Ανακοίνωση

Αγαπητοί συνάδελφοι

  1. Τον ερχόμενο Οκτώβριο θα γίνει η καταβολή των κύριων συντάξεων αυξημένων με τα νέα ποσοστά  αναπλήρωσης,όπως προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός Νόμος 4670/2020 και θα αφορούν παλιούς και νέους  συνταξιούχους,που έχουν περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης,τα  δε αναδρομικά 12 μηνών (από 1/9/2019 μέχρι 1/9/2020) θα λάβουν τελικά τον Νοέμβριο 2020  οι δικαιούχοι κύριων συντάξεων  με 30 και άνω συντάξιμα έτη,αφού το Υπουργείο Εργασίας μετέθεσε την ημερομηνία  καταβολής των αναδρομικών.
  2. Νομοθετική πρωτοβουλία βάσει της οποίας θα διευρυνθεί το ποσοστό της προσωρινής σύνταξης από 50%,που είναι σήμερα ,έως 80% και  επίσης θα δίδεται για πρώτη φορά ,δυνατότητα προκαταβολής του εφάπαξ  προανήγγειλε το Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Βρούτσης.Παράλληλα στο τέλος του μήνα για πρώτη φορά ,θα ξεκινήσουν να πληρώνονται μαζί κύριες και επικουρικές συντάξεις.

       3.    Δημοσιεύτηκε χθες η πολυαναμενόμενη απόφαση  του Συμβουλίου της       Επικρατείας   η οποία  έκρινε ότι όσοι συνταξιούχοι  άσκησαν αγωγή  στα Διοικητικά  Δικαστήρια μετά  τον Ιούνιο του 2015 θα πάρουν αναδρομικά από τις περικοπές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές για το εντεκάμηνο (Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016). Η Κυβέρνηση θα ανακοινώσει το χρόνο και τον τρόπο υλοποίησης αυτής της απόφασης,προσανατολίζεται δε να καλύψει όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνον όσους προσέφυγαν στη δικαιοσύνη. Οσον αφορά τις αξιώσεις μετά το 2016,όταν ψηφίστηκε ο Νόμος Κατρούγκαλου ,το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν μπορεί κανείς να διεκδικήσει αναδρομικά.                                                                                

ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ