Ανακοίνωση Συντονιστικής 22-4-2021 – Υπενθύμιση παρουσίασης ηλεκτρονικής εφαρμογής δήλωσης Φ.Μ.Α.

ΘΕΜΑ: Υπενθύμιση παρουσίασης της εφαρμογής ηλεκτρονικής δήλωσης φόρου μεταβίβασης ακινήτων (Φ.Μ.Α.)

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας υπενθυμίζουμε, ότι σήμερα Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 και ώρα 15:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί  διαδικτυακή ενημέρωση από εκπροσώπους της ΑΑΔΕ της εφαρμογής της «ηλεκτρονικής δήλωσης φόρου μεταβίβασης ακινήτων – Δήλωση Φ.Μ.Α.» (υπ’ αριθμ. 1031/2021 απόφαση του Διοικητή ΑΑΔΕ) σε όλα τα μέλη των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της Χώρας.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί μέσω live streaming από το σύνδεσμο https://enotariat.gr/?page_id=124 στον ιστότοπο του ΣΣΕΑΠΑΔ. Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου, τα μέλη του ΣΣΕΑΠΑΔ θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που ήδη έχουν για σύνδεση στον άνω ιστότοπο. Για όσους συνάδελφους – μέλη των λοιπών συμβολαιογραφικών συλλόγων δεν έχουν όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης, ή για όσα μέλη του ΣΣΕΑΠΑΔ τους έχουν ξεχάσει, ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία:

(α) Νέοι χρήστες: Για να αιτηθείτε κωδικό, αποστέλλετε αίτημα για κωδικό στο email info@clevermedia.gr. Η χορήγηση νέου κωδικού θα γίνεται μέχρι την Πέμπτη 22/4/2021 και ώρα 12:00, διότι δεν είναι δυνατό να εκδοθεί νέος κωδικός την τελευταία στιγμή.

(β) Παλαιοί χρήστες: Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, στη σελίδα εισόδου υπάρχει επιλογή «Ξέχασα τον κωδικό μου» ή “Forgot my password”. Θα ακολουθήσετε τις οδηγίες ανάκτησης και δημιουργίας νέου κωδικού.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή έχουν ήδη δοθεί πάνω από 700 νέοι κωδικοί, θα πρέπει να συνδεθείτε τουλάχιστον 60 λεπτά νωρίτερα της προγραμματισμένης ώρας έναρξης, ώστε να αποφευχθεί συνωστισμός συνδέσεων στο σύστημα. Έχει παρατηρηθεί ότι, κατά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο πέφτει συχνά το σύστημα από το φόρτο των επισκέψεων. Θα πρέπει να περιμένετε μερικά λεπτά και μετά να ξαναπροσπαθήσετε να συνδεθείτε. Προς διευκόλυνσή σας, επισυνάπτεται στην παρούσα και αρχείο με οδηγίες σύνδεσης.

Για οποιοδήποτε άλλο τεχνικό πρόβλημα, επικοινωνήστε με email στο info@clevermedia.gr.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Ρούσκας