Ανακοίνωση

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι ,

                  Σας γνωρίζουμε ότι,

                     1.Μετά από αναβολή  από τις 4 Φεβρουαρίου 2023 λόγω μη ύπαρξης απαρτίας πραγματοποιήθηκε στις έντεκα (11) Φεβρουαρίου 2024 ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00 π.μ στην  Αθήνα στην οδό Γ.Γενναδίου αριθμός 4, η  Τακτική Γενική Συνέλευση  του Συλλόγου μας με συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Η Πρόεδρος κυρία Νίκη  Γόντικα έκανε τον Απολογισμό  για τη δράση του Διοικητικού Συμβουλίου  το έτος 2023,αναφέροντας τους συνεχείς  αγώνες του για την προώθηση των θεμάτων των συνταξιούχων συμβολαιογράφων συχνά και με κινητοποιήσεις μαζί με συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις,με επισκέψεις και υπομνήματα προς τους αρμόδιους υπουργούς και  διαρκή επικοινωνία με προϊσταμένους  διαφόρων υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, με κυρίαρχο θέμα την καθυστέρηση της απονομής των συντάξεων, την καθυστέρηση απόδοσης εισφοράς άρθρου 102 του ν.4387/2016 , τον επανυπολογισμό της ανταποδοτικής σύνταξης για τους συμβολαιογράφους που συνταξιοδοτήθηκαν  πριν την ισχύ του Ν.4387/2016,την καθυστέρηση της καταβολής των ληξιπροθέσμων νοσηλείων και λοιπών ιατρικών δαπανών, την πορεία των δικαστικών προσφυγών  .Ανέφερε επίσης την στη συνέχεια απόδοση  στον Σύλλογό μας από τον ΕΦΚΑ της εισφοράς των ετών 2018 και 2019,τις αυξήσεις 7,75% και 3% στις συντάξεις ,τους νέους νόμους  5018/2023  και  5078/2023 με  συνταξιοδοτικές  ρυθμίσεις (Προκαταβολή Επικουρικής Σύνταξης, Εργαζόμενοι Συνταξιούχοι, επιτάχυνση απονομής επικουρικών συντάξεων,χρέη προς ΕΦΚΑ ).

Επίσης  η πρόεδρος  ανακοίνωσε τη συμμετοχή του Συλλόγου στηνΤηλεδιάσκεψη της 7 Φεβρουαρίου 2024 με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ.Μηλαπίδη  και την εκπρόσωπο του ΕΦΚΑ  κυρία Πατούνα ,με κυρίαρχο θέμα τη διαφορετική ,άνιση και άδικη μεταχείριση των συνταξιοδοτηθέντων συμβολαιογράφων πριν από τον Νόμο 4287/2016 σε αντίθεση με τους συμβολαιογράφους που συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον ως άνω Νόμο,Η αρνητική θέση του κ,Μηλαπίδη και της κυρίας Πατούνα δεν άφησαν  περιθώρια για ελπίδες επίλυσης του θέματος.

Τέλος η πρόεδρος  αναφέρθηκε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2023 και σ’ αυτές που θα ακολουθήσουν το 2024(Χορός στις 10.3.2024 στο Ξενοδοχείο Αμαλία  κ.λπ).

Ακολούθως  η Ταμίας κυρία Μαρία Λιώτη  διάβασε τον ισολογισμό της χρήσης 2023 καθώς και τον Προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

Ο Πρόεδρος της  Εξελεγκτικής Επιτροπής κ.Αριστείδης Δράγιος διάβασε στη συνέχεια  την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής της χρήσης 2023.

Η  Γενική Συνέλευση ομόφωνα ενέκρινε το Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό και απάλλαξε τα μέλη του Δ.Σ.και της Ε.Ε από κάθε ευθύνη.

Η  Γενική Συνέλευση επίσης συναίνεσε σε σχετική πρόταση της Προέδρου να υπάρχει συνεργασία του Συλλόγου μας  με τους  Συλλόγους των συνταξιούχων συμβολαιογράφων Γαλλίας ,Βελγίου και Ιταλίας προς ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα και προβλήματα  που απασχολούν τους συνταξιούχους συμβολαιογράφους και ακόμη να ιδρυθεί  Ευρωπαϊκό Σωματείο συνταξιούχων συμβολαιογράφων αν υπάρξει συμφωνία και των λοιπών Συλλόγων..

Στη Γ.Σ παρέστησαν η Πρόεδρος του Συλλόγου των Συνταξιούχων Δικηγόρων κυρία Παναγιώτα Τσακούλια και η υπεύθυνος του πολιτιστικού΄Τμήματος κυρία Ρόζη-Ειρήνη  Κουχτσόγλου και γνωστοποίησαν προσεχείς εκδηλώσεις του Συλλόγου τους.

 Ακολούθησε  η κοπή της Πίτας από την Πρόεδρο  με  ευχές για το νέο έτος 2024 και δεξίωση με εδέσματα και καφέ με κάλυψη των εξόδων από τον ΣΣΕΑΠΑΔ. Τα δύο νομίσματα έπεσαν στην κυρία Τσακούλια και τη Λαρισαία συνάδελφο κυρία Μαρία Δάσιου-Κώτσιου  αντίστοιχα  και

2. Οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του μηνός  Μαρτίου 2024 θα καταβληθούν στις  26 Φεβρουαρίου 2024 ,ημέρα Δευτέρα.

                                           Μ ε    τ ι μ ή

   Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η  ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ      

  ΝΙΚΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΟΝΤΙΚΑ-ΧΟΝΔΡΟΥ                  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ  ΑΓΓΑΝΗ -ΣΤΥΛΙΑΝΕΣΗ