Ανακοίνωση Συλλόγου 19.2.2024-Απόφαση Δ.Σ. για έκτακτη Γ.Σ. την προσεχή εβδομάδα & λήψη απόφασης από τη Γ.Σ. για την έναρξη ή μη της αποχής

ΘΕΜΑ: «Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ. για σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου την προσεχή εβδομάδα & λήψη απόφασης από τη Γ.Σ. για την έναρξη ή μη της αποχής»

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

συγκλήθηκε σήμερα, 19.2.2024, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ., στο οποίο συζητήθηκαν οι διατάξεις του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τη δήλωση αποδοχής κληρονομίας ενώπιον Γραμματέα δικαστηρίου με παράσταση δικηγόρου.

Δεδομένου του περιεχομένου της αναρτημένης στη διαβούλευση διάταξης, ετέθη σε ψηφοφορία το ζήτημα της άμεσης έναρξης της αποχής (α΄πρόταση) ή της σύγκλησης έκτακτης Γ.Σ.-ενημέρωσης του Σώματος και λήψης απόφασης σχετικά με την αναγκαιότητα ή μη της έναρξης αποχής από το Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ. (β’πρόταση).

Από τα δέκα (10) εναπομείναντα παριστάμενα μέλη του Δ.Σ. υπερψηφίστηκε η ως άνω β’ πρόταση, κατά πλειοψηφία έξι (6) θετικών ψήφων και τεσσάρων (4) δηλώσεων αποχής από την ψηφοφορία.

 Σημειώνεται ότι τρία (3) μέλη του Δ.Σ., τα οποία πρότειναν την άμεση έναρξη της αποχής σε υλοποίηση –κατά την άποψή τους- των προηγούμενων αποφάσεων των Γ.Σ., δήλωσαν την αντίθεσή τους και απεχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Θα αποσταλεί άμεσα η πρόσκληση για την έκτακτη Γ.Σ.. Μέχρι τότε τα μέλη του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ. δεν απέχουν των καθηκόντων τους.

Με τιμή

Ο ΠρόεδροςΟ Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος ΡούσκαςΘεόδωρος Χαλκίδης