Ανακοίνωση Συλλόγου-Βεβαίωση ν.4251-2004-τύπος & περιεχόμενο

ΘΕΜΑ: «Καθορισμός τύπου και περιεχομένου της βεβαίωσης του έκτου εδαφίου της περ. 2 της παρ. Β του άρθρου 20 του ν. 4251/2014»

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Β΄4483) η υπ’ αριθ. 32802/2020 απόφαση των Υπουργών Οικονομικών – Δικαιοσύνης – Μετανάστευσης και Ασύλου σχετικά με τον τύπο και το περιεχόμενο της βεβαίωσης συμβολαιογράφου που εκδίδεται σύμφωνα με το έκτο εδάφιο της περ. 2 της παρ. Β του άρθρου 20 του ν. 4251/2014, ως ισχύει, στο οποίο προβλέπεται ότι: «Ο πολίτης τρίτης χώρας, κατά την κατάθεση της αίτησης για τη χορήγηση της μόνιμης άδειας διαμονής επενδυτή, υποβάλλει βεβαίωση του συμβολαιογράφου που συνέταξε τις συμβολαιογραφικές πράξεις μεταβίβασης ή τις συμβάσεις μίσθωσης της περίπτωσης 2 της παραγράφου Β του παρόντος άρθρου, με την οποία βεβαιώνονται τα στοιχεία των συμβαλλομένων μερών, τα στοιχεία του ακινήτου, ο τρόπος καταβολής του συμφωνηθέντος τιμήματος ή μισθώματος και όλα τα ειδικότερα στοιχεία διενέργειας της πληρωμής, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας, η ύπαρξη τυχόν διαλυτικής αίρεσης καθώς και εάν το συγκεκριμένο ακίνητο έχει χρησιμοποιηθεί από τον πωλητή για την έκδοση μόνιμης άδειας διαμονής επενδυτή».

Η απόφαση για τον τύπο και το περιεχόμενο της ανωτέρω βεβαίωσης εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση του  έβδομου εδαφίου της περ. 2 της παρ. Β του άρθρου 20 του ν. 4251/2014 «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις» (Α’ 80), όπως προστέθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 38 του ν. 4686/2020 (Α’ 96).

Προς διευκόλυνση των συναδέλφων, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση με το περιεχόμενο της βεβαίωσης σε επεξεργάσιμη μορφή.

 

Με τιμή

     Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                  Θεόδωρος Χαλκίδης