Aνακοίνωση Συλλόγου-18.12.2023-Αποχή Συμβολαιογράφων-Ενέργειες Συλλόγου-Ορθή Επανάληψη

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο σεβασμός στις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης επί θεμάτων αρμοδιοτήτων της, αποτελεί αυτονόητη συμπεριφορά των μελών του Συλλόγου μας, ο οποίος αποδεδειγμένα λειτουργεί σύμφωνα με τις καταστατικές του και τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Ήδη από τις 20.11.2023, με διαδοχικές αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου μας είμαστε σε αποχή διαρκείας από τα καθήκοντά μας για τους λόγους που αναφέρονται σε αυτές. Στις ίδιες ως άνω αποφάσεις, περιλαμβάνονται πράξεις που εξαιρούνται του πλαισίου της αποχής.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας επιφυλάσσεται ακολουθώντας τα οριζόμενα στο Κώδικα Συμβολαιογράφων να κοινοποιήσει προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα περιελθόντα σε γνώση μας τεκμηριωμένα στοιχεία ενεργειών μελών μας που αφορούν στη σύνταξη από αυτούς πράξεων μη επιτρεπτών κατά το πλαίσιο της αποχής, όπως αυτό καθορίστηκε με τις σχετικές αποφάσεις της Γ.Σ., προκειμένου αποκλειστικά και μόνον εκείνος να διαπιστώσει εάν αυτές οι ενέργειες συμπεριφορές των συναδέλφων μας συνιστούν πειθαρχικό αδίκημα σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Συμβολαιογράφων και για τις νόμιμες διαδικασίες.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Ρούσκας