Ανακοίνωση Συλλόγου 6-11-2020 – Μετακίνηση συμβολαιογράφων και υπαλλήλων συμβολαιογραφείων

ΘΕΜΑ: «Λειτουργία συμβολαιογραφείων / Μετακινήσεις συμβολαιογράφων και εργαζομένων σε συμβολαιογρα-φεία κατά τη διάρκεια του απαγορευτικού»

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Εν όψει της εξειδίκευσης των νέων εκτάκτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και μέχρι νεωτέρας, τα συμβολαιογραφεία λειτουργούν κανονικά, τηρουμένων πάντοτε των προβλέψεων του νόμου για την μείωση του συγχρωτισμού, την τήρηση των ελαχίστων αποστάσεων και την υποχρεωτική χρήση μάσκας καθώς και την τήρηση των κανόνων της ατομικής υγιεινής και του καλού αερισμού των κλειστών χώρων.

Σας ενημερώνουμε, επιπλέον, ότι όσα Συμβολαιογραφεία απασχολούν προσωπικό, η μετακίνηση των εργαζομένων από και προς την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας, εφόσον είναι απαραίτητο, γίνεται αποκλειστικά με σχετική βεβαίωση από τον εργοδότη, η οποία εκδίδεται μέσω του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, στο μενού «Ειδικά Έντυπα/Βεβαιώσεις Κυκλοφορίας». Εφόσον ο εργοδότης είναι συμβολαιογραφική εταιρεία, η σχετική βεβαίωση παρέχεται από τον νόμιμο εκπρόσωπό της. Με τον ίδιο τρόπο χορηγείται η σχετική βεβαίωση και για τον συμβολαιογράφο – εταίρο της συμβολαιογραφικής εταιρείας. Οι βεβαιώσεις κυκλοφορίας που αφορούν τους ίδιους τους συμβολαιογράφους εκδίδονται επίσης μέσω του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ. Σε περίπτωση συμβολαιογράφων που δεν απασχολούν προσωπικό, η είσοδος στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ γίνεται με τους κωδικούς TAXIS.

Επισυνάπτεται στο παρόν Υπόδειγμα Βεβαίωσης Κυκλοφορίας για τον συμβολαιογράφο και αντίστοιχο Υπόδειγμα για τον υπάλληλο του συμβολαιογραφείου.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση του Συλλόγου με την εξειδίκευση των νέων μέτρων, καθώς για οποιοδήποτε άλλο θέμα προκύψει.

Με τιμή

     Ο Πρόεδρος                                        Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσκας                                  Θεόδωρος Χαλκίδης