Ανακοίνωση 12-5-2021 – Συμμετοχή Γ. Ρούσκα σε εκδήλωση Προεδρίας της Κυβέρνησης & Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συμμετοχή της Ελληνικής Συμβολαιογραφίας σε Εκδήλωση της Προεδρίας της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων

 

 

 

 

 

Σε διαδικτυακή εκδήλωση, που διοργάνωσε η Προεδρία της Κυβέρνησης και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων την Τρίτη 11 Μαΐου 2021, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου & Δωδεκανήσου κ. Γεώργιος Ρούσκας, και ο Συμβολαιογράφος Ρόδου κ. Σταύρος Κουταλιανός.

Στην εκδήλωση, με θέμα «Βελτίωση του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος – Doing Business Μεταρρυθμίσεις, Στόχοι και Προκλήσεις στην Ελλάδα του σήμερα και του αύριο», μίλησαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού έργου, κ. Άκης Σκέρτσος, καθώς και Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Με αφορμή τη συμμετοχή του στην εκδήλωση ο Πρόεδρος  του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου & Δωδεκανήσου κ. Γεώργιος Ρούσκας δήλωσε:

«Στόχος μας αποτέλεσε όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης η αδιάλειπτη και ενεργή παρουσία της Ελληνικής Συμβολαιογραφίας στη διαμόρφωση και ανάπτυξη των μεταρρυθμίσεων, ώστε να συνεχίσουμε να αποτελούμε μέρος της νέας εποχής της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Η πρόσκληση για συμμετοχή μας σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις επιβεβαιώνει και επιβραβεύει τις προσπάθειες μας, αλλά και τη γενικότερη συνέπεια μας στη θεσμική θωράκιση των μεταρρυθμίσεων, προς όφελος τόσο των επαγγελματιών του χώρου μας, όσο και των ίδιων των πολιτών. Άλλωστε, η ειλικρινής και χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες συνεργασία μας με την πολιτεία έχει αποφέρει καρπούς».

Ανακοινώθηκε δε, ότι από τις αρχές Ιουνίου, η Ηλεκτρονική Υποβολή Δηλώσεων μεταβίβασης ακινήτων θα συμπεριλαμβάνει και τις δηλώσεις γονικών παροχών με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ορίζονται στην με αριθμό Α. 1031/2021 απόφαση Διοικητή ΑΑΔΕ (ΦΕΚ 839 Β).