Ανακοίνωση Συντονιστικής-23.2.2024-Συνάντηση εκπροσώπων Ελληνικής Συμβολαιογραφίας με τον Υφυπουργό Ψηφ.Διακυβέρνησης και τον Πρόεδρο του Κτηματολογίου

ΘΕΜΑ: «Συνάντηση εκπροσώπων Ελληνικής Συμβολαιογραφίας με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον Πρόεδρο του Κτηματολογίου»

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, στα γραφεία του ΣΣΕΑΠΑΔ, επίσημη συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κωνσταντίνου Κυρανάκη, του Προέδρου του Κτηματολογίου, κ. Στυλιανού Σακαρέτσιου και των εκπροσώπων της Ελληνικής Συμβολαιογραφίας, κ.κ. Γεωργίου Ρούσκα, Προέδρου ΣΣΕΑΠΑΔ & ΣΕΣΣΕ, Δημητρίου Τζίμα, Προέδρου Σ.Σ.Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Κόνσουλα, Προέδρου Σ.Σ.Λάρισας, Θεόδωρου Χαλκίδη, Γεν.Γραμματέα ΣΣΕΑΠΑΔ, Αλεξάνδρας Αλεξοπούλου, Χρήστου Δανιά, Λαμπρινής Κορομπέλη, μελών του Δ.Σ. του ΣΣΕΑΠΑΔ, Πάνου-Οράτιου Κουτά, συμβολαιογράφου Αθηνών και των νομικών συμβούλων του Συλλόγου κ.κ. Βασιλικής Αραχωβίτη και Γεωργίου Πούλιου.

Συζητήθηκε η διαδικασία ψηφιοποίησης υποβολής εγγραπτέων πράξεων στο Κτηματολόγιο, καθώς και η πορεία των έργων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Συμφωνήθηκε η δημιουργία Ομάδας Εργασίας με συμμετοχή συμβολαιογράφων και στελεχών του Κτηματολογίου, η οποία θα συνεδριάζει κάθε είκοσι ημέρες προς επίλυση προβλημάτων που έχουν ανακύψει και ανακύπτουν (εγγραφές, πρόδηλα, απορρίψεις κ.λπ.).

Ευχαριστούμε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη σημερινή συνάντηση στα γραφεία του ΣΣΕΑΠΑΔ.

Με τιμή 

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Ρούσκας