Ανακοίνωση Συλλόγου-Δυσκολία στις συναλλαγές με τα κτηματολογικά γραφεία

ΘΕΜΑ: «Δυσκολία στις συναλλαγές με τα Κτηματολογικά Γραφεία»

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι οι συναλλαγές μας με τα Υποθηκοφυλακεία και με τα Κτηματολογικά Γραφεία και ειδικότερα σε μεγάλο βαθμό αυτά που έχουν «εμμισθοποιηθεί» και όσα υπάγονται / ενσωματώνονται στο Φορέα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, παρουσιάζουν πολλές δυσκολίες κυρίως όσον αφορά στους χρόνους εξυπηρέτησης και διεκπεραίωσης εν γένει των συναλλαγών που πολλές φορές ξεπερνούν το ένα έτος, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, για την Αττική, το Κτηματολογικό Γραφείο Ζωγράφου, που οφείλεται κυρίως στην έλλειψη προσωπικού και μέσων.

Ειδικά για την χορήγηση των αντιγράφων κτηματολογικών φύλλων και του αποσπάσματος κτηματολογικού διαγράμματος που είναι απαραίτητο για τη σύνταξη των πράξεων ήδη μετά από συνεννόηση με τον Φορέα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ και τον κ. Γενικό Διευθυντή αυτού, το αργότερο μέχρι τέλους Οκτωβρίου του 2020 η χορήγησή τους θα γίνεται ηλεκτρονικά από τα Γραφεία που υπάγονται κάθε φορά στο Φορέα. Σημειώνουμε ότι σταδιακά θα ενταχθεί το σύνολο των Υποθηκοφυλακείων της Χώρας στο Φορέα. Υπενθυμίζουμε ότι, σήμερα, τα Γραφεία που λειτουργεί ο Φορέας είναι: Αιγάλεω, Βέροιας, Εορδαίας, Ιερισσού, Καλαμαριάς, Καρδίτσας, Κοζάνης, Κομοτηνής, Κορίνθου Α’, Λευκάδας, Ναυπλίου, Νεμέας, Νίκαιας, Πάτμου, Πειραιώς, Περιστερίου, Πολυγύρου, Πρεβέζης, Σέρβιων, Φιλιππιάδας και Χίου.

Ειδικά με το σοβαρό πρόβλημα εξυπηρέτησης και διεκπεραίωσης των αιτήσεων που έχει δημιουργηθεί στο Κτηματολογικό Γραφείο Πειραιά λόγω της ενσωμάτωσης σε αυτό του πρώην Υποθηκοφυλακείου / Κτηματολογικού Γραφείου Νίκαιας και προς εξεύρεση λύσεων, θα λάβει χώρα τη Δευτέρα, 19.10.2020, στο Κτηματολογικό Γραφείο Πειραιά, σύσκεψη μεταξύ του Γενικού Διευθυντή του Φορέα κου Στέφανου Κοτσώλη, της Προϊσταμένης του Κτηματολογικού Γραφείου κας Ελένης Παριανού και του Προέδρου του Συλλόγου μας και των μελών του ΔΣ του Συλλόγου μας που εκλέγονται στον Πειραιά.

Με τιμή

    Ο Πρόεδρος                                     Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                Θεόδωρος Χαλκίδης