Ανακοίνωση Συλλόγου 2019-Νομοσχέδιο Δασικών Χαρτών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τους Δασικούς χάρτες-Κατάθεση Νομοσχεδίου

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ.

με τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της από 11.4.2019 κοινής συνέντευξης τύπου, η οποία έλαβε χώρα στα γραφεία του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ., με θέμα την ανάρτηση των δασικών χαρτών και τα προβλήματα που συνεπάγεται η ανάρτηση στη σύνταξη συμβολαιογραφικών εγγράφων, η οποία διοργανώθηκε από το Σύλλογό μας και συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γεώργιος Στασινός και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Δημήτριος Βερβεσός, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις 27.5.2019, ημέρα Τρίτη, στο ΥΠΕΝ, αντιπροσωπείας του Συλλόγου μας, που αποτελείτο από τον Πρόεδρο του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ., κ.Γεώργιο Ρούσκα και το μέλος του Δ.Σ., κ. Μηνά Σεφεριάδη, καθώς και τον τεχνικό σύμβουλο του Συλλόγου για θέματα δασικών χαρτών, κ. Νικόλαο Χλύκα, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σωκράτη Φάμελλο και τους νομικούς του συμβούλους.

Συζητήθηκε, εκτός των άλλων, το φλέγον ζήτημα της δυσχέρειας σύνταξης συμβολαιογραφικών εγγραφών για λογαριασμό συμπολιτών μας σε περιοχές που εμπεριέχονται στους δασικούς χάρτες, καθώς και οι συνέπειες στην κυριότητα εκατομμυρίων ακινήτων και οι νομοθετικές παρεμβάσεις, τις οποίες οφείλει να νομοθετήσει η Πολιτεία για την επίλυση όλων των ανωτέρω.

Έτσι, την Παρασκευή, στις 31.5.2019, κατετέθη στη Βουλή Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τους δασικούς χάρτες με τον τίτλο «Ανάρτηση δασικών χαρτών περιοχών εντός των ιωδών περιγραμμάτων, διαδικασία ελέγχου, περιβαλλοντική διαχείριση αυτών και άλλες διατάξεις», το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί εντός του μηνός Ιουνίου.

Χαιρετίζουμε την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου, το οποίο σίγουρα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και δηλώνουμε ότι τα θεσμικά μας όργανα θα συμμετάσχουν με το θεσμικό διακριτό τους ρόλο στην άμεση ολοκλήρωση της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας.

                                                                Με τιμή

Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                                           Θεόδωρος Χαλκίδης