Ανακοίνωση Συντονιστικής 20-7-2020 – Συνάντηση αντιπροσωπείας ΣΕΣΣΕ με στελέχη Υπ. Οικ. για δηλώσεις φορολογίας κεφαλαίου

ΘΕΜΑ: Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΣΕΣΣΕ με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με το σύστημα υποβολής δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι αντιπροσωπεία εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής, αποτελούμενη από τους κ.κ. Γεώργιο Ρούσκα – Πρόεδρο, Αικατερίνη Καρακάση – Αντιπρόεδρο και τα μέλη Ιωάννη Κόνσουλα και Αναστασία Δρανδάκη, συναντήθηκε την Παρασκευή 17 Ιουλίου με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να συζητηθούν τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε η εφαρμογή από τους συμβολαιογράφους και τις Δ.Ο.Υ. της υπ’ αριθμ. Α.1137/2020 Απόφασης του Διοικητή Α.Α.Δ.Ε., καθώς και θέματα που σχετίζονται με την υποβολή και τον έλεγχο των δηλώσεων, την υποδοχή αυτών από τα αρμόδια τμήματα των Δ.Ο.Υ. και την προετοιμασία του συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων.

Τελικός στόχος είναι η επιτάχυνση και απλούστευση της διαδικασίας, τόσο για τους συναλλασσόμενους πολίτες, όσο και για τους συμβολαιογράφους, καθώς και η μείωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, που συνοδεύουν τις σχετικές δηλώσεις κεφαλαίου. Για το σκοπό αυτό, όπως σάς είναι ήδη γνωστό, έχει συσταθεί Ομάδα Εργασίας με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Η συμμετοχή μας ως κλάδου στην επιτροπή δείχνει, για μια ακόμα φορά, ότι μόνο με συντονισμένη και οργανωμένη δράση, αλλά και εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία, μπορούμε να διεκδικήσουμε βελτίωση και ενίσχυση του ρόλου και του έργου μας και πάντα εντός θεσμικού πλαισίου.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρούσκας