Ανακοίνωση Συλλόγου 15.9.2023-Αλληλεγγύη & στήριξη στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας-Δράση ΣΣΕΑΠΑΔ

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Ο συμβολαιογραφικός κόσμος εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για τα θύματα που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικές πλημμύρες σε όλους τους Νομούς της Θεσσαλίας (Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα και Καρδίτσα), καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή του στους πληγέντες, απευθύνει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων κι εύχεται ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Στο πλαίσιο της έμπρακτης αλληλεγγύης και της συμπαράστασής μας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, κατόπιν συνεννοήσεων και επαφών με ανεξάρτητες ομάδες και συλλογικότητες εθελοντών και του σχετικού ελέγχου αυτών,  ομόφωνα αποφάσισε να προσφέρει το ποσό των 20.000 ευρώ, προκειμένου αυτό να διατεθεί για την αγορά εμφιαλωμένων νερών και ειδών καθαρισμού (χλωρίνες, σκούπες, σφουγγαρίστρες, γάντια, αντισηπτικά κ.α.), όπως ζητήθηκε από τις εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται αυτή την ώρα στην Θεσσαλία.

Τα ανωτέρω είδη έχουν ήδη παραγγελθεί και θα μεταφερθούν εντός της επόμενης εβδομάδας, με δαπάνη του Συλλόγου, στις πληγείσες περιοχές και εκεί θα διανεμηθούν  αμέσως, με την αρωγή των συντονιστικών κέντρων στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα της ΜΚΟ «HELPHELLAS»  και των τοπικών εθελοντών και συλλογικοτήτων, απ’ ευθείας, στους πληγέντες των περιοχών αυτών.

Ας μην ξεχνάμε ότι σε περιόδους κρίσης αποκαλύπτεται η δύναμη μιας κοινότητας. Ενώ τα γεγονότα της καταστροφής είναι εξαιρετικά επώδυνα, μπορούν επίσης να φανερώσουν την ικανότητα των ατόμων να ενώνονται και να υποστηρίζουν ο ένας τον άλλο. Έτσι λοιπόν ευχόμαστε η αλληλεγγύη και η δράση μας να αποτελέσει μια μικρή ασπίδα προστασίας των θυμάτων της πρωτοφανούς αυτής καταστροφής.

Θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση μας για την ακριβή ημερομηνία διανομής των ως άνω ειδών καθώς και σχετικό link με τη βιντεοσκοπημένη αυτή δράση, η οποία θα αναρτηθεί και στο διαδίκτυο.

Με τιμή

                      Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γενικός Γραμματέας

                  Γεώργιος Ρούσκας                                                           Θεόδωρος Χαλκίδης