Ανακοίνωση Συλλόγου – Σχέδιο νόμου-Δανειακή σύμβαση με ESM

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: Σχέδιο Νόμου για την διαπραγμάτευση και σύναψη της δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, το Σχέδιο Νόμου για την διαπραγμάτευση και σύναψη της δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), το πλήρες κείμενο του οποίου στην αγγλική γλώσσα αποστέλλεται προς ενημέρωσή σας. Επίσημη μετάφρασή του στα ελληνικά δεν υπάρχει μέχρις στιγμής.

Μεταξύ άλλων, προτείνεται (σελ. 18) “open the restricted professions of engineers, notaries, actuaries, and bailiffs …” (μτφ. να ανοιχθούν τα κλειστά επαγγέλματα των μηχανικών, συμβολαιογράφων, δημοπρατών και δικαστικών επιμελητών).

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι, όλοι εμείς, που εσείς μας εμπιστευθήκατε για να σας εκπροσωπούμε αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα μας ώρες, επαγρυπνούμε για τις εξελίξεις. Ενωμένοι καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια μέσα στα όρια των δυνατοτήτων που μας παρέχονται, λόγω των επικρατουσών συνθηκών, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες και να επιβιώσουμε με τις λιγότερες ζημιές. Είναι θέμα στρατηγικής, για την άσκηση της οποίας απαιτείται ενότητα, ομοψυχία, ρεαλισμός, ορθή κρίση και λόγος, οξυδέρκεια και σύνεση.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρούσκας