. Το ίδιο θα πράξουμε και στο μέλλον όχι μόνο για να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας ως κλάδος αλλά και για να κάνουμε ευκολότερη την επαγγελματική μας καθημερινότητα.

Σας καλώ λοιπόν όλους να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να συνεργαζόμαστε προς τον κοινό στόχο που είναι η δυναμική παρουσία του ‘Έλληνα συμβολαιογράφου στα τεκταινόμενα, με σύμπνοια, υπευθυνότητα, συνέπεια, σταθερότητα και με μόνο γνώμονα το συλλογικό μας συμφέρον. Ο συμβολαιογραφικός κλάδος πρέπει να είναι παρών σε όλες τις εξελίξεις και να συναποφασίζει με την Πολιτεία για το μέλλον.

Σας ευχαριστώ θερμά για μία ακόμα φορά που με τιμήσατε με την ψήφο σας.

 

Με τιμή
O Πρόεδρος
Γεώργιος  Ρούσκας