Ανακοίνωση Συλλόγου 10-7-2020 – Σύσταση, συγκρότηση και ορισμός μελών διαρκούς Ομάδας Εργασίας στην ΑΑΔΕ

ΘΕΜΑ: «Σύσταση διαρκούς Ομάδας Εργασίας στην ΑΑΔE για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι της Χώρας σε αντικείμενα των φορολογιών κεφαλαίου»

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,

Μετά από πάγιο αίτημα της Ελληνικής Συμβολαιογραφίας, με την υπ’ αριθμ. πρωτ. Δ.ΟΡΓ.Β1079532ΕΞ2020/07.07.2020 (ΑΔΑ: ΩΝΖΨ46ΜΠ3Ζ-ΨΞΞ) απόφασή του ο κ. Διοικητής ΑΑΔΕ συνέστησε στην ΑΑΔΕ διαρκή Ομάδα Εργασίας, με αντικείμενο την καταγραφή, μελέτη και επίλυση τυχόν προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι της Χώρας σε αντικείμενα των φορολογιών κεφαλαίου. Η Ομάδα Εργασίας που συγκροτήθηκε με την ίδια ως άνω απόφαση είναι ενδεκαμελής και έχει ως μέλη του τον ίδιο τον κ. Διοικητή ΑΑΔΕ, υπηρεσιακά στελέχη της ΑΑΔΕ και από πλευράς της Ελληνικής Συμβολαιογραφίας τον Πρόεδρο του ΣΣΕΑΠΑΔ και της ΣΕΣΣΕ κ. Γεώργιο Ρούσκα, με αναπληρώτρια αυτού την Πρόεδρο του ΣΣΕΘ κα Αικατερίνη Καρακάση, τον Πρόεδρο του ΣΣΕΛ κ. Ιωάννη Κόνσουλα και την Πρόεδρο του ΣΣΕΚ κα Αναστασία Δρανδάκη.

Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι η καταγραφή και η μελέτη:

α) ερωτημάτων που απασχολούν τους Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους της χώρας και τα μέλη αυτών κατά την ενασχόλησή τους με θέματα φορολογίας κεφαλαίου, προς επίλυση,

β) τυχόν προβλημάτων από την εφαρμογή του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτων και η υποβολή προτάσεων για τη βελτίωση αυτού,

γ) προτάσεων για την απλούστευση των διαδικασιών διεκπεραίωσης των υποθέσεων των φορολογιών κεφαλαίου στις Δ.Ο.Υ. και

δ) προτάσεων για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων των φορολογιών κεφαλαίου.

Η θητεία της Ομάδας Εργασίας είναι διαρκής και αυτή θα συνεδριάζει, εντός των ωρών του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των Υπηρεσιών της Α.Α.Δ.Ε., ή σε χρόνο που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση, σε κατάστημα, που στεγάζονται υπηρεσίες αυτής, που θα ορίζει κάθε φορά ο Συντονιστής της.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρούσκας