Εγκύκλιος Συντονιστικής 43/2015 – Διαβίβαση εγγράφου ΕΚΧΑ ΑΕ

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το με αριθμό πρωτ. Οικ.1518207/ΝΔ2163/30-06-2015 έγγραφο της ΕΚΧΑ Α.Ε., αναφορικά με τη διαδικασία κτηματογράφησης στο Δήμο Γαύδου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης, από 01-07-2015 επανέρχεται εκ νέου σε ισχύ η διάταξη του άρθρου 5 του ν.2308/1995, όπως ισχύει.

Συνεπώς «….από την 01-07-2015 και εφόσον η κτηματογράφηση του Δήμου Γαύδου συνεχίζεται και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί το έργο, επιβάλλεται η μνεία στο συμβόλαιο ή/και η επισύναψη σε αυτό πιστοποιητικού κτηματογραφούμενου ακινήτου, η προσκόμισή του ενώπιον των δικαστηρίων και ο έλεγχος εκ μέρους του υποθηκοφύλακα της υπάρξεως του πιστοποιητικού κτηματογραφούμενου ακινήτου και της επισύναψης στην αίτηση καταχώρισης της πράξης, εντύπου δήλωσης και αντιγράφου της πράξης κατά την καταχώριση των πράξεων στα βιβλία που τηρούν για την σύσταση, αλλοίωση, μετάθεση ή κατάργηση εγγραπτέου δικαιώματος επί ακινήτων που κείνται στον υπό κτηματογράφηση Δήμο Γαύδου…..».

Σημειώνεται ότι το ως άνω έγγραφο της ΕΚΧΑ Α.Ε., δεν διαβιβάζεται με την παρούσα, μπορείτε όμως να το βρείτε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.enotariat.gr στην υποκατηγορία του “μενού” Συναφείς Κρατικές Υπηρεσίες- Εθνικό Κτηματολόγιο – ΕΚΧΑ Α.Ε. ή απλά πατώντας εδώ: Δείτε.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρούσκας